Kosovo sveta srpska zemlja

1. Iz Sarajeva sam, živim u Beču. Imam pravo da iznesem mišljenje, nisam te nigdje uvrijedio. Jebe mi se za Kosovo, samo mi ta priča nema smisla. Izadji malo van granica Srbije i vidjeces koliko ljudima u svijetu puca kurac sto se ti naprezes da pricom na vukajliji, u kaficu, kafani i kladari osvojis Kosovo. Isto kao da gledas Rumune kako se spremaju za odlazak na mjesec, tako otprilike izgleda kada gledas to vase natezanje iz jedne uređene evropske sredine.

2. Bez uvrede al kad god vidim ovu temu ponovo aktiviranu znam da se neki Montgomery sa Vuke aktivirao da da prijedlog. I uvijek bude transfercina, jer u realnosti znas da ti ljudi nisu sposobni da danas zarade 20 evra više nego jučer ali imaju planove za osvajanje ko Napoleon

3. Piduuu ja mislim da je bitnije da balkan postane sila, da bi zadobio postovanje razvijenih zemalja uopste ako smo kod toga, i sto nigde nema naseg jezika u aplikacijama koje skidamo sa interneta.

4. ниси ме увредио човече. а замисли колико тек мене боли курац шта мисли немачка или било која белосветска гамад. замрзнути конфликт фтњ.

5. Atomski, nama vec decenijama unazad sudbinu kreiraju velike sile. A nove generacije nisu sposobne da se odupru zapadnjackom utjecaju jer je u doba interneta teze nego ikada. Suvise smo mi male drzave da se pitamo za ista na svjetskoj sceni. Mogli smo biti neki lihtenstajni, luksemburzi i ili švice ali sada je kasno praviti od ovih malih torova neke relevantne drzave.

6. Pliduuu, ne bih da te razocaram, ali zapad je puk'o. Bice veliko sranje po zapadnim zemljama za max 20-25 godina. Ako ne i mnogo ranije. A nama ce racq sankcije, bombardovanje i ostala sranja. Mislis da ce belosvetski kapital, od Amerike do Kine, da dozvoli nekome da im sjebava investicije zbog gomile narko dilera koji vise nikome ne trebaju? Oce malo morgen. Zato su nas i bombardovali jer drljavi Sloba nije hteo da sprovede privatizaciju. Jebe se njima i za nas i za Siptare. Samo im valja onaj koji im pravi lovu. E danas smo malo to mi, posto Siptari ne znaju dalje od baklave, sladoleda i horsa. A sve je opet nadguzivanje americkog kapitala sa ruskim i kineskim. A kao sto rekoh, ovi su pukli, samo se o tome ne sme na CNN-u.

7. To vise zvuci kao nesto sto bi ti voleo da bude nego sto jeste.

8. Pa nije jak zapad kao nekada ali nije bas ni da ce se Balkanske zemlje, u ovom slucaju Srbija, poput fenixa izdići i kao bez ičijeg nadzora osvajati neke teritorije. Devedesetih je to bilo teško izvodljivo a kamoli sada kada svijet koliko-toliko pokušava da održi mir (osim Sirije, nema vise ratova i sukoba vrijednih pažnje). Jedini način je da nekim diplomatskim pregovorima pokušate da uzmete dio Kosova, s tim da tu postoje vec politicke barijere.

9. ko da mi otme iz moje duše kosovo?!?

10. Bata Sale, isti ti koji nece dozvoliti da se desavaju sranja u Srbiji (bombardovanje, sankcije..) neće van dozvoliti ni da dirate tu teritoriju. Mislim, samo logicno razmisli ako je vec tako. Ovo sto si ti rekao je vise vodilo pricu na tvohu stranu kao neko ce braniti Srbiju jer su siptari isprdili svoje. Ne znam kako si dosao do takvih zakljucaka ?

11. јеси муслиман?

12. Šta je gore od bosanca?
    Bosanac u austriji

13. S' tim sto sam ja za to da se uzme cela severna Albanija, od Skadra do Leza.

Nikako. Mi ne volimo kad se nama uzima teritorija, pa nećemo ni mi da uzimamo tuđe! Nemamo mi problema sa Albanijom koliko imamo sa Kosovom.

