TEORIJE ZAVERE

1. Ali da, verujem da svemu što je dijaspora treba da se oduzme pravo glasa i odlučivanja u matičnoj zemlji, jer tim ljudima je stalo tek do ekonomije.

slazem se. sto bi ja, koji evo za god dve, pola zivota, ceo svoj radni vek zivim u raznim inostranstvima imao bilo kakvu moc odluke na to kako cete ti, ili cara da zivite.
    iskljucivo savetodavno. kenjanje stavise. kao cara.

2. Caro kad vec spominjes NP, nikad veca infrastrukturna ulaganja, politicka i medjuetnicka stabilnost nije bila u sandzaku kao od 2016-17 pa do sad. Za vrijeme Tadića taj narod dole niko nije fermao za suvu sljivu, nebitno dal je srpski ili bosnjacki, i tek kad je uticaj muftije ojacao, kad je postao neka licnost u srb i krenulo nadmetanje s rasimom, e onda je krenuli na bolje obicnom gradjaninu.

Sta ocu da kazem, stavi se u poziciju rendom prosvjetnog radnika ili šta znam cvjećara u NP i reci mi jel za očekivati da on daje jednaku podrsku (ili da je uopste daje) studentima kao beogradjanin koji je centar svih desavanja srbije i sve ce se na njega odraziti? Ne jer konta “e vidi kad su bili oni prije vucica bili smo go kurac, sad smo malo manje go kurac imamo puteve skole a ovi sad oce i to da sklone jebo majku koga li ce onda dovesti nekog ko nas opet nece zarezivati, ma sta se ja imam buniti, uhar je i ovo sto imamo”

To je tuzno sto je tako ali je posljedica svih prijasnih odnosa srpske vlasti ne prema bosnjacima nego i prema srbima u raznoraznim “sporednim” krajevima srbije.

3. celte el glasaju tvoji za ćvalavog?

4. Sta ocu da kazem, stavi se u poziciju rendom prosvjetnog radnika ili šta znam cvjećara u NP i reci mi jel za očekivati da on daje jednaku podrsku (ili da je uopste daje) studentima kao beogradjanin koji je centar svih desavanja srbije i sve ce se na njega odraziti?

pričaš o psihologiji miša, ako su pazarci miševi onda nek razmišljaju tako pa će tako i da im bude, ali koliko vidim daju podršku pazarskim studentima i prave proteste i blokade tamo. Verujem da je većina protiv žvalavog, niste valjda toliko glupi tamo dole da vam žvalojzije dobar jbt.

5. ne glasaju za cvalavog srecom. sad ne glasaju i to je to. sto je valjda i odlicno za penzionere jebem li ga.

6. Fino ti je gore objasnio covjek, moras nesto da imas da zrtvujes da bi tvoja zrtva bila smislena

i po ovome da vam se poserem finalno, idite javite kojekavim vlasnicima mega kompanija, vrhunskim sportistima, slavnim glumcima, vrhunskim muzicarima pevačima i pitajte gde su da založe svoj indiviualizam i znojem stečeno bogactvo za opšte dobro. Sem nekolicine bukv nema nikog tu su samo kad ima ličnog ćara.

7. da založe svoj indiviualizam i znojem stečeno bogactvo za opšte dobro

Bukv. jedan post da napišu na fejzbuku i instagramu i toeto. A ne čekaj, da, "podrazumeva se" da podržavam dobrotu pravdu normalnost itd. Ljudi su mahom u tom fazonu, podrazumeva se. Neću ni na kakvu blokadu protest bilo šta, podrazumeva se da sam protiv žvalavog. To je negde max borbe i zalaganja, to što si u svojoj glavi na pravoj strani.

8. nisam nigde rekao da svi rade to. oni koji rade obicno se i ne vide.

samo hocu da kazem, mi ovde na vukajliji, igramo sa sibicama. mozemo da pricamo o drugima, al ove fore kao sta si ti... eeee a da znas sta sam ja, suplje malo.

ko sto rekoh svi smo mi prosek. nemojte se varati da niste.

