Prijava

lakse se manipulise ljudima. mislim, pogledaj bosnu, bliski istok i celu afriku. svuda gde su kolonizatori pocinjali ratove, nije im nikad bio cilj da rese demografski problem nego da pocnu rat.

Intenziviranje teme Kosova je uvod u neku pljačku države, kad god se pomene Kosovo, tražim gde mi je novčanik

Gledaj, kad bi se rešilo Kosovo, više ne bi imali čime i kako da nas ucenjuju, a i svaki put sve manje nam se nudi u zamenu, kad bi uspelo bar da se istrguje za sever Kosova i članstvo u EU, to bi bilo najbolje moguće po sve nas, i nek se teraju više u kurac. Niti mi više možemo da eksploatišemo tamo bilo šta, niti možemo da ga vratimo nazad u okvire države Srbije, bolje je da se sklopi mir jebeni, da nam ne stradaju više crkve, manastiri i ono malo naroda što ostalo, pa posle možemo da se fokusiramo na ovo što- imamo. Ovako mi u klin, oni u ploču, a političari i kriminalci masovno profitiraju jer Kosovo je rupa bez dna i tamni vilajet u kome samo nestaju pare. Najbolje je pitati ljude sa Kosova kakva je realnost tamo, jer mi niti živimo na Kosovu, niti planiramo da pokrećemo biznise na Kosovu, niti nam se sviđa kosovski model države tako da ono... A insistiranje na nečemu što nije realnost, može samo da odvede u novi sukob i da Albanci ponovo uzmu kalašnjikove u ruke. Tako da, pažljivo, uspostavljanje trajnog mira na Balkanu treba da bude prioritet

trguj sa onim sto ti je od djeda ostalo nesretnice, ti ces da trgujes sa kostima Kneza Lazara nakazo

Ne vole nas ljudi i šta sad. Neće sa nama i gotovo. A priča sam se naslušao o torturi naših pandura i vojske tamo. Nezapamćeno iživljavanje. Što se ne zapitaš malo, mrze li Srbe možda sa nekim razlogom? A i danas je 2020. Nije 1389ta

Nije, da kažem, korektno, da tražimo nazad nešto što su sami Srbiq isprodavali, uzimalo se pola miliona maraka za kuću, alo druže

I šta sad, kao, vratite nam nazad (da možemo opet da vam prodajemo) haha ajde beži u kurac

ae skini ovu sliku, sve mislim gambi prica

nije da mi zvizde muda nesto specijalno al ono

Hah, a ti na tri noge da sediš, e ne može,

kad bi uspelo bar da se istrguje za sever Kosova i članstvo u EU, to bi bilo najbolje moguće po sve nas

Taj voz je prosao 2008. Kontam da je nešto nalik tome bio Vučicev famozni "kompromis" sa možda cak i dodatnim ustupcima Albancima, tipa Preševo i Bujanovac. Sad možemo da dobijemo neku polu-autonomiju za Srbe na Kosovu i malo više para iz EU ćupa, i to ukoliko budemo fini i budemo pušili kitu u tišini.

A što se ovog bombijevog komentara tiče, mislim da mi kao narod moramo da se dogovorimo prvo sami sa sobom: ili nam je Kosovo svetinja koja nema cenu i za koju ćemo da izginemo svi ako treba, ili ćemo razmišljati pragmatički i gledati da istrgujemo što više za onaj narod dole i za celu državu. Ako je ovo prvo, onda ima samo da vičemo "ne" šta god nam Albanci ili zapadnjaci traže (jer to što traže sigurno nije u skladu s ovim našim uzvišenim shvatanjem Kosova kao pitanja svih pitanja) i da čekamo povoljnije geopolitičke okolnosti da pošaljemo vojsku na Kosovo, počinimo par etničkih čišćenja i genocida (jer je demografska struktura takva da bez tako nečega ona ne može da se promeni i Kosovo u punom smislu vrati Srbiji). Ako je ovo drugo, onda nema "trguj dedovinom, a ne Lazarevim moštima", već koristiš to malo aduta koje imaš da dobiješ najviše što možeš.