14. Ne znam jel vama u Srbiji ta priča zvuči realno uopšte (mislim na to ponovno pripajanje kosova). U regionu i evo Austriji npr. Svi su svjesni da je to nezavisna teritorija jer iza sebe imaju podrsku Zapada. Ti Albanci sa Kosova se jasno izjasnjavaju kao Kosovari, i niko im to ne dovodi u pitanje. Ne znam samo zasto bi neko u Srbiji pomislio kako uopste vrijedi da se bori oko takve teritorije. Jeste li svjesni rizika od sankcija, bombardovanja, najstrasnijeg jebanja od strane Zapada. Pa vi treba da koračate ka EU i na dobrom ste putu, manite se corava posla. Osim toga, ovdje na sajtu nemas 3 covjeka da su držali sjekiru a kamoli automatsku pusku i kao palamude o nekim taktikama haha

To da se kosovski Albanci izjašnjavanju kao Kosovari je jednim delom netačno. Oni se izjašnjavaju kao Albanci Kosovari iliti kosovski Albanci. Zašto da se borimo oko Kosova. Kosovo je sveta srpska zemlja. Ta rečenica je već postala stereotip sa kojom se mnogi sprdaju, ali ja bi to drugačije protumačio. Na Kosovu se nalazi najveći broj pravoslavnih crkava i manastira, a većina njih datira iz srednjeg veka. To su podizali (manastire) mnogi srpski vladari kao zadužbinu (fazon ako ne napravi manastir ko da nije vladao). Kosovski boj i mnogi drugi pojmovi iz srpske istorije su povezani sa Kosovom! A plus kad bismo ga vratili, ja mislim da bi nam ekonomija naglo porasla zbog ruda tj. prirodnih resursa koji se nalaze tamo, a Kosovo je jedini region u Evropi koji je bogat rudama i koji ima rude koje su samo tu zastupljene.

15. Mali ker, nikoga ne vrijedjam, govorim onako kako mislim. Ako se eventualno izmjene pravila teme i napise "zabranjeno za balije i dijasporu", ja se necu oglasavati jer postujem pravila. A malo mi je ispod casti sa tobom da pricam o bilo cemu.

16. Sto umarate vase male zivote ovim pitanjima,bednici?

17. Filozofe, baš sam ovdje sa Carom razgovarao jer mi je malo ta vaša opčinjenost Kosovom bila interesantna. I ispostavilo se da su ti Kosovski Albanci tu bili i u doba Jugoslavije znači nisu došli niotkud. Ja sam mislio da su se oni poceli naseljavati krajem 80tih i pocetkom 90tih pa sam i ja bio protiv nezavisnosti. Medjutim, saznajem da su oni tu bili i u doba autonomne pokrajine, i onda sam promjenio misljenje. I eto, moram priznati da si onako fino izlozio razlog zbog kojeg se ti zalazes za Kosovo za razliku od nekih koji samo pitaju " ko si, odakle si sta si ti da nam govoris i slicno"

18. Pa nije jak zapad kao nekada ali nije bas ni da ce se Balkanske zemlje, u ovom slucaju Srbija, poput fenixa izdići i kao bez ičijeg nadzora osvajati neke teritorije.

Buraz, mi bismo Kosovo vratili malim prstom kad bi zapadnjaci digli ruke. Vojska Srbije ima oko 220 hiljada vojnika+ Sokolovi, Žandarmerija, S.A.J..., a vojska kosova oko 6000. Čak je i Miroslav Lazanski rekao da je smešno porediti Vojsku Srbije i Kosova...

19. Mogu li da te castim jednim premija pivom ispred maksija?

20. I ispostavilo se da su ti Kosovski Albanci tu bili i u doba Jugoslavije znači nisu došli niotkud. Ja sam mislio da su se oni poceli naseljavati krajem 80tih i pocetkom 90tih pa sam i ja bio protiv nezavisnosti. Medjutim, saznajem da su oni tu bili i u doba autonomne pokrajine

Taj narod je na Kosovu veći deo 20.-og veka, a za sve to je zaslužen Tito koji ih je doseljavao, dao im autonomiju i Ustavom SFRJ iz 74.-te dao tolika prava pokrajinama u okviru SR Srbije da su te pokrajine bile kao država u državi i da Beograd nikad nije imao potpunu kontrolu nad njima. 80.-ih su bila sranja tamo i bila je SFRJ. Umesto da su Jugosloveni deportovali Arnaute u Albaniju i sačuvali deo Juge (jer bratstvo i jedinstvo...), njih je sve boleo kurac (da izvineš)!

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.