Pitanje ateista - odgovor vernik

1. AHAHAHAHA PEZOSE
    NEDOSTAJES :GAYSRCE:

2. Pitanje za Valderama i ostale nekrste. Ako vidiš u šumi mercedes S klasu najnoviji, šta bi ti prvo palo na pamet i šta bi ti bilo verovatnije.
    a) Sam se stvorio tu nasumičnom kombinacijom atoma
    b) Neko ga je dizajnirao i napravio

Dobro razmisli pa odgovori.

3. Pitanje za Valderama i ostale nekrste.

Prvo, ja sam kršten, drugo, ovaj argument je tako silno uprošćavanje da odgovor na njega ne bi značio ništa.

4. Jesi svesni da je pre nego sto je nastao covek planeta zemlja kao i svemir postojala milione godina. Tako da svakako nije bog napravio to sve nego se iz svega toga stvorilo svesno bice milionima godina

5. opet to antropocentrističko verovanje... jesi li ti svestan da je Homo Sapiens Sapiens samo jedna od slučajnih kreacija prirode - evolucioni ćorsokak koji nema prirodnih izazova da bi dalje evoluirao pa stoga neminovno mora nestati kao i dinosaurusi

6. opet to antropocentrističko verovanje... jesi li ti svestan da je Homo Sapiens Sapiens samo jedna od slučajnih kreacija prirode - evolucioni ćorsokak koji nema prirodnih izazova da bi dalje evoluirao pa stoga neminovno mora nestati kao i dinosaurusi

stvarno bre gde su ti izazovi sve je isto kao pre sto hiljada godina kad smo izmileli iz pećina i krenuli da termički obrađujemo meso. Samo su nam te veštine i danas potrebne... Ko će da uči html i kodiranje, sklapanje elektromotora u Johnson electric fabrici u Nišu, ko će da se prilagođava klimatskim uslovima koji su maltene isti kao u doba dinosaurusa.. Sve je učmalo, sve je isto.. nema izazova jebeš život. Jebeš mene.
    Bruce sa svojih 160 kila ne izgledaš kao prvi majmunoliki homo koji je izgvirio iz neke rupe u zemlji i hranio se pretežno voćkicama i ponekim mesnatim ulovom ako dobro zašilji strelu tog dana. Mislim da se današnja evolucija odvija u više pravaca, jedan od njih su svinja-ljudi, psaseće forme i oblici koji su svaštojedi, a pretežno razlagači matijevićevih nus produkata sa dna metalnih kaca za preradu mesa. Druga grana su psiho socio frikovi poput lobokova kojim brze promene u društvu i ekološkom ekruženju ne odgovaraju, pa ostaju da izolovani ludačkim pogledima prate dešavanja na pseudo socijalnim mrežama kao što je ova.... i treća kategorija su trolovi kao pipač leba kome je sve već dosadilo i baca koske trolova da dobije minut virtuelne pažnje koja mu možda izmami i osmeh, dva.
    Veseli pozdrav.

7. Prvo, nemam 160 kila nego 108, drugo, zabole me kurac za sve koji misle da je čovečanstvo išta bolje od T-rexa, a treće kap u moru istorije koju predstavlja postojanje bezdlakih majmuna meni ništa ne znači.

Volim tvoje komentare, toliko su lucidni unutar vlastitog maskiranja glupošću da prosto mogu poverovati da si zapravo samo dupli nalog nekog od starih autora kojima su muda previše pala da bi se još uvek javno eksponirali ovde.

8. pipac sebe si najbolje predstavio, da kazem najkulje

9. Pipač ljeba ne polaže nikakave nade, niti vjeruje u progres, svidja mi se, ajd se jebemo.

10. Mozda vi koji verujete u boga i jeste pametniji od mene. Niti u nesto verujem niti me sta cini srecnim vise. Uvek cekam nesto da mi se desi da me ucini srecnim, a onda kad se desi shvatim da me ni to nije ucinilo srecnim pa cekam nesto sledece. Mozda nikad nista ne uspe da popuni prazninu u meni. Mozda se ubijem zbog toga.

