Prijava

U duhu Gospođi pomiluj! Jer ima veze

колико и антарктички морски пуж о структури галактичког језгра Андромеде, и то узевши инфрацрвени спектар у обзир.

https://m.youtube.com/watch?v=vefTVju4zm0

Mada, sad nešto mislim da bi Mokranjčev Dusi i duši iz opela bolje legao ovde.

и то узевши инфрацрвени спектар

Oprosti sto opet upadam u raspravu ali da nisi mislio ovde na crveni pomak, koji nastaje kada se neko telo ili galaksija udaljava od nas velikom brzinom, nesto kao doplerov efekat ali za elektromagnetne talase (Hablov zakon) posto za infracrveni spektar nikad nisam cuo :) Znam za spektar elektromagnetnih talasa ukljucujuci i svetlost koji vidimo (od infracrvene do infraviolet) koja je samo jedan vid em talasa bla bla znas i sam..

Ne, baš sam mislio na infracrveni spektar, tu talasnu dužinu (koju antarktički puž ne vidi) jer Andromeda u odnosu na nas nema crveni pomak, pošto se ne udaljava od nas, već nam se bliži.

ahha fino si opravio granjku :)

Него, добровољац гине од непријатељских метака, а кад му пуцају у леђа своји, онда је проблем.

Иако се углавном слажем са Грањкиним постовима, овде морам да подржим Валдемара. Ова реченица објашњава све проблеме. Идеш голим грудима на непријатељски рафал, а твој ти забија нож у леђа као да је, далеко било, Бугарин, а не Србин.

kakva divna sintagma: PATRIOTSKO GVOŽĐE

Јашта! Не можеш од сваког гвожђа да добијеш каљени челик јер неко гвожђе веома лако поједе корозија. А и постоји нешто што се зове замор материјала, па временом дође до пукотина и ломова и код најбољег термички обрађеног челика.

Убоги ратни ветеран и носилац ордена отаџбинског рата, господин Лимени, своју је вечну жртву положио на тастатури за Србију и Србе. Вечна му слава и хвала!

Господине Лимени, читао сам пар пута твоје патетичне изливе онога што ти сматраш за патриотизам у служби Србије и српског народа и могу само да констатујем да си са правом незадовољан - толика количина самољубља, препотенције и гордости мора да се заврши у блату очаја и патетисања. Као да си недајбоже остао без ноге, руке или ока вадећи српску нејач из канџи шиптарских терориста. Уместо тога си седео у топлом, на сигурном и куцкао на компјутеру, неко те је зајебао за хонорар и ти си сада љут као да ти је пала круна са главе. А представљаш своје љуте ране и муке као да си био на првој линији фронта. Свашта.

Да имам везе са књижевношћу, онакве дебилизме које си поставио не бих ни коментарисао. Оно није за књижевну критику, већ за санитарну инспекцију. То није ни примирисало критици, већ само представља пуко преправљање оригиналних песама, што је на нивоу ментално заосталих људи и кловнова.

Ништа горе него када човек умисли да има знање, па га још назива и научним и критичким и на несрећу своје околине га огрне самољубљем и ароганцијом. Несрећа је што то страсно браните својим дипломама и још је већа несрећа што имате приступ деци и интернету. Са таквом "интелектуалном елитом" нама је будућност запечаћена црним словима.

Некултура, господине Лимени - то је када плагијате и примитивизам подваљујеш као критицизам и патриотизам. Мислио сам да си изнад тога, али ти упорно остајеш при томе да је то нешто позитивно и добро. Не слажем се и дубоко сам разочаран таквим твојим ставом.

Јашта! Не можеш од сваког гвожђа да добијеш каљени челик јер неко гвожђе веома лако поједе корозија. А и постоји нешто што се зове замор материјала, па временом дође до пукотина и ломова и код најбољег термички обрађеног челика.

Код нас углавном рђа за себе вели да је злато, а злато седи у углу и ћути од срамоте када види ко се све издаје за оно што није!

Koji ste vi bolešnjak gospodine Granjka.

Dao bi vam registrator gospodine pod mičkom da nosite i odatke nerelevantne podatke da vadite

Plastičan A4 registrator

Oće kartonski pod miškom vlagu da povuče

По Грањки изгледа да је мера патриотизма метак у абдомен, све мање од тога је недостојно помена.
Он је један од оних који (далеко од тога да се поредим, али је принцип исти) би напушили Вука Караџића јер није секао Турке, него се смуцао по бечким салонима. Он је оличење српског друштва из Домановићевог Мртвог мора, чак мислим да је живео у његово време и био власт, хапсио би га због непатриотизма.
А што се тиче његовог осећања за књижевност и знања о истој, остајем при поређењу са морским пужем и Андромедом.
Што се тиче вађења српске деце и шиптарских терориста, могао бих и војну књижицу да скенирам па да окачим овде, али је заиста глупо.

