Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Оно што је јако важна ствар, а то сви игноришу је та да је Вучић успео да подвали Чеду опозицији. Чеда је дао подршку протестима и опозицији, а знамо да он подржава Вучића, а РС назива геноцидном творевином.
И где ћеш већу рекламу за Додика од подршке Чеде и Алијиних ветарана опозицији. Зато смо дошли до апсурдне ситуације да Додик - европејац у време потписивања Дејтонског споразума, тј. противник Караџића и Младића, назива издајником Давора Драгићевића који се за Републику Српску борио са Младићем.
Још кад се додају ови отпорашки симболи које користи опозиција такође иду у прилог Додику. А и опозиција у РС не улива уопште поверење јер то кадар произашао из исте (западне) кухиње као и Додик. Јер ко се на 5. октобар опече, тај и у 7. октобар дува. Зато Додик уз помоћ Вучића иде на ту карту да од себе направи новог Милошевића што је опет још један велики апсурд пошто је Додик први поздравио рушење Милошевића и његово испоручивање Хагу.
Vucic je rodjen u Beogradu koliko znam, Milorad je bas Slovacko ili Rusinsko ime, jedino za Brnabicku jeste, al nju je Vucic doveo na svoju inicijativu, za nju niko nije glasao
https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2018/10/darko-ilic-je-naredio-likvidaciju.html
Hahah jebote veci resursi i ljudstvo nego Legiju kad su hapsili. Ne znam da li je istina, ali svakako ovakvo objasnjenje moze samo da potegne jos vise pitanja nego sto ih je i bilo.
Ovo takodje sumira svih 15 strana moje diskusije sa 2-3 ljudi ovde.
I o ovome pricam od pocetka, Davor Dragicevic je njihova maskota, a da toga vjerovatno nije ni svjestan, on misli da istjeruje pravdu. Izgleda da jos uvijek postoje ljudi koji misle da obican narod i sirotinja moze uzdrmati vlast svojim protestima bez podrske i zaledjine.
Naravno, u normalnim uslovima, ali isto tako u normalnim uslovima je obaveza vlasti da obezbedi realan odnos plata i cijena da bi zivot bio moguc, pa narod opet dobija polovinu, cesto i trecinu od potrebne sume za zivot na mjesecnom nivou i samim tim bukvalno radi za stan i hranu, kao u robovlasnistvu. Tako da je nazalost kod nas ispunjavanje tih obaveza postao sinonim za uspjeh i kvalitet vlasti.
Mujo, nisi u pravu!
Ne samo da je opozicija iz iste kuhinje, vec opoziciji ko da na celu pise "mi smo strani placenici", zato sam ja i tog nekog uvjerenja da je trenutno Dodik najmanje zlo (mada jeste zlo svakako)
Hahah ovo treba u bukvare
Da, i ovo je istina nazalost. A i Dodik i Vucic su zastupali u razlicitim periodima skoro svaki moguci stav koji neko na Balkanu moze imati, i proevropski i proruski, sve sve. S tim da i dalje smatram da je Dodik za nijansu bolji od Vucica, po tim nekim sitnicama koje uradi s vremena na vrijeme, po tome sto se redovno protivi muslimanima, i generalno po prici naroda u RS.
Ok.
Jeste, Srbija nikad nije rata videla. Beograd se resetuje jednom u 50 godina u proseku. Nece ti rat doci pred kucu, ali moze na kucu (1999.).
Kolika je sloga, da se nazreti po tome kako se odvija cela ova prica oko Davida i kako gomila velikih Srba brani pravo svog sunarodnika da mu se makar sazna sudbina.
Ne znam u kom to univerzumu je veci patriotizam (ili manji patriotizam) kriterijum za kvalitet zivota. No, pod pretpostavkom da jeste, ne vidim po cemu su to ljudi u Rep. Srpskoj vece patriote od ljudi iz Srbije.
