Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
prosnja je medju najpopularnijim delatnostima, nema sanse da covek provede vise od pola sata napolju a da mu neko ne trazi pare.danas vidim dedu sa dvoje dece vrv su mu to unuk i unuka, on svira na gitari i svo troje pevaju a deca nose majce sa natpisom srbija.a vlast aktivno smislja nove zakone da budemo uredjeni ko nemacka
Organi mogu dase uzmu samo dok je covek ziv, kad umre propada odma.
I onda ce da nas legalno prate, pa saobracajka, na stolu uzmu sta im treba i posle kao ripcina umro u saobracajnoj nesreci... Ljudima s donorskim karticama se nesto lose desava.
Jbt kakve price, sirotinjska spika
Netacno,vucica moze da voli maks 15 do 20 posto ljudi u srbiji i to u najboljoj varijanti. Da,ima tedenciju da postane jedan od najomrzenijih politicara vrv ikada na ovim prostorima. Ne zivis u Srbiji pa ne znas lolol al preveliko je nezadovoljstvo,msm krali su i pre njega al je on ovu pizdariju od politike povukao do dna blata jebenog. To i on kapira i ne nece vladati jos 15 godina jer nije budala na sl izborima se on sklanja ili za koju godinu.Imas jos ovo da zavrsi i toliko od njega. Veci je problem sto ce sns onda uzeti neki novi vucici koji ce malo ublaziti stanje i onda ce biti kurac jer ce moci da vladaju jos x godina.
Vucici proslavili prvu milijardu
Treba malo doraditi ovaj zakon i izglasati ga, sta koji kurac ima da se bunis nesto ako si mrtav ne kapiram poentu? Ja sam moje organe zavestao i nesto ne vidim da me neko roknuo zbog toga, imao sam cak i saobracajku i bio u komi tri dana pa me eto spasili nisu me rasparcali. Doduse mozda videli da nista kurcu ne vredi od jetre do plucoa mozda samo bubrezi xd
Ja bih npr samo uveo stavku da srbi imaju prioritet u dobijanju srpskih organa ali:
1. I to je lako zaobici (mozda se ne bi uvek zaobilazilo ali nekih 5 posto sigurno sto opet nije nesto strasno)
2. Time bi izgubili organe iz drugih zemalja jer koliko sam skapirao to ide uzajamno a opet ima zemalja sa 100 miliona stanovnika pa je vise i donora
Kosovarima zabraniti pristup i komentarisanje teme s vadjenjem organa pls
ne znam kako crkva stoji sa zavestavanjem organa. da li je to po njima ok ili bas pise da nije ok,ali su oni protumacili da je to ok jer je to sada in.znam da neki prilicno popularni ne vole ni transfuziju,a ova da kazem nasa je prilicno konzervativna,pa...
subotari su protiv transfuzije, njihova stvar,ako covek nece tudju krv neka ga nek umre.treba da se donese zakon da svako mora da se izjasni jel za zavestanje organa ili ne i da niko nema pristup toj informaciji sve do trenutka smrti ili pred smrt
i da svako od 18 do 65 mora da glasa.da se omoguci glasanje el.putem i to je to.ko ne glasa 5k kazna
Stav pravoslavne crkve je poznat, ustvari mislim svih hriscanskih crkava je maltene isti:
- transplantacija je dozvoljena ukoliko se licno sloze donor i primalac
- trgovina organima nije dozvoljena
Dakle, ovaj zakon koji je predlozen ide direktno protiv crkvenog stava. Nekome to nije bitno, nekome jeste.
Jesi li pročitao taj predlog zakona Bombas ili neko drugi?
Može li neko da ponasni malo detaljnije o čemu se radi?
Nije valjda da automatski čim neko umre odmah ide na kasapljenje ako se za života nije izjasnio protiv.
Da li se pita porodica nešto?
E pa ako je crkva protiv onda nema sta da razmisljamo...nek crkavaju ljudi iako ima sanse da prezive ne slaze se sa nacelima crkve i jbg
Ne kapiram cemu fama jebote sta kao crknem i sad mi zao sto ce neko drugi da zivi? Pa najbolje onda da se detoniram pred smrt ako ja ne zivim da niko ne zivi to je tip osobe koji je u skoli navijao da svi dobiju keca ako ga on dobije ili druka ortake kad ga nagazi murija da svi najebu
Thilmo, po predlogu zakona porodica se ne pita nista. Moras sam da ides, da ganjas drzavu licno ako zelis da zabranis uzimanje organa. To je tipa da prodjes pored bogalja sa ispruzenom rukom i ne das mu nista. Kapiram kad dodjes negde da trazis ona salterusa ima da se dere na sav glas, oh vi ne zelite da pomognete bolesnima, evo momenat.
Sto se tice crkve, ponekad se ni ja intimno ne slazem sa nekim stvarima, ali sam vaspitan u tom duhu i osecam se nelagodno da pricam protiv crkve u bilo kom smislu.
Bravo pseto, najpametniji komentar. Dat cu sve i jedan organ kome god. Kad umrem svakako je sve crno i boli me kurac ocel me ko kasapit il jebat onako mrtvog jebeno sam mrtav vecna crnina razumes?
Nije stvar u doniranju organa nego u potencijalnoj zloupotrebi
Aj da ne citas celu temu al bas prvi post pa jebiga
Al zamisli nedaj boze situaciju, da nekome strada neko blizak ko je mlad, brat, sestra i da ne nabrajam.
I ti odes do bolnice i oni ti kazu ne mozes da dibijes telo za sahranu dok ga ne iskasapimo jer nije potpisao parpir.
Pa tačno bi kasapljenje i bilo, ali na štetu osoblja bolnice.
Pa ne vidim razloga za to, kao prvo sto organe moraju da uzmu toliko brzo da dok zakazes sahranu sve bi bilo zavrseno
@gambi ako si meni rekao ovo za necitanje prvog posta i zloupotrebe: cak i da se desi zloupotreba da neko ko je platio dobije organ i dalje je neko dobio organ i nekoga si spasio tako da tehnicki i nije zloupotreba jelda. A kad bi svi donirali organe ne bi ni bilo potrebe za zloupotrebama jer bi ih bilo dovoljno. E sad ako mislis na ovo da nekoga ubijaju da bi mu uzeli organe lol to necu ni da komentarisem ljudi koji se bave ubijanjem za organe ne moraju da cekaju neke zakone i podmicuju pola bolnice lakse im je da kidnapuju nekoga i povade mu sta im treba. Totalna glupost.
Kapiram ja to ps, poenta je bila da dok tuguješ saznaš da će telo biti dodatno unakaženo a ti se ne pitaš ništa. Teško da će to svako ravnodušno i razumno podneti.
Ako je ovo tačno, onda se porodica ipak pita, što je ok.
https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2018&mm=07&nav_id=1420838
Jedino mi nije ok ako je neko potpisao kao Pseto da donira organe, porodica i pored toga ima prava da zabrani to.
Pa ne znam koja porodica bi menjala zelju pokojnika
Doduse rekao sam im vec i da kad krepam da me zamotaju u neki carsav i bace u savu ili tako nesto al to sumnjam da ce da mi ispune