Pitanje ateista - odgovor vernik

1. Uvek isto, uvek jednako tumačenje. Grešite u fundamentalnoj postavci jer mislite da je Bog mesar koji stoji pored kantara i s jedne strane meri vaše grehe, a sa druge strane drži olovne tegove.

Pakao i raj su materijalne kategorije, emotivno određene, duša je svetlost, čista energija. Ko može da muči ili zadovoljava svetlost? Eh, deco materijalnog, još ništa ne znate...

2. Šta ja mogu da pišem o nečemu o čemu pojma nemam? Možda mi oprosti zbog neznanja (negde je to nagovestio u jednoj knjizi).

3. njemu laz ne moze nista ali moze nama, moze da nas izoblici i unakazi. bez zajedljivosti, vodite racuna sta pisete o bogu.

Apsolutno se slažem. Štetimo jedni drugima.

Pisati o njemu otvara jedan sasvim drugi problem o kom sam ranije govorila. Hvala ti što si mi skrenuo pažnju na to. Potrudiću se da ubuduće vodim računa i o tome.

4. Koja sranje tema.
    Boze sacuvaj...............

5. Pakao i raj su materijalne kategorije, emotivno određene, duša je svetlost, čista energija. Ko može da muči ili zadovoljava svetlost? Eh, deco materijalnog, još ništa ne znate...

Haha, ovo vuče pomalo na Nju ejdž. Ako je duša svetlost, koja ne može da se muči i zadovoljava, šta onda pati i raduje se u meni, telo? I šta će mi takva ravnodušna duša?

6. Mlada Partizanka ☆ tako treba.vidim da imas nameru da sebi obezbedis zivot vecni isus te voli i radostan je zbog tebe.cuvaj se grehova.laz je opasna.znam jednog patoloskog lazova, laze kako zine to mu je navika.valjda tako bezi od stvarnosti,covek zivi u lazi.pokusao sam da mu pomognem, citao mu filozofiju vina ali tesko je, navikao je tako da zivi.nisam digao ruke od njega naravno ali treba mi pomoc odozgo.videcemo sta ce biti

7. mislim da je i tesla pricao kako je dusa svetlost, ako je to tacno, ako nisu izmislili taj teslin interwju.jbg mozda ima stvari koje uopste ne mozemo ni da zamislimo.neko je opisao kako bi bilo da nema zivota posle smrti, kaze to je kao kad spavamo i ujutru se probudimo a ne znamo sta smo sanjali ne secamo se nicega.8sati je proslo a mi ih nismo bili svesni.to je otprilike tako

8. Haha, ovo vuče pomalo na Nju ejdž. Ako je duša svetlost, koja ne može da se muči i zadovoljava, šta onda pati i raduje se u meni, telo? I šta će mi takva ravnodušna duša?

Radi sticanja iskustava koja čista energija ne može imati. Kako možeš spoznati radost i veselje ako ne poznaješ bol i tugu? Priznaćeš da svaka emocija mora imati referentnu tačku za poređenje da bi mogla biti tumačena. Jednog dana ćemo se sresti u sunčevim protuberancama pa ćeš uvideti koliko je ovo tačno.

@labokv: Tesla je to pričao, nije lagao i lupetao.

9. Radi sticanja iskustava koja čista energija ne može imati.

Potencijalna ili kinetička? :)

10. to je samo materijalno tumačenje, čista energija ne poznaje razliku :)

11. Možda ipak guanozin trifosfat.

12. to i pričam, n'umete da se odvojite od materije...

13. Odvojio bih se ja od nje, nego neće ona od mene, to je veći problem.

14. da li se i bog užasava "egzaktne umjetnosti"

15. Odvojio bih se ja od nje, nego neće ona od mene, to je veći problem.

Hoće, daj joj samo vremena :)

16. ako bog zaista postoji, sad ce mi odabrati definiciju :D

17. da li se i bog užasava "egzaktne umjetnosti"

Bog voli dobar performans.

18. da li je bog drugačiji u svima nama, isto kao što sam, recimo ja, drugačiji u svima vama haha

19. na tomidrila su se lozile one dve sestre sa sajta, crna bo i komercijalni predah, mislis da su se cak i nesto njih dve posvadjale medjusobno zbog njega haha, secam se price kad je pricao na cetu da je otisao da se vidi sa jednom od njih dve pa se smorio ko nikad u zivotu riba samo cutala i grickala nokte, pa je onda poceo sestru da joj muva pa se ove posvadjale

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.