Нови закон о донирају органа

1. Ne pricam o zuta kuca stilu, lako je podmititi hirurga na operaciji da operacija ne uspe ako ste kompatibilni, taman ti svejedno rade analize razne svakako pred operaciju

2. E sad ako mislis na ovo da nekoga ubijaju da bi mu uzeli organe lol to necu ni da komentarisem ljudi koji se bave ubijanjem za organe ne moraju da cekaju neke zakone i podmicuju pola bolnice lakse im je da kidnapuju nekoga i povade mu sta im treba. Totalna glupost.

ceo dan juce pricam ovo, ni jedan zakon ne moze da nagovori onog ko svejedno resio da ubija da ubija (eventualno legalizacija ubistva), i svi mi pricaju kako im nije jasno sta ocu da kazem.

3. bice muljaze al to ima i sad verovatno sa donorima. mozda se desi neko sranje al to moze da se desi i sad bez zakona.

jedino sto bi ja menjao je da samo kad neko umre moras da pitas pitas porodicu sta da radis sa telom (kao i sad, oces sahranu kremiranje, da ga bacimo u savu :) i sta da radimo sa ispravnim organima). nisu mi jasne formalnosti oko toga bilo da mora da potpisujes ovo bilo ono.

4. Ova Rakonjac sto sad prica je apsolutna laz, to za pitanje porodice nije bilo u predlogu zakona. Kako su to zamislili ne kapiram, e ovaj vas samo sto ne rikne, ako moze da mu uzmemo bubreg jel ok? Jel moguce da se dalje zavlace u lazima ne mogu da verujem.

5. Evo celt šta je objavljeno, ali da l je tačno ne znam.

"Ovaj predlog je nastao pre svega iz pijateta prema preminuloj osobi bilo da je želeo ili ne da bude donor. Bitno je da građani znaju da je porodica ta koja se pita na kraju, naravno uz uvažavanje svog preminulog člana. Želeli smo ono što prethodni zakon nije predviđao, odnosno da smo svi potencijalni donori, ukoliko pisanim putem ili usmeno porodici ne kažemo izričito suprotno", rekla je vršilac dužnosti direktora Uprave za biomedicinu Vesna Rakonjac za "Jutro sa Natašom" na TV Prva.

6. Pa ne vidim sta je lose u takozvanom kasapljenju tela. Vade se organi da bi se pomoglo drugima a to je jako human gest. U svakom slucaju humaniji od nekog skupocenog pogreba i kovcega, rituala i ostalih sranja. Religijom zatrovani umovi zapostavljaju humanost.

7. Kapiraš da telo posle smrti nije strvina koju treaba da rastrgnu lešinari. Umom smo se izdigli iznad životinja, pa mi je logično da i prema telu pokojnika imamo neko poštovanje.

Gledam one emisije na ID Diskaveri, ako ubica kasapi telo nakon ubistva, to je posebno krivično delo.

A i od kad postoji civilizacija, postoji kult poštovanja preminulog. E sad, neki ga spale, neki bace u more, al ovde je problem što ti nisi hteo da te kasape ali pošto si zaboravio da potpišeš neki papir ideš pod nož bato.

8. a sta ce da se desi sa tim organima ako se sahrane komplet sa telom, pojesce ih crvi, to je kao bolja opcija, manje gadna..desava se da med.fakulteti nemaju tela za praksu

9. Ne kasape ti telo zato sto im je to dusevna satisfakcija nego kako bi iskoristili organe i pomogli onim koji su zivi, ti si mrtav i boli te kurac jel te kasape ili ne ali ne daj boze da dozivis da ti treba organ ili jos gore umres cekajuci odgovarajuci organ, drugaciju bi pricu imao. Jebo te, imate decu porodicni ljudi a glupi ko kurac to je neverovatno.

10. JA SAM SEBIČNO GOVNO I RADIJE BI DA ME JEDU CRVI NEGO DA POMOGNEM NEKOM A OD TOGA NEMAM NIŠTA JER ŠTA ĆE MI MRTAV SAM JBG
    DE TREBA DA POTPIŠEM

11. E A KO UZIMA TE PARE KACE PRODAJU ORGANI POŠTO MRTVACU NE TREBA

12. dal i na operaciju gledaju kao na kasapljenje.u fazonu-kog bre ti da rezes, ovo je bozje telo nisam ja neka svinja pre cu da umrem ko covek

13. Jbt kako je dusan1000 klasičan primer retardiranog srbina, sve je crno ili belo.

Pa nije tako druže, svi se slažu da treba pomoći osobi koja je bolesna. Pogotovu ako si već mrtav. Poenta je način na koji se to radi. U ovom slučaju su trebali da naprave projekat gde će podići svest ljudi o dobrobiti doniranja organa. Ljudi kao śto je dusan1000 bi se utrkivali da doniraju organe.

Ovako, ljudi kao sto je dusan1000 80% će biti protiv, 20% će biti za.

Treba podići svest ljudi, a ne raditi sve na silu.

14. imam neki utisak da svest i srbi nisu bas u ljubavi.kada god je neko sranje,prica se o podizanju svesti.ili neki aktivisti.ajde da podignemo svest da ne zagadjujemo reku iz koje u isto vreme i pijemo.
    mi smo okupili ovde da podignemo svest o sacuvanju sume i ne spaljivanju iste svaki put kada se zakolje nesto.10 metara dalje se pece vo i sece neko retko drvo staro milion godina uz majice kosovo je srbija.to je manje-vise podizanje svesti kod srba.

15. E TILMO TEŠKO DA BI SE UTRKIVALI DA DONIRAJU ORGANE JER BI TO ZNAČILO DA SE UTRVKIVAJU DA RIKNU A JA NEŠTO NISAM SAMOUBILAČKI TIP

16. Kakva crna svest, narod je potpuno ispranog mozga i u letargiji.

17. Je li stručnjaci, kad već pominjete kremiranje, da li ste upoznati kako se to kod nas radi, da li ste prisustvovali kremaciji, i da li znate kakvi su propisi sto se tice pepela pokojnika?
    Pre nego sto predjete na teoretisanje dobrih i loših strana ovog kretenskog zakona.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.