Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
cilj ovoga sto pisem je da se smanji moc drzavnom parlamentu i predsedniku. ujedno, ekstremno tesko, osim ovako na pomalo, jer se sistem sam bori protiv toga kad mu oduzimas moc.
e da, i parlament... u ustavu bi uveo da ako jedna partija ima vise od 50% sedista, da ta partija mora da se podeli trajno na dve ili da se gasi.
nesto na foru anti-monopol principa u politici.
ovo je malo neortodoksno, al nama mislim potrebno.
znaci na izborima, cilj bi morao da ti bude 49% glasova, da je to maksimum koji mozes da postignes. ako prebacis, zasrao si.
naravno isto i u ekonomiji i trzistu, al to valjda brate postoji i danas. to rekoh sa ovim, drzavne firme bi delio. cak ne mora da se privatizuju, ali da se podele.
ok to je sve za dan b imaš odlične predloge, nego u ovoj ratnoj fazi kako doći do pozicija da uopšte možeš pričaš o svemu tome
pa pricas sta bi ako bi bilo "evo sad imamo apsolutnu vlast, sta bi ti" - i koraci koje bi pravio bi bili da podelim odma tu vlast sto pre. sve ovo je nerealno naravno, al eto pitas za misljenje.
realno, resenje da se dodje do toga je izborima koji bi napravili jako slabu vlast. koji bi onda napravile nekoliko ciklusa mlohave vlasti, koja bi se sama pocepala na ovo sto pricam, kad drustvo mora da skapira da ne postoji vlast, vec samo drustvo.
da moze da se cuje prica o "kikindi za kinidjane", "vrednijim uciteljima i manjim ucionicama", "hocu da vidim sta placam" i slicno. price koje menjaju misljenje ljudi, i samim tim drustvo. pripovedaci koje svaka "jaka i postena vlast" gusi cim zinu.
pitanje eu i kosova?
Haha
u idealnom slucaju, kad se opismeni politicki drustvo, i omoguce uslovi za fer referendum gde sve opcije budu imale mogucnosti da se podjednako pretstave - do granica kao u svajcarskoj svako dobije blokce da procita stavove grupe "za" i "protiv", EU je pitanje za narod, ne za mene. iako imam misljenje.
kosovo je takodje pitanje za vecinu, pri cemu je to limitirano pitanje, i ne zavisi samo od nas - tj mozemo da kazemo jedno, ali ne mora da znaci da ce to i biti. na delovima teritorije koju smatramo nasom, zivi velika vecina ljudi koji nece da zive sa tobom. i tu imam misljenje, i povezano je sa ovom decentralizacijom koju pominjem, ali nije nesto sta odlucuje jedan.
oba zahtevaju referendum za drustvo koje razume posledice svojih odluka - ekonomske, kulturne, mozda i rat jebo ga.
do tad status quo. ne moze jedna osoba da donosi tu odluke pa da ga jebem.
Sta ce srbiji eu to ce biti norveska balkana nakon sto krene iskopavanje litijuma kako kaze brnabicka
e, al ni EU ni kosovo nije toliko goruce pitanje, koliko ovo da 2-3x manje odvajamo za obrazovanje od zemalja koje racunamo u razvijene.
ne pricam kao oni bogatiji pa kao imaju vise pare. 2-3x vise daju procenutalno od onoga sto imaju. ovako daju 20x vise, al aj skuplje usluge i to.
knjige braco. nasa muka od kad postojimo ko drzava.
mislim radio sam na univerzitetu u irskoj. gledam decu u skoli sad u svajcarskoj.
jebo ga, vuku tutubane koliko mogu... nije idealno, al jebes ga, vuku, pomazu, prilagodjavaju, uce ga stagod, da mu omoguce nesto, da moze da radi, pa cak i ako roditelje boli kurac, ako ne prate nista. ne mora da bude naucnik, al bar da sutra ne kenja da je zemlja ravna.
mi se najboljima hvalimo, a njima skola i ne treba, oni sami uce. a ovamo kroz mrezu propade pola populacije nepismeno u picku materinu.
đe je ovde logika
kako mislis da je moguce referenudumom odbiti nešto čime referendumom nisi krenuo, i kakve mogu biti konsekvence!?
https://pbs.twimg.com/media/GweGRRxXwAAPezb?format=jpg&name=small
dodao bih još i naučnika, sportistu, glumca, režisera, političkog aktivistu, profesora i sl.
kad bi bilo ko mogao da razume sta si ovde napisao i povezao, mozda bi ti i odgovorio.
celte jel srb pod okupacijom ili njet? i ako jeste od koga
Evo ga poceo je opet taman ga malo razbistris i eto njega s desnicarskom spikom okupacija mahinacija
pliduu kakav si na pušenju kod g šmita?
Da nema šmita ona tvoja bagra na vlasti u rsu bi se zaduzivala do bankrota ionako furda u rs nema zute banke pa za dnevnicu idu botovati po cacilendu al mozda su to vishi ideali
hahah gledaj malog djubreta što piša po jovorima, pa što im g šmit to dozvoljava ne vidim da se švabe nešto bune oko ćacilenda - dosta više im je smetao vidovdan ko i nekim mladim federacijskim mejmunima. Izgleda on tamo gleda samo svoja posla a federacija bi mogla i sama, za sve ostalo tu je g šmit looooool
tako po braći bosancima cc
pliduu jesul njemci vaši prijatelji?