Него, још једна ствар је глупа. Свака тема где се појави Грањка престане да буде оно што је била, а постане тема о Грањки. То је прилично нарцисоидно. Тече тако разговор, и онда он упадне да некога напушава и прозива, што, наравно, изазива реакцију, често моју, пошто воли да пише о ономе што сам ја написао, а често и туђу. Што се мене тиче, бринуо бих се само кад бисмо он и ја имали иста мишљења, овако је све у реду.
Човек звани "е, моји ви, саћу ја да вам кажем" и "ламент над напаћеном Србијом".

meni nije jasno zasto se osudjuju ljudi koji nisu patriote.a pitanje je koliko ima iskrenih patriota, gomila srpskih patriota ne zivi u srb a gomila njih samo ceka da pobegne.patriote do kurca..i nije mi jasno kako neko moze da voli srbiju

Сељаче Лимени, мани ме тог гуњарског фазона, обратио сам ти се лично, а не непосредно или ми реци у брк шта имаш или одјеби у три скока.

Замењујеш тезе и удараш ниско, сељоберски, јер то ти је манир. По мени то што ти радиш није патриотски, јер си узео да скрнавиш и ружиш веома лепу српску родољубиву песму. Никаква замена теза то не може да оспори. Зашто браниш такво недолично понашање није ми јасно и не занима ме - одвратно је. Тачка.

И ја остајем при мојој изјави да се понашаш као малоумник и пајац који ружењем и примитивизмом покушава да се представи као критичар и зналац књижевности. Ако ти је то критика и ако ти је то знање онда се моје мишљење о теби подудара са твојим настојањима.

Ни војна књижица не може да покрије срамоту коју си написао.

Тема си ти, а не Грањка. О себи ништа нисам рекао, већ сам коментарисао твој став. Дакле, тема си ти. Глупа тема. Увек иста ђилканска фора са твоје стране - "тема је Грањка". Није. Тема си ти и само ти. Твоја реакција је таква каква јесте, јер си ти то што јеси, а твоје понашање о томе најбоље говори. Само ђилкош и празилучанин попут тебе може себи да дозволи да се саговорнику обраћа индиректно. А мислим да сам ти до сада хиљаду пута написао и рекао да не будеш ђилкош, већ да оно што мислиш кажеш по српски - директно у брк. Мада, за то требају муда.

Немамо иста мишљења, ја нисам јајара и нисам ђилкош, све што сам икада имао да ти кажем, рекао сам ти као човек човеку, директно, љутио се ти или не. То што не подносиш директну критику и искреност, то је твој проблем.

Песма ти је срање, размишљање ти је срање, понашање ти је срање. То није ни критицизам ни патриотизам, већ голо обреновачко срање. Тужи за то Грањку, плачи до миле воље, замењуј тезе, али то ти неће помоћи. Не можеш увек да се браниш тако што уместо критикованог предмета сељоберски нападаш оног који те критикује. То је неразумно. Нисам ја предмет, већ твоје срање од песме и става. Ако те занима мишљење некога из твоје струке, онда носи та своја срања професору који ти је предавао књижевност, па га питај како би оценио твој литерарни рад.

labokv, патриотизам одавно не постоји, али не бих о разлозима тога, нека курве говоре о поштењу, ја о патриотизму нећу да кажем ништа.

Hahahaha kako ono ide?
Svaka tema na kojoj granjanka postuje pretvori se u raspravu o njemu

Мени није јасно како неко не схвата да ако пљујеш по свом народу, то уопште не мора да значи да си кукавни издајник, већ да можеш да осуђујеш оно негативно. Још гори су они што мисле да имају монопол на то, па ударају по некој смути па проспи филозофији, као нешто критикују, а кад неко крене нешто своје, онда се у њима пробуди бахати прави српски сељак у најгорем смислу: е, нећеш ти да имаш своје мишљење, ја то знам, а ти не. И још се прави да зна оно чему није пришао на десет светлосних година.

Одјеби, Грањка, штити српство серући негде другде, кења ми се од твог мудросерства. Још то нашло да пљује Ивана В. Лалића, жалости моја...

носи та своја срања професору који ти је предавао књижевност, па га питај како би оценио твој литерарни рад.

Не знам, имам неколико награда, међу којима је Октобарска награда Града Београда. Шта ти имаш, кукавче, да би тако тупио?