Pitanje ateista - odgovor vernik

1. evo sta kenja miljenik ateista, kome oni veruju..kaze da je krajnji rok 1000 god da ljudi nadju novu plantu za zivot jer nam na ovoj preti unistenje od 3 stvari.roboti, nuklearno oruzje i klima.kao da je planeta na kojoj je moguc zivot tu negde blizu i da cemo mi moci da putujemo kroz svemir kao kad se denemo na put do madjarske.(nije opasnost da nas pobije neki meteorit kao dinosauruse bilo kad-to mu nije palo na pamet)ako ljudi budu koristili robote na ovoj planeti koristice ih i na drugoj ili ce to da bude-jaoj roboti su poludeli ajmo mi na drugu planetu.i onda roboti koji hoce da istrebe ljude i upravljaju svom elektronikom kazu imate fore 3 dana.drugo, ako ljudi ratuju nuklearnim oruzjem na ovoj planeti ratovace i na drugoj ili ce to da bude jao sjebasmo planetu ajmo na drugu da zivimo u miru.a sto se tice klime to ako nas ne sjebe u roku od 300 god onda nece nikad
    http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=11&dd=18&nav_id=1200967

2. Meni samo jedna stvar smeta kod abrahamskig monoteizma: što smatra da je savršeno normalno da propoveda pakao kao mesto gde će da ode duša nevernika, dok nevernici žive u društvu vernika.
    Evo zamislite da ja sad držim u sred Beograda crkvu u kojoj propovedam da svako ko ne veruje u neku nebulozu koju sam ja smislio zaslužuje da bude izbačen iz kolektivnog duševnog realma, i kažnjen time zauvek. Automatski podrazumevam npr. sve pravoslavce i njihovu decu. Pa obesili bi me za muda na sred Terazija!
    A realno je ok da neko ode u Sabornu crkvu gde se isto propoveda za mene kao nevernika i moju decu, a ja onda kasnije na ulici moram ljubazno tim ljudima da kažem "zdravo komšija".
    Ne mrzim vernike - oni su samo žrtve vere.
    Ne mrzim Boga, jer ne mogu da mrzim nešto što ne postoji.
    Ali da postoji, nalupao bih mu šamare bekhend-forhend stilom, onda bih ga oborio na zemlju i pinovao ga grčko-rimskim stilom tako da mu samo bulja štrči na gore, zadigao bih mu onu togu njegovu i jebao ga u bulju do iznemoglosti. Ne bih mu odmah uvalio tukija, prvo bih ga zadirkivao - prevukao bih mu ga preko čmara do repne kosti par puta, da ga ubije iščekivanje.
    E onda kad bih ga dovoljno karao, dok čekam da mu raskrinkan rč povrati prvobitan oblik, naterao bih ga da se pomiri sa Đavolom i da se obojica teraju u pičku lepu materinu iz našeg realma, nek idu da jebu u zdrav mozak neku drugu dimenziju. I da se izvini za svu nepotrebnu patnju.
    Pismeno.

3. Sekundarno, ti si ateista. Primarno si peder.

4. Najveća tragedija Vukajlije nije što je ostalo malo članova. Najveća tragedija je što su ti članovi - bombas, labokv, skauzer, pseto i boxor.

5. ovakve(ozbiljne i kvalitetne) teme odma zamru na forumu dok su kladionica, zvezda i tako te gluposti uvek aktivne.to necu da dozvolim.pipac ne igraj se znam gde zivis

6. nije proslo ni sat vremena a ova tema je vec otisla u neaktivne

7. Ma vi ste skurcali s poentom teme, daj da malo začinimo. Elem, ja sam Srbin Pravoslavac al sve više me vuče da se preobratim u Zen Budizam, što više učim o tome to mi više smisla ima. Znam da nema veze s ateizmom ali je relevantno za temu, dakle šta vi dragi ateisti mislite o tome i šta bi poručili Budi?

8. razmisli dobro ako perdjes u budizam onda neces smeti da ubijas komarce.

9. Jedan probuđeni sveštenik je pred svojim đacima odrao mačku da bi im dokazao da svesna bića nisu ništa više vredna od nesvesnih i da svi osećaju isti bol i kad im neko kida meso, ali pazi mešaš dva pojma - taoizam i zen budizam. Buda je hteo da okonča večnu patnju, a iz te ideje je proisteklo dosta grana budizma, mada se reinkarnacija i karma javljaju u većini njih.

10. razmisli dobro ako perdjes u budizam onda neces smeti da ubijas komarce.

Ti to ozbiljno?

11. Pređeš u frutiste, tj. frutarijance, ne znam tako nešto, vegetarijanci ne jedu meso, vegani ne jedu ni sir i sl. e a frutisti su korak dalje, al nije to što ste pomislili da ne jedu voće, već ne beru sa grane voće, nego samo čekaju i kad samo otpadne voće, e onda može da se jede. Inače, kad ubereš sa grane, ti ubijaš biljku. :(

12. Level 5 vegani ne jedu ništa što ima senku.

13. Треба свакога схватити и разумјети његово мишљење, без обзира дал је атеиста, веган или нормална особа.

14. Da si moja ateista zivjela bi ko kraljica, preko dana ko kraljica a uvece ko carica......

15. E bitno je biti dobar covek, pazi tu filozofiju. Veguni i ateisti koja je poenta biti dobar covek onda?

16. Bolje nađi neku priču iza te dobrote. Ovako i nije nešto.

17. Bitno da se ja vama svima najebem mile majke ateističke i veganske

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.