U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Хаха краљу какве везе има ако су у ЕУ?
Финска се не са ким не воли и има дугу историју сукоба са сусједним земљама
Па неутралност јебена, шта ти није јасно опет? Тачно, да блејимо без циља и сврхе и гледамо своја посла
e ovo me najvise iznenadilo kad sam se preselio ovde. Poprilicno brojna i moderna vojska za zemlju koja nije ratovala od srednjeg veka na ovamo.
Ne bi se svajcarska odbranila ni od koga ozbiljnijeg, ali osvajanje svajcarske po zemlji bi bilo vrlo zajebano po alpima protiv svajcaraca koji su istrenirani za taj planinski region (pitaj ruse i amerikance kako je zabavno po avganistanu), a na kraju bi dobio dobra skijalista i to je to. Nikakvu stratesku teritoriju niti resurs.
Do skoro su u svakom tunelu i mostu imali dinamit da onesposobe potpuno bilo kakav prolaz kroz planuncuge u slucaju sranja.
Na istu kartu funkcionisu i irska i ove ostale severne zemlje.
Malo teze je sa srbijom koja je nasred prolaza da se ocuva neutralnost, ali u principu moze, dok se ne poremeti odnos.
Може Келте и Србија сличном тактиком, само сјебу све ко Руси Москву кад је Наполеон дошао лол
Ako oces da budes neutralan moras da prvo ucinis da na neki nacin budes nepozeljan ili nepotreban.
Aj probaj da budes zemlja bogata resursima i da prodajes neutralnost na foru necu kako vi kazete nego kako ja hocu.
Neutralnost zahteva dosta popustanja i diplomatije a mi to bas i ne umemo.
Hvala na lepim rečima, Granjka.
Ja nisam ovde da ispunjavam želje, ako znam Norvešku, to ne znači da živim u Laponiji, možda te to zbunjuje. Uhođenje bi bilo kada bih ja "uhodio" tebe, to bi bilo nešto poput čitanja tvojih privatnih poruka ili provaljivanja tvog mail-a, što ja niti sam radio niti nameravam. Na forumu je sve javno. Nemoj da pišeš 700 postova dnevno, pa se nećeš susretati s ljudima koje ne voliš, a i manje će ti se raja smejati.
Biće da si bio na pogrešnoj Zvezdi, s obzirom na to da se skoro sva dokumenta nalaze na najvišim spratovima znanja. Proveri mapu pre sledećeg odlaska, valjda vi geometri treba da znate da potrefite gde je šta na mapama.
Oprosti, Granjka, nekako se "degenerik" lepi uz tebe.
Hoćeš reći da Srbija nije u dobrim odnosima sa Hrvatskom? A kako beše, ko je organizovao i koordinirao operaciju Oluja? A nismo ni sa Muslimanima, nismo? A ko je bombardovao Srbe u Bosni? A ni sa Šiptarima nismo najbolje? Ajd da ne zaboravimo 1999. godinu i bombardovanje. Gde god smo bili s nekim u lošim odnosima, uleteli su i polupali nas. Nas, a ne njih. I recimo, kao, činili smo zločine, pa su nas zato bombardovali. Čekaj, a zašto onda ne bombarduju svakog ko čini zločine? Istina je da nam zemlje koje vode taj savez nisu baš saveznici, više suprotno. A naši odnosi sa susedima bili bi možda daleko od dobrih, ali mnogo bolji po nas, da nije NATO-a.
Evo jednog zanimljivog spiska
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_authoritarian_regimes_supported_by_the_United_States
Neutralnost srbije bi zahtevala da kad oce da prodje amerikanac kazes teraj. Kad oce rus kazes naravno. Kad hoce obojica da pokusavas na sve nacine da napravis da nikome ne odgovara da u isto vreme bude tu, i generalno konstantno lizanje guzica kad ispadne sranje, kako bi bio dobar kad nema sranja.
Nema neutralnosti sa podignutim nosom i cistim obrazom cojstvom i junastvom. Jer onda nisi neutralan nego oces da budes neko mudo a kad oces da budes neko mudo budi spreman da se branis od ostalih koji bi isto to.
Drugim recima valdemare, mozes ti da ostanes neutralan prema nato-u ali kao srbijica ne mozes da pisas uz vetar ako su svi oko tebe nato.
Ili mozes, al onda nisi neutralan nego imas recimo ruse ili tako nekog ko te stiti.
дипломатија и попуштање није кад пустиш НАТО да ради шта хоће у твојој земљи а заузврат не будеш бомбардован. то је капитулација. Дипломатија је кад нешто даш а нешто добијеш конкретно заузврат
Treba malo ćutati i smrdeti, privremeno ne praviti galamu, što kažeš, lizati dupe i ovima i onima, i ne ulaziti u tesne i formalne saveze.
zali boze onog goriva sto potrosi vojska totalno bespotrebno, bolje da to daju seljacima da obradjuju zemlju,
Ха!