A to da su ljudi u Republici Srpskoj bolji od ovih iz Srbije je jedna takva podmukla generalizacija da jedva da zasluzuje komentar. Sta pod tim podrazumevas tacno? Da kad uzmes prosecnog coveka iz Srpske, da je on bolji od prosecnog coveka iz Srbije? A kako onda racunas ko ce biti uzet kao prosek? Imas matematicku formulu? To da su ljudi iz Srpske bolji od ljudi iz Srbije je recenica na nivou "Francuzi su bolji od Nemaca", "Madjari od Hrvata" ili nesto slicno. U najboljem slucaju, to su recenice lisene smisla cije znacenje treba precizirati (koji su kriterijumi dobrote, da li se to odnosi na citave skupine uzete u celini ili na pojedince, ako na pojedince, na koje pojedince, itd.); u najgorem slucaju, to je otvoreno ispoljavanje mrznje i nipodastavanje ljudi iz Srbije, sto je potpuno kontrarno tvojim "patriotskim" pogledima.
Najzad, sto se tice odnosa plate i cena i tih ekonomskih stvari, to je mozda na nivou drzava bolje (prosek u BiH/Srpskoj je veci od proseka u Srbiji), ali zivot u najvecim srpskim gradovima je u ekonomskom i u drugim pogledima ipak dosta lagodniji nego u BiH. Tako da sve zavisi gde tacno zivis u BiH i Srbiji i od jos nekih faktora. Kao sto ti je verovatno poznato, u Srbiji postoji ogromna razlika izmedju Beograda, Novog Sada i jos par gradova u odnosu na, na primer, jug i istok Srbije. U nekim selima na jugu je plata od 200 evra solidna, u Beogradu to ipak nije slucaj. Sumnjam da bi se mnogi ljudi iz Beograda odlucili da odu u Bosnu da zive, cak i da im je jedan jedini kriterijum plata i odnos plate i cena.
Moze svugde, naravno, ali u Beogradu nemas pod nosom hiljade i hiljade ljudi koji zele da ubiju i tebe i cijeli tvoj narod, kao u Bosni. U Bosni je rat vise zamrzut nego zavrsen, svakodnevno se desavaju napadi, provokacije i ostala sranja na nacionalnoj osnovi
Placenicki protesti su prica za sebe, a sloga jeste neuporedivo veca, iako je i tamo ima sve manje i manje kako vrijeme ide. Standardni prizor u Srbiji, da se komsija kolje sa prvim komsijom, ili da ne pricaju se mnogo rijedje nalazi, a scene da ljudi pomazu jedni drugima su mnogo cesce
Jeste, jer gde vlada patriotizam vlada i osjecaj zajednice, ljubav prema zemlji i prema sunarodnicima. A za ovo drugo, samo procitaj bilo koju politicku raspravu na ovom forumu, i vec ce ti to biti dovoljno da vidis koja kolicina autosovinista se moze pronaci u Srbiji
Cesto ces naici na potpune strance koji ce ti maksimalno izaci u susret, iako te ne znaju i nemaju nikakve koristi od tebe. U Srbiji ne samo da je to prizor koji se ne vidja tako lako, vec ces cesto naici na situaciju gde ce te potpuni stranac zajebati bez ikakvog razloga i koristi (fenomen koji ni u jednoj drugoj drzavi nisam vidio). Ne mrzim ja nikoga, vec pricam na osnovu licnih iskustava, jer sam zivio u obe drzave, i nisam ja licno neki patriota, samo sto gomila ljudi ovde ima takve stavove, da svako izgleda kao patriota u odnosu na njih.
Sad mozda, nisam trenutno siguran jer se i tamo pogorsalo, ali do prije nekoliko godina su cijene svega bile dosta nize nego u Srbiji, bilo da je u pitanju hrana, namjestaj, tehnika ili nesto trece. Znam da je gorivo jos uvijek jeftinije, i jos nekoliko stvari, ali nisam puno obracao paznju zadnjih outa kad sam isao
Pa zato sto je sve svercovano gluperdo hahaha
Lol izgleda Dodik ojebao. Jebeš ga, Bosancima je još uvek na prvom mestu ta nacionalna priča, jebo to što su gladni... samo da musliman bude podalje. Kako objasniti većinu čoveka koji izjavi, parafraziram "Svako ko ne glasa za nas otpuštaj slobodno" na televiziji?
Možda bude tog ujedinjenja Srbije i RS jednom, doduše IQ prosek će drastično pasti, ali barem će teritorija kompenzovati.