9. a ko je merio kurac ovde uopšte osim tebe koji oćeš da kazes da su svi isti i da samo drve kurac. U najmanju ruku mozes da gledas ljude koji su dobronamerni i oni koji palamude i dezavuisu ili su otvoreno protiv. A svako neka uradi ono sta misli i koliko moze, nema pravo niko nikome da meri kurac. Jedino ti ovde to radis

10. aj kazi mi onda, ako je tako, cime sam te tacno uvredio?

11. ima i druga stvar, sace ocekuje od random melka da ode skrši ćacilend a ako ne uradi onda je čkapi, dok istovremeno unutar vojske i policije sve same kmetine koji nemaju kicme naprave unutrasnju pobunu.
    Pa neces od random pesadicna valjda ocekivati da resi problem. Ovo sa poznatima i visoko uspešnima je u kontekstu toga što traže pažnju naroda kada nastupaju i jedu govna, očekuju društvenu naklonost, a kada treba vrate nazad nema ih nigde čekaju da ovo negde prođe da se ne ističu mnogo jer ne zna se ko će dobiti na kraju - oće da im bude lepo u obe situacije, zato ih nema

12. aj kazi mi onda, ako je tako, cime sam te tacno uvredio?

ničim brate ako smatraš da drviš kurac reci to za sebe nema problena

13. ok, kapiram sta je. al nista ne menjas ovde osim sto se mozda osecas bolje, ti

14. a mozda i ovako van

15. svi smo mi prosek. nemojte se varati da niste

Besmisleno je spuštati ljude na sopstveni nivo kako bi lakše podneo samog sebe.

16. forum i sluzi za jedenje govana

al nista ne menjas ovde osim sto se mozda osecas bolje

nikad ne potceni pliduov i jovorov uticaj na lokalnu zajednicu

17. svi smo mi prosek. nemojte se varati da niste

lol nisam ni video da je ovo napisao

celtibore prosečan srb nije celtimir švajcarević nego era ojdanić

18. jbt prvo je srao o individualizmu kao jedino merodavnom za opšti napredak i ubedjivao plidua a onda je lagano skliznuo na priču kako smo svi prosek i nema tu leba, mene nazvao drtinom sa znanjem deteta hahahahah

čkode dinu dana mlađi od mene lol

19. celte aj daj nešto konstruktivno jbg, fazon pozovu te studenti na plenum, oforme neku grupu naših ostavrenih ljudi napolju da odrade skup u fazonu šta kako dalje svaka pomoć logistika i savetodavna je dobro došla, jel bi imao kakve konkretnije smernice da im plasiraš?

*nije zajebancija pitanje

20. pa imao bi. prvo sto mnogo bode oci bi bio budzet za obrazovanje. u razvijenim zemljama je oko 30% budzeta, kod nas je 10% valjda. mozda povecali sad na 15%. to bi duplirao.

za to, nesto mora da se smanji, ne mozes toliki rez. prvo bi bilo svi ovi diskrecioni fondovi, subvencije i sve ostalo. to mora da se ukine potpuno, da ne postoji.
    sta god hoces iz javnih para, moras bar godinu dana unapred da planiras, uzo bi svu moc politicarima da na svoju ruku trose.

i najzad recimo plan za decentralizaciju, od 20-30god. da se polagano lokalu daje sve vise i vise budzeta i obaveza da ga koriste. prvo razbijanje velikih drzavnih firmi na puno sitnih (npr EPS, odvojena svaka centrala kao pojedinacno, a na lokalu lokalne firme prodaju struju. nezavisne, i male). onda posle redom jebem li ga, sta nije, do policije lokalne a mozda i skola.
    ljudi moraju da imaju koga da hvataju za vrat od komsija kad nesto nije u redu.

i najzad poreski sistem, to zmijsko gnezdo da se razbuca. tu mora da se uvede racun, da znaju ljudi koliko placaju kome. da ne placa firma porez (ili placa nebitno), ali da ti stigne racun, kolko si platio za vojsku, kolko za bolnicu, kolko za skolu, i kome, dal drzavi ili lokalu. to je veliki zaokret u narodnom predanju, i razumevanju toga sta je drzava.

stvari kao nezavisni sud, ili informisanje da ne pominjem, to valjda svi hoce.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.