E pa problem je sto mi vise nemamo sta da damo. Dosli smo u situaciju da bi se kockali i blefirali dok u ruci imamo tropu i svi to znaju.
Sta, recimo hoce nato da se seta srbijom, ne sad ovako sa zakonima i ostalo nego neko planira da protera tenkove. Kako ces da nastupis diplomatski, mozete proci ako...
Sta je tu ono sto bi mogo da trazis da bi recimo nato imao laksi prolaz od da te ne jebe ni 2% i protera svejedno vojku? Po mom misljenju neki vrlo mali ustupak, i jbg moras se zadovoljiti tim ako oces da ocuvas privid neutralnosti.
Iskreno, nervira me kad ljudi kažu: mi smo slabi, mali, okruženi sa svih strana, sjebani, ne vredi da ginemo, joj, izgibosmo svi, sranje. Čekaj, pa jesmo li goloruki imali neke šanse protiv Turaka? I u oba svetska rata, jesmo bili okruženi sa svih strana? Ali isti koji veličaju NE Hitleru, recimo, reći će da je danas korisno da uđemo u NATO pakt, pošto smo mali i okruženi sa svih strana. Nešto se tu ne uklapa.
resenje je jaka pesadija i protiv vazdusna odbrana.moramo da sakupimo pare za dobre pvo sisteme, to bi nam rusi prodali, onda- avijaciju da ukinemo-sta ce nam avioni iz 70ih, samo bacamo pare na odrzavanje a totalno su beskorisni.otpsusti zene iz vojske jer nisu za ratovanje, treba da imamo jedno 100 hiljada vojnika profesionalnih i vrhunski istrenirah i opremljenih a ne kao ovo mlatikurcenje.onda se niko ne bi usudio da posalje vojsku ovde a ne bi smeli ni iz vazduha da nas napadnu.znaci samo jaka pesadija i pvo.za toliko mozemo i to je dovoljno
I u isto vreme moras da uspes nekom drugom da objasnis kako si ti na taj nacin ostao "neutralan".
Sta mislis, u drugom svetskom ratu, svajcarci dizali kurac na hitlera?
Radili sto im se naredi samo su zadrzali dovoljno karata da na kraju ne ispadne da su radili svojevoljno.
Srbija u EU ne može nikako.
Srbija uz Rusiju ne može nikako.
Srbija u NATO ne može nikako.
Srbija uz Kinu ne može nikako.
1. U EU nikad nećemo ući, neko mora da bude dežurni krivac, nismo evropejci, nemamo ni jednu instituciju koja funkioniše kao u uređenoj zemlji.
2. Uz Rusiju ne možemo, jer smo okruženi članicama Nato-a i EU, Rusija nam nije dovoljno blizu da nam može pomagati svakog trenutka. Rusija nije ni ekonomski dovoljno razvijena da nam može pomagati (trenutno).
3. U NATO nikad nećemo ući, jer nemamo šta da im ponudimo, sve smo im već dali iako nismo postali članica alijanse, onakav sporazum je trebao da prihvati samo ako nam daju da uđemo. Ono je kao da smo u NATO al' nemamo nikakva prava. Isto kao kad smo bili deo Osmanskog Carstva.
4. Kina uskoro neće moći da izdrži toliko broj ljudi, Kina nema takve ciljeve, Kinu ne zanima Balkan, ima dovoljno svojih problema.
Srbija treba da stane na noge. Sama. Da prohoda, ima dovoljno prostora da to uradi, imaće dovoljno prostora i narednih 10 godina, ali da li će imati političke volje to zavisi od nas.
Samo što je Hitler na kraju propao, a mi smo bili protiv njega, zbacili 27. marta vladu koja je potpisala pakt sa njim. A taj pakt bi bio baš koristan za nas, gledali bismo svoja posla dok se on jebava s Rusima. Isto kao što bi sad bilo korisno da budemo sa Amerima dok se jebavaju sa već s kim se jebavaju.
Sta, recimo hoce nato da se seta srbijom, ne sad ovako sa zakonima i ostalo nego neko planira da protera tenkove. Kako ces da nastupis diplomatski, mozete proci ako...
Sta je tu ono sto bi mogo da trazis da bi recimo nato imao laksi prolaz od da te ne jebe ni 2% i protera svejedno vojku? Po mom misljenju neki vrlo mali ustupak, i jbg moras se zadovoljiti tim ako oces da ocuvas privid neutralnosti.
јој има хиљаду начина, оће да протјерају војску тад и тад и имају привремену дозволу а не потписујеш неограничено вршљање по земљи и имунитет од закона. Гдје немаш шта да даш, увијек имаш са нечим да преговараш, да немаш Србија им не би била ни интересантна.
Не знам што се трипујете да ћемо ако им све не уступимо бити бомбардовани и сјебани, није ово 99-та, тад су околности биле неупоредиве са садашњим
Pitaj Beloruse.