Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Ljudstvo kao vrsta je neverovatno limitirano i ograniceno, ne postoji nacin da preskocimo evolucioni kanal koji se ispred nas pruzio kao kanjon Kolorada. Potvrda za tako nesto je prosta cinjenica da je za ljudsku vrstu prvenstveno pogonsko gorivo namirenje najnizih poriva hedonizma.
Najvecim moralnim stupnjem se smatra davanje i dobrocinstvo, to jest deljenje sa manje sretnim ili uspesnim, a ne istrazivanje i unapredjenje covecanstva, cak su neki od recimo vizionara smatrani za zlikovce do dan danas.
Ja kao poklonik kreacionizma, verujem da smo takvi stvoreni i da bi krupniji iskoraci vodili neminovnom samounistenju. Jednostavno nemamo kapacitet da budemo veci nego jesmo.
Lepo si ovo rekao Bombaš osim što grešiš u jednom - na dnevnom nivou se evoulira pitanje je vremena kada će se ljudska rasa razviti u karcinom (medicinski tehnički gledano karcinom se naziva "promena" uglavnom na genetskom nivou. Tipa pojačan vid na blizinu a umanjen na blizinu, kraći prsti a duži palac, promena tena, gubljenje maljavosti itd)
kao potvrda tome jeste cinjenica da se ljudska vrsta nije ni za zeru promenila u svojoj sustini od kako postoji, to jes postoje bilo kakvi dokazi o njenom postojanju... takozvani napredak nije nista drugo do sviranje kurcu
Lepo si ovo rekao Bombaš osim što grešiš u jednom - na dnevnom nivou se evoulira pitanje je vremena kada će se ljudska rasa razviti u karcinom (medicinski tehnički gledano karcinom se naziva "promena" uglavnom na genetskom nivou. Tipa pojačan vid na blizinu a umanjen na blizinu, kraći prsti a duži palac, promena tena, gubljenje maljavosti itd)
Potpuno normalna stvar, ali suprotno uvrezenom misljenju ona nema nikakve veze sa teorijom evolucije, vec unesenim hemikalijama, ishranom, rastom ili padom temperature i jos milion faktora koji nas okruzuju... A fizicka komponenta nema nikakve veze sa boljim ili losijim stanjem coveka
Soros finansira ovaj yt kanal sa prve strane
Što se tiče evolucije, ona je pospešena disbalansom i preživljavanju na ivici. Na primer krokodil, boli ga kurac, nije evoluirao milione godina, jer nema potrebe, predator je, uvek ima šta da capne, ne može mu niko ništa. Tek kada dođe do nekih abnormalnih promena, on će ili evoluirati ili nestati. Isto tako i sa čovekom, koji je u odnosu na krokodila mrlja na kalendaru. E sad, tu je glavna rupa u teoriji evolucije. Darvin je tvrdio da promene nastaju slučajno i da vrsta čija je promena slučajno pozitivna obezbeđuje opstanak i preživljava. Dakle, po Darvinu, slučajno se okoti divlja mačka koja kada sikće podseća na zmiju, koja tako tera veće predatore od sebe i opstaje. E, sad, kako to da se uvek poklope značajnije promene i opstanak vrste doveden u pitanje, sa random promenama. Logičan odgovor je da se ne poklapaju nego da sama promena u sredini dovodi i do promene vrste. Šta povezuje te dve promene ostaje enigma.
Ap aj objasni mi sad, gledaj ja klip na ovom kanalu on kaze nasa galaksija ima milijardu zvezda a u univerzumu imao milijardu takvih galaksija. Ko je i cime dokazao ovu tvrdnju?
I stalno se pominju neke cifre, nasa galaksija je toliko i toliko velika, nasa planeta je toliko i toliko stara, veliki prasak se desio pre toliko i toliko. Kako neko moze tako arogantno da barata ciframa mamicu mu po sred picke jebem, kako su to izracunali jebeno????
