★★★ Završna predsjednička debata! TRUMP vs HILLARY ★★★

1. ...dupli standardi

Nisi u pravu. Ja privatno mogu da volim književnost Dostojevskog i divim se Karsonovom medicinskom radu, ali ni jednog ni drugog ne bih pustio da obavljaju političke dužnosti, zbog njihovog stava koji mi se ne sviđa, jer ni jedan ni drugi nisu za sekularizam (svaki na svoj način). Jednostavno.
    Što ti moraš da braniš tog lika? Ajd meni je logično da bude kreacionista (tog tipa, ima i sofisticiranijih kreacionista) čovek neupoznat sa činjenicama , ali kad je obrazovan čovek kao on kreacionista, to može da znači samo dve stvari: ili je veoma usko obrazovan, fah-obrazovan (što nije dobro za funkciju koju bi trebalo da obavlja, jer je za nju potrebno šire obrazovanje), ili je jednostavno fundamentalista, koji, još gore, u glavi sasvim lako može da pomiri protivrečnost naučnog pogleda na svet i biblijskih samoprotivrečnih priča, nešto kao Orvelova "dvomisao". Ne valja ni jedno ni drugo.

2. Nisam pročitao ni jedan post na ovoj temi, cak ni ovaj Vladelimarov, ali mogu garantovati zivotom da Vladelimar ne voli Trampa i glasao bi za Hilari da je Amerikanac

3. ali mogu garantovati zivotom da Vladelimar ne voli Trampa i glasao bi za Hilari da je Amerikanac

Nemoj životom, naravno da ne volim ni jedno ni drugo i ne bih izašao na glasanje. Mada mi je Klintonova odvratnija, ali to ne bi bio razlog da glasam za Trampa. Samo mi je smešno koliko sad Srbi slave tu Trampovu pobedu, a uskoro će videti da razloga za slavlje nije bilo. Prati samo koje ljude postavlja u svoju administraciju i kako polako menja retoriku. Govnar je to matori. Uostalom, zašto bih voleo ijednog američkog predsednika?

4. htedoh napisati da ne bi ni izašao na izbore, ali mi se učinilo reduntantnim zbog očiglednosti :)

5. Kao recimo kod nas, masa me prozivala: Ti si glasao za Čedu. O jebo vas Čeda. Ja ovde nemam za koga da glasam, glasao sam par puta u početku za žute dok nisam shvatio kolika su govna, a i tada nisam glasao za njih, već protiv ovih koji sad jašu, ili protiv komunjara. Sad kapiram da moji stavovi ne mogu da se uklope ni u kakav program političke stranke dovoljno da bih za nju glasao, a takvog stava nameravam da se pridržavam. Što me naravno ne sprečava da mrzim i pljujem nekoga ko je na vlasti a radi loše.

6. Pise ti na celu da si liberalan

7. Šta znači "liberalan"? Nekad je to značilo nešto dobro, nešto kao slobodouman (suprotnost: liberalan/konzervativan, liberalan/autoritaran itd.), dok ovi neoliberali nisu napravili fašizam od toga što je trebalo da bude dobro. Nego, ako moji politički stavovi idu ulevo, to ne znači da sam zadrt, ratoboran i glup i da ne priznajem pravo drugima na njihovo mišljenje.

8. Biti liberalan znači držati parolu 'Refugees welcome' dok ti refugees siluju ženu i ubijaju familiju u bombaškim napadima, jer nisu svi muslimani teroristi

9. Biti liberalan znači držati parolu 'Refugees welcome' dok ti refugees siluju ženu i ubijaju familiju u bombaškim napadima, jer nisu svi muslimani teroristi

Brate mili, kako je tebi mozak ideološki ispran, kad ti reč liberalan znači to što si napisao... Sva moja sreća pa imam rečnik i mogu da pogledam šta koja reč znači.
    http://fs5.directupload.net/images/161112/kwvjd2hb.jpg

10. hahahahhahhahahahahahahahahhahahaha

11. Brate, to je kao kad bih ja tebi rekao da si pametan, a pod tim podrazumevao da si glup. To što je neko našao da "liberalnim" naziva određenu grupu ljudi (a značenje reči je mnogo šire, kao što vidiš) i onda značenje cele reči sveo na osobinu koja odlikuje tu grupu ljudi, to je ideološka manipulacija jezikom. Ja JESAM liberalan, bio sam to pre izbeglica, tako sam vaspitan. Da nisam, rekao bih: "Gle, ovaj Maestro baš lupa, još i mrzi i širi svoju mržnju okolo, gađa se terminima koje je pročitao u novinama ili na internetu a ne naučio u školi, i to dovodi u pitanje moje mišljenje o njegovoj inteligenciji." Al eto, ja sam liberalan, pa mislim da si deo jedne sa mnogo razloga nezadovoljne grupe, i na taj način objašnjavam tvoje preterivanje.

