OKTOBERFEST Vukajlija 2018™ - objavljena konačna rang lista festivala, pobednik u generalnom plasmanu MOSAURUS!

1. kasno sam ja došao na vukajliju

2. Jbg išlo se na sigurno, u pravu je agilni...šteta što je uticaj am.serija i filmova tako kancerogen kod nas :(

Ali dobre defke, to je najvažnije!

3. F5, još 6h i 57min do isteka 2.kola.

4. Свирај крај, судија, нико више неће да пише.

5. Jebač te ućutko, Mos :)

6. Дао сам му мотивацију:P

7. Profe, nije problem da mi linkuješ defku kad napišem pošto sam preko fona?

8. Nema problema, Džonimire:)

9. https://vukajlija.com/siptariti/736970
    Čisto da ispoštujem. Valjda sam pogodio šta treba.

10. Gotovo 2.kolo, čestitke svima!

Ajmo malo vaših predloga o top3 iz ovog kola...:)

11. Ђутуре одабрати.

12. A argumentacija neka, Mašane? Ajmo malo da prodiskutujemo o tome, to i jeste ideja iza neglasanja, da realno sagledamo šta je do jaja, svi kao jedan...:)

13. Мени је искрено несвиђ ово дефинисање Енглеских термина, мислим, све је лепо написано нпр: мискликовати, стримовати итд итд.
    Али више сам за неке Бајаговање, Јалабратити, Обригавање и Вулканизовање..

14. Ne znam evo ja pišem kao ono učestvujem na takmičenju, a šta je za odabir i šta će se odabirati, savršeno me zabole. Lep pozdrav svima koji učestvuju na temi, i još lepši za one koji učestvuju na takmičenju o/

15. Написао сам још у кад је окачена, и тако је и остало:
    Нејмарити.

Као и у првом колу, и сада је тешко пронаћи неку лошу, али ако треба да се издвоје оне боље међу оволико добрих, онда:
    Мискликовати
    Синовање
    Бандловати.

"Обигравати" се подразумева (Профе, ја сам престар да се мијешам у твоје послове, али послушај савјет искусна старца: не качи се са трећепозивцима).

16. Pa da, i meni je to zapalo za oko...msm ta engleština silna. Ali s druge strane, ona i jeste deo savremenog govora, na našu žalost, jak je uticaj amer.serija i filmova, mislim da neću preterati ako kažem da je na neki način jedinstveno ono što ovde radimo, odnosno pokusavamo da ocuvamo SRPSKI SLENG JEZIK, i da ga naravno obogaćujemo. Uticaja sa strane uvek ima, ali ajmo da pokušamo da odnegujemo neku novu tradiciju ali kroz naše reči i terminologiju:)

17. Pa evo još kolko, dva kola ima pa smišljaj(te) neku temu gde neće previše engleske reči/izrazi dolaziti do izražaja.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.