Vidim, piše se o radikalizaciji Islama, napuštanju islamskog učenja od strane ekstremista i sl. Zapravo, moje mišljenje je da su oni koji se deklarišu kao umereni muslimani zapravo napustili izvorno učenje islama. Evo i zašto to mislim:
Mnogi muslimani tvrde da je Islam religija mira, pa za to još daju i argumente, a među najčešćima je citat iz Kur`ana, Sura 5, stih 32, koji prema popularnoj verziji koju umereni muslimani obilato citiraju, glasi:
„If anyone slays a person, it would be as if he slew the whole people: and if any one saved a life, it would be as if he saved the life of the whole people.“
Međutim, ispostaviće se, ovakav stih (5:32) ne postoji u takvom obliku, već zapravo glasi:
„On that account: We ordained for the Children of Israel that if anyone slew a person - unless it be in retaliation for murder or for spreading mischief in the land - it would be as if he slew all mankind: and if anyone saved a life, it would be as if he saved the life of all humanity...“
Dakle, ne smeš da ubiješ, osim ako... A to „osim ako“ izvol`te pa tumačite. Šta više, već sledeći stih (5:33) glasi:
„The just retribution for those who fight GOD and His messenger, and commit horrendous crimes, is to be killed, or crucified, or to have their hands and feet cut off on alternate sides, or to be banished from the land. This is to humiliate them in this life, then they suffer a far worse retribution in the Hereafter,...“
i nastavlja u 5:34
„Except for those who return repenting before you apprehend them. And know that Allah is Forgiving and Merciful.“
Pa vi sad vidite.
Dakle, milosrdan i prašta, ukoliko se „vratite veri“.
A pitanje je kako to tačno na arapskom glasi, Adv, anatemu na Islam upravo je bacila engleska ruka i Kat.Crkva...a svi znamo šta su Krstaši i u čije ime radili
Pazi, ove citate sam pronašao na opskurnim islamističkim sajtovima. Da li su autentični ili ne, ne mogu da znam, uvek postoji mogućnost da je i to neko podmetnuo, možda i sami islamisti da bi opravdali ono što rade, ali ipak...
U jednoj zgradi u Inđiji nije uvedena kablovska, jer su stanari zgrade tvrdili da ovi žele da im kontrolišu um i da puštaju neke frekvencije kroz te kablove koji utiču na ljudsku psihu. I dan danas uspevaju da se odupru kablovskoj. Nije ni čudo što je SBB Sorošev, zna narod, pa nije narod glup.
A što je Đorđe Đoković morao da sleti na drugi aerodrom zbog sranja u Briselu?! Objavili su rat i nama!!
dzihad dzon je bio programer
nije samo djordje bio u frci.i kaya je bila.ne znam da li je dzunior dzek ok
pisi jednom sa racunara prokletog
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a0pELVL_460s.jpg
Vidim, piše se o radikalizaciji Islama, napuštanju islamskog učenja od strane ekstremista i sl. Zapravo, moje mišljenje je da su oni koji se deklarišu kao umereni muslimani zapravo napustili izvorno učenje islama. Evo i zašto to mislim:
Mnogi muslimani tvrde da je Islam religija mira, pa za to još daju i argumente, a među najčešćima je citat iz Kur`ana, Sura 5, stih 32, koji prema popularnoj verziji koju umereni muslimani obilato citiraju, glasi:
Međutim, ispostaviće se, ovakav stih (5:32) ne postoji u takvom obliku, već zapravo glasi:
Dakle, ne smeš da ubiješ, osim ako... A to „osim ako“ izvol`te pa tumačite. Šta više, već sledeći stih (5:33) glasi:
i nastavlja u 5:34
Pa vi sad vidite.
Dakle, milosrdan i prašta, ukoliko se „vratite veri“.
Namerno je pisano preko Kosova da se ne zna čije je.
pariz london lisabon kije moskov prag end roum kopenhagen bukurest krejzi samer dens
ja znam cije je
И мени одма Фламингоси у глави лол
A pitanje je kako to tačno na arapskom glasi, Adv, anatemu na Islam upravo je bacila engleska ruka i Kat.Crkva...a svi znamo šta su Krstaši i u čije ime radili
Pazi, ove citate sam pronašao na opskurnim islamističkim sajtovima. Da li su autentični ili ne, ne mogu da znam, uvek postoji mogućnost da je i to neko podmetnuo, možda i sami islamisti da bi opravdali ono što rade, ali ipak...
Ma treba njima svima jebati mater pa nek posle zaključuju šta piše.
dal raspravljate o necemo sto su pisali burazeri koji su na vreme shvatili da je narod marva i da mozes sa par reci da ih cimas kako oces
Видите како су наши бомбаши макар увиђавни
http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Finfo%2Fvesti%2Findex.php%3Fyyyy%3D2016%26mm%3D03%26dd%3D21%26nav_category%3D16%26nav_id%3D1110177&h=0AQGNN9rv
cuvajte se mosta na adi
http://i.imgur.com/4h1dCif.png
haahah e to su ti likovi
U jednoj zgradi u Inđiji nije uvedena kablovska, jer su stanari zgrade tvrdili da ovi žele da im kontrolišu um i da puštaju neke frekvencije kroz te kablove koji utiču na ljudsku psihu. I dan danas uspevaju da se odupru kablovskoj. Nije ni čudo što je SBB Sorošev, zna narod, pa nije narod glup.
Advokado, tačniji prevod od "fight God and His Messenger" bi bio "wage war against God and...". Znači odnosi se na one koji napadaju njihovu veru.
Imam informacije da će uskoro biti teroristički napadi u zemljama balkanske rute kao osveta zbog zatvaranja iste.