12. hahahahahahahaha- univerzalni termin za ne znam sta da napisem
    nebitno koliko "ha" ima.sto vise ha to manje imati sta za napisati.

13. banujte me trajno sa ovog sajta pls

14. . Samo mi je smešno koliko sad Srbi slave tu Trampovu pobedu, a uskoro će videti da razloga za slavlje nije bilo

Pa samo to sto klintoris nije postala predsednik je razlog za slavlje. Ali ja nisam ni primetio neku preteranu euforiju, narod je naucio da se ne raduje pre vremena. A videcemo kako ce da se odvija stvar dalje.

15. banujte me trajno sa ovog sajta pls

Jednom ti je, ako se ne varam, uspelo. Kapacitet si ti, siguran sam da ćeš ponovo uspeti.

16. Nisi u pravu.

Pa ovako kad sve to navedeš, svako branjenje Karsona stvarno može da izgleda kao izigravanje đavoljeg advokata i razumijem zašto misliš da kontriram, ali moraš imati u vidu da su SAD prema ustavu, koji se nigdje u svijetu ne cijeni kao kod njih, sekularna država.
    Svakako da kod njih ima možda i najviše (a ja vjerujem da taman i jeste tako) hrišćanskih fundamentalista u svijetu, ali to ne znači da se religija miješa u izvršnu vlast na bilo koji način sem simbolično (npr zaklinjanje da će se vlast vršiti savjesno, pri čemu se jedna ruka polaže na Bibliju, a ni to nije obavezno).
    U zakonodavnoj vlasti vjerska uvjerenja igraju krupnu ulogu (npr. pitanja abortusa, smrtne kazne itd.) ali to je prventsveno iz razloga što je zakonodavna vlast povjerena znatno većem broju lica koja generalno ne brinu toliko o svojoj odmjerenosti pri donošenju ličnih odluka jer su one uvijek kontolisane i odlukama drugih nosioca te vlasti (bilo da su slične ili čak dijametralno suprotne).

I opet ti kažem, "ministar" u SAD jednostavno nema dovoljno širok spektar ovlašćenja da bi njegovi lični stavovi značajno uticali na odluke izvršne vlasti, tj predsjenika.
    On je samo pomoćni organ, kojeg predsjednik usmjerava na određena polja društvenog života koja mu nalaže da prati, i on mu samo prenosi svoje stavove o stanju u tom sektoru.
    Naravno, sad ti možeš reći ono sa prošle strane "s kim si takav si", ali jebi ga, i tu je predsjednik SAD kontrolisan, i to naročito u prvom mandatu kada gledaju biti što odmjereniji kako bi osigurali reelekciju.

Mada se slažem sa tobom i ođe u najvećoj mjeri, opet moram da primjetim nešto.
    Termin liberalan je kroz istoriju toliko puta mijenjao svoje formalno i stvarno značenje da mislim da je bolje da se koristi kao neki "umbrella term" pod kojim podrazumjevamo određene ideje koje imaju neku zajedničku logiku ili porijeklo.

Mislim pogledaj kakvi su bili liberali u 18. vijeku npr... Šta bi prosječan, kako to maestro kaže "refugees welcome" liberal mislio o njima? Nekako mi se čini da bi prosječna Tumblr-ašica bila opasno trigger-ovana kad bi se srela sa nekim liberalom iz tog perioda koji se zalagao za postojanje imovinskih cenzusa, ignorisao najosnovnije potrebe nižih slojeva društva i tvrdio da je gradska sirotinja samo gomila nesposobnih idiota koji nijesu dovoljno pametni da se snađu na "slobodnom" tržištu...

Iz dana u dan liberalna ideologija se sve više okreće socijalnim problemima, što samo po sebi i ne bi bilo loše, da ne zaboravlja i na one ekonomske.
    Jedan od glavnih razloga zašto je rani liberalizam prerastao u liberalnu demokratiju jeste to što je bio previše fokusiran na ekonomske probleme zapostavljajući gotovo u potpunosti one više lične prirode... koji su istina opet u najvećoj mjeri povezani sa ekonomijom... ali shvataš valjda šta oću da kažem

17. Pazle jebem ti sunce...sa tobom covjek odustaje od rasprave

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.