Ja kontam da je većina Srba deklarativno za prvu opciju. Ali ključno pitanje je da li su spremni da podnesu sve moguće negativne posledice tog izbora: ekonomsku, možda i političku izolaciju, potencijalno sukobe, ratove, nova sranja, siromaštvo, jos vecu represiju političkog vrha, itd. Ako jesu, ja onda iskreno skidam kapu, šta god mislio o tom izboru. To je onda svesno stradanje naroda za nešto što smatraju da je viši cilj. Ako nisu, a čini mi se da nisu, onda je to malo licemerno. Kao ne damo Kosovo, al bismo da ga vrati neka buduća generacija, da neki budući Srbi iskrvare, a mi da pijemo limunadicu u Knezu.

ili ćemo razmišljati pragmatički i gledati da istrgujemo što više za onaj narod dole i za celu državu

kakav jebeni sebicluk i malodusnost... ko je taj koji je nasoj generaciji dao pravo da sa tim trgujemo? Koja je to jos generacija u srpskoj istoriji imala takav stav (ne racunajuci srednjevekovne velmoze i vazale, a i tad se vise radilo o privatnim posedima, a ne o drzavi). Sta bi bilo da su tako trgovali tvoji pradjedovi?
Stidim se svojih sunarodnika uglavnom, jebeno ne mogu da skapiram u sta smo se pretvorili. Sta sad, neko rekao da nema drugog i sad smo svi duzni da u to verujemo? Pa majstore, ako ne umes drugaicije pusti onog ko ume. Kakva su to sranja.

kakav jebeni sebicluk i malodusnost... ko je taj koji je nasoj generaciji dao pravo da sa tim trgujemo? Koja je to jos generacija u srpskoj istoriji imala takav stav (ne racunajuci srednjevekovne velmoze i vazale, a i tad se vise radilo o privatnim posedima, a ne o drzavi).
Stidim se svojih sunarodnika uglavnom, jebeno ne mogu da skapiram u sta smo se pretvorili. Sta sad, neko rekao da nema drugog i sad smo svi duzni da u to verujemo? Pa majstore, ako ne umes drugaicije pusti onog ko ume. Kakva su to sranja.

Okej, ali onda idemo onim što sam opisao kao prvi put, jelda? I ako taj put treba slediti, jesi li spreman da podneseš sve posledice i da ratuješ ako treba i da pogineš, i da ti cela porodica živi u siromaštvu i izolaciji? Ako jesi, skidam ti kapu. Ako nisi, onda si ti sebičan i malodušan jer bi da uživaš u životu, a da nekoj sledećoj generaciji ostaviš još težu situaciju s istim izborom. Ili možda previđam nešto, pa je moguće da sačuvamo/vratimo Kosovo iz Knez Mihajlove?

Ako nam je Kosovo neprocenjiva svetinja, onda ne možemo jednostavno zabiti glave u pesak?

Da nam vrate da ga prodamo po 4 put?

Нико и никада неће моћи да ти отме из твоје душе Косово, бомбаш, твоју суштину, срж твога овоземаљскога битисанија, веру у твојим очима док јутром гледаш Сунце које се воздиже са Косова, наше Косово је на Косову, сокови животни који теку до жедних душа наших, извиру на Косову.

Ali, druže, nemoj me jebati, niti bih ratovao za Kosovo, niti bih dozvolio da moj brat Bohor, poštenjačina i domaćin, izgine od bezvrednog metka za bukvalno ništa, tako da popušiš ti kurac nama malo, teret mnogih generacija koji je vreme da se skine

Okej, ali onda idemo onim što sam opisao kao prvi put, jelda?

a da je ovo alternativa ti je rekao isto onaj koji ti govori da se mora napraviti "kompromis"? zasto ste toliko jebeno ograniceni... koliko je regija u svetu sa takvim statusom na koje su najahale mnogo mocnije sile od sake kozojebaca, pa sta treba svi da skidaju gace na necije zahteve?

Misliš da će EU da prihvati državu sa nedefinisanim granicama? Nije ovo Azija