U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
A bi sigurno bar narednih 50-100god i dan danas kad kazes TUBERKOLOZA nije svejedno
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=12&dd=01&nav_id=1205191
evo prava poslastica za vas nevjernike
@ollanik @armin
operacija i tuberkuloza nas asoscira na bol i krajnji ishod smrt, a na sta ce njih da asocira smrt kad takva pojava nije poznata tom drustvu i vremenu u kom oni zive. Setio sam se onog filma Razbijac sa Staloneom pa kad ga kao odmrznu iz one kriogene komore u buducnosti, pa se zablaznjavaju na to kad on ne znam sere ili ima seks ili jede meso zivotinja jer je to primitivan i varvarski cin.
А да ли ће им значити нешто појмови попут раја и пакла, јер губе смисао самим одсуством смрти?
hoce
al kao bajka sto i jeste ;)
Врв
@baron e to
npr. decak u dalekoj buducnosti, 5 godina, majka sedi u fotelji on se igra na podu: majko sto je to bilo smrt? ne zna sine ni mama.
MOj Bog ima plave ochi! Zapamtite ovaj spot pičke.
https://www.youtube.com/watch?v=ipfB92BNMRk
Dona eis requiem...
Pa PLJAS daskom u glavu
Vi svi generalno ne poznajete prirodu i ne osuđujem vas. Većina se, kao i ja, odaljila od nje do te mere da ne izlazi iz zatvorenog prostora (čitaj: i vozila su zatvoren prostor) sem kad treba da kupi pljuge i brzom brzinom se vraća unutra gde zabada glavu nazad u ekran. Samim tim što spominjete raj i pakao u kontekstu luna parka i kazana pokazujete koliko ste detinjasti ili svoj ateizam branite takvim argumentima što je preglupo za debatu ovakvog karaktera. Dakle, priroda ima sve odgovore koji vam trebaju. Zanima vas šta se dešava sa telom posle smrti? Idite na obližnje groblje, iskopajte najsvežiji leš koji nađete i posmatrajte. Neće se ni posle drugog Isusovog dolaska nijedan od njih mrdnuti. Istina, ljudi koji živi dočekaju strašni sud ako ga ikada bude po bibliji će dobiti neka nova, duhovna tela s kojima će moći da žive večno i možda pucaju lasere iz usta nzm. Zanima vas šta se dešava sa dušom posle smrti? Pratite vodu i njeno kretanje kroz zemljinu atmosferu, litosferu, jonosferu itd. Gde god da ode vraća se u prvobitan oblik i ponovo cirkulira kao i energija. Tako i duša, tj. svest kako je ja volim zvati ide od čoveka do čoveka kroz vreme i prostor. I svi delimo jednu, koliko god to smešno zvuči, tako jesen (jeste, prim. aut.). Mi smo u suštini samo različiti delovi istog univerzuma koji je živ i toga (ne)svestan. Kao ćelije u telu koje non stop umiru i nove se rađaju da ih zamene, svaka od njih prenosi svoje iskustvo, dobro ne baš iskustvo u tom smislu, više kao deenka zapis ili tako nešto, na nas kao jedinku. Svako od nas predstavlja različitu tačku gledišta jedne svesti koja raste. Pre milion godina svest je bila mala i nerazvijena, ali kroz vreme se sve više razvija i ko zna šta će postati za još milion godina, najverovatnije će prevazići smrt pa će neko dete stvarno pitati svoju mutavu kevu šta je umiranje.
Ja bih iskreno voleo da dođe do večnog ništavila i blaženstva ali to je druga priča.
jao koji si ti sin vil smita jebeni
Ja sam sin Vila Smita, ti si sin Vila Smita, svi smo sinovi Vila Smita, Vil Smit nam ćale.
Aj daj neki duži tekst sad da pobiješ moje razlaganje možda, sine Vilov
Zašto ovoliko traje ova tema? Na njoj nikome neće biti bolje niti lakše poslije rasprave, niti će neko promijeniti mišljenje.
Ja bih iskreno voleo da dođe do večnog ništavila i blaženstva ali to je druga priča.
ovaj deo teksta nije los u stvari iako bi bilo dobro da izneses nesto sto podrzava ovu teoriju,cinjenice neke i to a ne da zvucis ko neki teorista zavera...prvi deo teksta koji nisam citirao ti je mnogo degenski
evo ja nisam degenerik ko oni i ako vec ulazim u raspravu otvaram mogucnost da mi neko promeni misljenje ako mi dokaze da nisam u pravu
Da, ali ćeš ostati pri svom stavu, uprkos tuđim argumentima :-)
Nije fora menjati drugima misljenje fora je suknuti im njihova verovanja duboko u bulju da sve to sto kenjaju ispovracaju
ako su to argumenti bolji od onih koje ja imam,definitivno cu da promenim stav,sigurno necu da lazem sebe
Ako ti treba konkretan dokaz nečega, sad nisam siguran čega iz prvog dela mog romana odgore, najvrv ovo za raj i pakao onda idi upucaj se i videćeš, a možda i ne šta te čeka posle sadašnjeg života. Moje je da te upozorim da kad umreš ne ideš ni u jedan od pomenutih nego samo nastavljaš svoj nevolonterski rad na ovom svetu kao hrana za crve i kasnije neki cvetić, neven možda...