Soroseva propaganda mamu mu jebem, namerno nam poturaju pricu da smo mali sitni nebitni mravi univerzuma, zapizdina neka. Namerno nas prcaju da verujemo u to. Samo da zaradim prvi milion i sam krecem u istrazivanje.
Imaju Maesto neke kalkulacije prema svetlosti u univerzumu, to se zove Luminosity, tako nešto proguglaj
Čekiraj i ovo
https://www.youtube.com/watch?v=N_Yn8yq9EQY
Pa pazi kad neko kaže "pre 4 milijarde godina" onda to i nije baš neko baratanje godinama jbg, nije je ubo ni u milion
Za starost same zemlje - ne znam za drugi mogući metod sem ispitivanja starosti zemljišta pomoću ugljenikovog izotopa, period poluraspada tog c-12 čini mi se itd
E sad za milijarde zvezda i granice mlečnog puta itd jbg ne verujem da iko može da podvuče crtu i kaže "e od ovog mesta prestaje mlečni put", ali da odrede granice nekim krajnjim skupom zvezda - to mi je razumno
Čekiraj
To ti je 7 dana batke
E apofise stiže pvt za minut o onoj priči od pre neki dan, da ne oftopikujem ovde
Nije ni to sad neko arogantno baratanje sa brojkama, i tu su na klimavom terenu, a tek kad se spomene kvantna fizika, to je tek neispitan teren. Jbg, Bohore, tako ti se kod mene govori.
A kako on zna da je 4 milijarde a ne 14? Sa cim ima da uporedi? Ajde ne lupaj molim te ne mozemo 2000 godina da provalimo kako su napravljene piramide a da znamo kada je nastao univerzum. I sta to znaci pre 4 milijarde godina? Sta je bilo pre toga? Mrak? Koliko je taj mrak trajao? Opet neka cifra? Logicnije je da univerzum nema pocetka ni kraja.
Maestro, primetili su bili u jednom trenutku da se objekti u daljini udaljavaju jedan od drugog. Onda su skontali da se udaljavaju proporcionalno,i tako našli centar univerzuma otprilike, ujedno da smo mi negde u ruralnom delu. Onda su računali koliko je tim telima trebalo da dođu do te tačke dokle su stigli od centra.
Zamislite jednu mrlju tinte koja se rasprštala u svim pravcima
https://media.giphy.com/media/hjVkVe4AvJKtW/giphy.gif
Gde je početak ove mrlje? Gde je kraj? Da li je bitno? Sve je to jedna ista tinta. Postoji ogroman prostor između atoma, fakat je da su odvojeni jedni od drugih, ali taj prostor ih povezuje u veće konstrukcije i kako skala raste dobija se solidno stanje npr nekog tamo dijamanta - zato što ga MI tako gledamo. Vi niste ni svesni da samim svojim postojanjem trenutno dodirujete i sunce i mesec i najudaljenije delove galaksije, isto važi i za vanzemaljce. Nisu vanzemaljci stranci, samo smo ih mi tako klasifikovali jer su jelte van Zemlje.
Ima neka caka, kada se desi pre supernove neki izbacaj fotona koji je uvek konstanta, i na osnovu toga isto mere razdaljinu.
Mislim da je tada i došlo do teorije Big Benga, jbg ne mogu sada naći gde sam to čitao ili gledao. Sve je logično sem samog početka, šta je izazvalo Big Beng. Ima neka teorija da se univerzum širi do jedne tačke, ali da će tako odjednom početi da se skuplja, sve dok se opet ne sabije u tu jednu tačku koja će opet eksplodirati, pa je tu nauka u dodiru sa religijom posebno istočnjačkom, samsara i tako to. Mada to meni malo ne pije vodu, jer bi tolika masa proizvela ogromnu crnu rupu. Sem ako je to redovan tok stvari pa masivna crna rupa u stvari stvarno rađa nov univrzum jer energija koliko god da se sabije ne može nestati, može se samo transformisati.
Ne znam da li veruješ u ovo ili si samo izneo rasprave radi, ali si u pravu