Нови закон о донирају органа

1. da, al ako si stvarno protiv zakona i hoces da jos nekog ubedis (valjda zato post) nemoj da ides sa tim stavom "zakon je los, jer ce sad svi da pocnu zbog toga da budu korumpirani", to je smesan argument i nema nikakav efekat osim sto izgledas kao ravnozemljas borac protiv korporacija i vanzemaljaca.

zakon je los jer je direktno u sporu sa nekim osnovnim ljudskim pravima, ali posto znam da je transplantacija dobra stvar treba ga malo ublaziti i opet ponuditi a ne da pljujem na to samo zato sto onaj reko a mene strah.

2. Тако је, потпуно се слажем. У складу са основним људским правима је садашњи закон, по коме је трансплантација ДОБРОВОЉНА, а не присилна како покушава да се уведе у новом закону.

3. tipa stagaznam, nakon smrti, ukoliko je smrt nastupila u okolnostima koja nisu za ispitivanje blabla porodica je u duznosti da popuni smrtovnicu stagaznam koji ima i odeljak za doniranje organa, u slucaju zloupotrebe direktno odgovoran je taj i taj u sistemu i krivicno gonjen kao za ubistvo i tako dalje...

stavis jasno prava i odgovornosti ko i u svemu, i moze da se napravi zakon. jbt, sama cinjenica da danas kad umre neko u srbiji i ne dovodi se u pitanje da ces da pokopas sve organe koji bi mozda spasili gomilu ljudi je suluda, treba da se promeni to.

4. ne vuce, ne pije vodu da moras da potpises da dajes organe tako ce biti isto sranje ko i sad. treba da se postavi pitanje uvek kad neko umre, kolko god da je tesko.

5. ko sto nije ok da teras ljude da se izjasnjavaju da su sebicni, nije ok ni da teras da nose potsetnik u novcaniku. ni jedno ni drugo nije fer prema velikoj vecini ljudi.

6. Ti i ja se ustvari slazemo, obojica smo protiv predlozenog zakona.

7. da, samo iz razlicitih razloga.

i ja nisam protiv ideje tog zakona. treba da postoji nesto tako. ako bi morao da biram izmedju sadasnje stanje - taj zakon birao bi zakon iako mi se ne svidja, idealna bi bila sredina.

8. ja sam za update postojeceg, omoguci benefite ljudima koji su dobrotvorni donatori.

ne moze biti sredine, ili ti uzimaju organe bez tvog odobrenja ili ne, kakva je tu sredina moguca.

9. recimo da porodica mora da odluci nakon smrti da ne, a ne da za zivota pitaju coveka "e ce das jetru"

10. krsenje nekoliko ustavnih kategorija

11. mada gazenje ustava nikome nije strano... svejedno, i da odobri porodica, organi se uzimaju bez tvog odobrenja,

12. to bi moglo da se promeni npr

13. pogledaj iznad update

i porodica da odobri ponovo je bez tvog odobrenja

14. kad pogledas malo sire, ovaj zakon je takav presedan da se to ne moze opisati, ne samo vezano za zdravstvo, vec moze imati nesagledive implikacije na slobodu jedinke

15. bez eksplicitnog odobrenja, ali ako je porodica nakon tvoje smrti zaduzena za sve sto nije definisano testamentom, i da pravilno sahrani les, moze da bude i za to, ima to smisla.

ako bas ne verujes porodici a bas neces da ostavis organe, onda jebi ga, napisi to u testamentu da im neces das kao i ostalo.

16. Jedini razuman benefit onome ko se dobrovoljno izjasnio moze da bude da se njemu omoguci transplantacija.

17. Ovo za odobrenje porodice mi je ok, iako nije bas kompatibilno sa licnim slobodama, ali kako ni pravo nije bas egzaktna nauka mislim da je ok. Ako su formalno pravni naslednici, zasto da ne.

Samo sto mislim da to vec postoji ako ne gresim i da novi zakon zaobilazi licne i porodicne odluke.

I sad hvatam sebe kako jedem govna protiv neceg sto je u sustini plemenito, majku im jebem naprednu koliko sve moraju da zaseru, au koliko ih mrzim.

18. Тачно ми понекад дође да никад не умрем баш због оваквих закона

19. sad mi nesto kliknu u glavi da u americi, d land of the fri, kad krepas odma vade organe osim ako se nisi za zivota izjasnio da neces.
    nesto mi se cini da sam citao nesto za one sto placaju da budu zamrznuti nakon smrti da im kazu da potpisuju to, ili tako nesto.

20. https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=07&dd=20&nav_category=11&nav_id=1421348

a da, ovi su u stanju sve da ogade. kad bi samo cutali i pustili tih par pametnih glavica sto nekim cudom imaju oko njih da rade bili bi jedno 50x pametniji.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.