11. Pitanje ovaj odgovara onaj.
    Pitanje Karleuša. Odgovor Nataša Bekvalac.
    Pitanje orangutan. Odgovor šimpanza.

imam jedno pitanje. Šta radiš u svitanje? Dal si budna kao ja il si možda zaspala?
    Dal te muče nemiri? Il te ništa ne muči.

Pitanje. Hiljadu pitanja, odgovora nigde. Hiljadu odgovora, pitanja nigde. Metafizika - Fizika. Apstraktno - Opipljivo. Duhovno - Materijalno.
    Ko je pseta udario kolima? Neka fizička sila ili duhovna. Ko mu je zalečio žirafeći vrat? Doktor ili Neko, Nešto...Odozgore?
    Odgovora nema. Odgovora ima. Sve je kurac. Brusova umetnos je sranje žeštoko.

12. Pročitao sam jedno 5, 6 strana ove teme. Poprilicno je sranje.

Sad negde sam nekad sam pročitao da je bogu ugodno kad nekog nevernika izvedeš na pravi put, na put vere i spoznaje boga, maltene dobićeš raj samo zbog tog dela, nebitno što si poklao jedno omanje selo.Otud mi je donekle jasna ova želja vernika da pričaju i pokušavaju zabludelima da objasne da su zabludeli. Mada je i to generalno sranje, ko si ti da bilo koga krstiš, ako on neće.Osim ako ne vataš mesto u raju. Ali ako to radiš svesno, proračunato da bi uhvatio mesto, dobiće đoku.

Ali mi nikako nije jasna potreba ateista da objašnjavaju da boga nema i da su ovi drugi zabludeli a oni u pravu. Osim sujete. A sujeta je najmiliji djavolji greh. A ako ima djavola, a ima ga jer ko bi inače usađivao ateistima takve misli u glavu, sledi i da ima boga.

13. U ZADNJEM MOMENTU SU DOKTORI REAGOVALI I SPRIJEČILI KRVARENJE, U SUPROTNOM BI POVREĐENI PREMINUO NA LICU MJESTA

AJDE DA UPITAMO POVREĐENOG KAKO SE OSJEĆA:

JAO HVALA BOGU ŠTO ME SPASIO, BOG JE JEDAN I ON MISLI NA NAS. DA SE SAMO POŽALIM NA USLOVE U BOLNICI, HRANA I SMJEŠTAJ SU LOŠI, DOKTORI NAS I NE PAZE, SRAMOTA KAKVA DRŽAVA!

14. Makaronac meša vernike i budale.

15. Sad negde sam nekad sam pročitao da je bogu ugodno kad nekog nevernika izvedeš na pravi put, na put vere i spoznaje boga, maltene dobićeš raj samo zbog tog dela, nebitno što si poklao jedno omanje selo

not rly

16. Valdemar

A može li bog da hoće nešto što je nepravedno? Jer on je, po definiciji, osim svemoguć, i apsolutno pravedan. Pa ako može da ti čini nepravdu, onda nije pravedan, a ako ne može da ti čini nepravdu, onda nije svemoguć. A ako pojmovi pravednosti i nepravednosti zavise samo od njegove volje, onda, jelte, ne postoji pravedno i nepravedno, nego samo ono što hoće, ali ako je ono što se dešava ljudima ono što on hoće, onda on hoće i prilično užasne stvari, kao što je Hirošima, i onda se ne može reći da se naš pojam pravednog poklapa sa božjim pojmom pravednog, i stvarno ne znam, toliko paradoksa.

Može da učini nepravdu, što znači da je svemoguć. Ali neće, što znači da je pravedan. Samo zato što nešto može, ne čini ga automatski nepravednim. Morao bi to i da učini. A to što nešto neće da čini ne znači da to i ne može, tj. ne urušava se njegova svemogućnost. Je l da, je l da? :)

17. od tolike pravednosti zamišljam da je bog u stvari slijep SKEČ

18. Može da učini nepravdu, što znači da je svemoguć. Ali neće, što znači da je pravedan.

Neće? Ne znam koliko si pažljivo čitao Bibliju.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.