Bolje bi bilo ljudima da se odreknu srpske i da imaju normalnu vlast koja ce bosnu da gura napred nego lopovcinu smrdljivu koja ce da im dere kozu sa ledja pod izgovorom patriotizma i ocuvanja necega.
Isto mislim i za kosovo i metohiju, u slucaju da su te tzv kosovske vlasti npr kao nemacke, norveske itd sta ljude boli kurac kako se zove drzava da ih zanima ne bi se ni selili u te iste nemacke, kanade, norveske, austrije...nego su i siptari lopovi ko i ovi nasi pa onda aj makar da nismo siptarija. Tako i to vasi tamo preko drine treba da vide jel taj bakir zna sta radi ili je lopovcina i ako zna sta radi teraj dodika i tri kurca i celu svitu njegovu i evo bosna smo ak sad daj standard i zdravstveno i socijalno i cao
druze, ti pricas o kolicini autosovinista na ovom forumu, a zastupas tezu "Srbi zapadno od Drine > Srbi istocno od Drine"
ne znam sta da uradim da ti objasnim da je to (auto)sovinizam
Pa ista smo bagra jebeno samo su oni manje duhoviti od nas i devojke su im brkate i glavate kako dodik tamo tako i vucic ovde treba nas jebati sve u kompletu uvesti prvo lapot da se ove komunjare istrebe totalno a posle redom od ovih bas glupavih ko mujo
ne znam sta da uradim da ti objasnim da je to (auto)sovinizam
Pa napisao sam ti da nisam ja neki patriota. Ali ne znaci to da miskim da su svi Srbi istocno od Drine govna i da ih treba pobiti ili tako nesto, naprotiv i na onoj temi za Kosovo sam pisao koje bi opcije bile nakbolje za srpski narod. A samo procitaj ovaj ps-ov komentar gore kako treba prodati i razjebati i Srpsku i Kosovo, ili Pliduovu (koji je inace gotivan lik, ali kad je politika u pitanju malo je reci da jede govna) izjavu da su Srbi krivi za sve ratove 90ih pa ces viditi sta je pravi autosovinizam
pliduuu nije srbin
a za ovo ostalo sto si pricao, jedino ovo za rat u Bosni imas kolko-tolko pravo, jer kontam da su medjuetnicki sukobi bas zajebani i da je ipak dosta drugacije kad u neposrednom okruzenju osecas nelagodu u vazduhu (ali i dalje vazi moja opaska da je i u Beogradu i Srbiji bilo ratnih sranja i da postoji ozbiljna opasnost da ih opet bude u narednih par decenija)
sem toga, teze koje iznosis su uglavnom generalizacije koje imaju bas, bas mnogo izuzetaka, u koje, iskren da budem, sumnjam, i potrebno je da ljudi koji su strucniji od mene i tebe sprovedu jedno dosta temeljno istrazivanje da bi utvrdili sta je od toga tacno
ovako, na prvi pogled, iskazi tipa kod nas Ubosni su ljudi ljudi brate, a tamo u Srbiji jedni drugima vukovi, mi zvuce kao standardno prokenjavanje ispred zadruge dok se ispija Nektar/Lav za marku (ili 50 kinti)
Tužno je koliko ljudi nasedaju na sranja bagre koja ih pljačka, ako vam je do navodnog patriotizma zašto niko nema problem da ide u Nemačku i to ako može državljanstvo još bolje... mnogo smo glup region
Pa ti ako bi stigao pre ps-a da uzmes pusku i odes da izgines za srpsku(za kosovo i metohiju da ne pricamo) ja bih ti popusio kurac taj glupavi majmune jedan. Drugo je to sto znam sta je bolje i pod kojim okolnostima i sto nisam botina ostrascena
pa lopovcina je
Pa rekao sam ti da pisem iz licnog iskustva, mada mozes dosta slicnih misljenja pronaci kod ljudi sirom interneta (da li je cak i ovde bila takva neka tema prije, nisam siguran), ne tvrdim da su to zvanicni podaci zavoda za statistiku, ali za mene licno je razlika dosta ocigledna
I mujo je patriota koji pokusava 23 godine da ode negde preko pisam ti se u patriotizam i u supu kad je srces seljacino jedna brdska