U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
nemam pojma, rece mi covek da mu presusuje bunar leti koji je oduvek, generacijama imao vodu, nisam zalazio u detalje.
Тад кад биле те поплаве, овде код нас један дан падала нека нормална киша, наредна 2 дана било мало облачно. Срамота ме да то причам кад знам да су људи загинули.
to ti kazem, vrv je povrsinski bunar u pitanju gde bukv da iskopa novi 10m dalje opet bi imao vodu, ili postojeći da prokopa za 1-2m
začepe se žile kod tih matorih površinskih bunara ako se ne koriste redovno. Čak dovoljno da komšija pored iskopa bunar i tvoj presuši
I moj kolega s posla se skoro pоžalio da mu bunar koji je još njegov deda iskopao presušio (a ne pamti da je ikad presušio).
pretpostavio sam da ce se koprcas za ovo caro, iako i ti vidis, posto je to taj profil, odakle citas vesti i sta verujes.
iako je skroz jevrejska propaganda ovo da nema zagrevanja :)
kolega sa pepsijevog posla: radi sa pepsijem ne jebe bunar 2% stalo jbg
deda od tog kolege: pio čistu vodu odatle, zalivao povrće, kupao se iz tog bunara nikad uzimao flaširanu vodu
ama, nije covek budala da mu ti kazes e ovo ti je. presusilo, a nije tipa 200+ god boktepita od kad nikad. za sad dopunjuje iz okoline, a ako hoce novi morace da se busi, tu u komsiluku oko 60m ili tako nesto.
dogadjaju se stvari, al polagano.
maćoree površinski bunari moraju da se eksploatišu kontinurano kako bi žila davala vodu naročito u brcko-planinskim rejonima, ako zapustiš par godina bukv prestane izgubiš kapacitet i posle moras kopas novi. Često dovoljno da pomeriš 10m dalje i jopet ćeš imaš vodu jer si opet na žili. To tako funkcioniše sa podzemnim vodama drugar ti je bilde
Ako ide na 60m onda ide na siguricu da ima praktično neograničen kapacitet, a ako opet iskopa na 6-8-10-12m može da se nada od 300-1000l dnevno tako stvari funkcionišu
i taj od 60m košta solidno da se odradi, par k jura min, treba dobra pumpa i tako to. Dakle ako nema realnu namenu neće to ni da kopa
celtara povezao presušen zapušten bunar star 70 dina još od đeđa sa globalnim zagrevanjem o lebe mekani
bio sam isto pre neku godinu na jedan kao "glecer" ovde, ima kao viseci most ogroman, preko litice, dole bar jedno 200m pad. kleckaju kolena dok hodas. a fino penjanje dotle, nije za vas sto ne umete da hodate ako ima 1% nagib... i gledam ono kao koj kurac glecer, malo snega i blato, ko ovo racuna u bilo sta.
tek posle vido sliku da to gde sad most, tih 200m dole, i cela dolina, sve bilo led pre 70 god. sad nema nista.
https://www.geopraevent.ch/wp-content/uploads/2014/07/Trift01-550x275.jpg
ja sam bio skoro. nema nista vise led, samo blato. ovo iz 2006 jos kao i ima nesto.
desavaju se brzo stvari jbg. za zivotni vek. gde ce ode bog te pita, al ide negde.
ako caro, samo mi ti sve znaj, i u sve se razumi
evo ga, nema ga sad
https://www.ausflugsziele.ch/ausflug-2/triftbahn-mit-wanderung-zur-triftbruecke/#gallery-5
led bio sve ovo, preko mosta i na dole
to ti i pricam, to su prirodni procesi, gleceri ce se neminovno vratiti tu u nekom buducem ciklusu, nema veze sa ljudima
Kace najveci broj glecera povukao sa tih prostora a i ovde sa balkana neke ješe bibliju i kreaciju boga još nisu imali ni u razmatranju
to ti i ja pricam to su prirodni procesi, i bunari tako presusuju.
zovi ih kako oces, naravno da su prirodni, svi smo mi priroda, al postoji sansa da prethode sranjima i gladovanju. meni je veca frka ako nemamo pojma zasto je, nego ako znamo. jedino sto smo do sad povezali je da je sa co2. prati.
jes, povezali ih naučnici koje finansirala ekološka zelena agenda. Isto kao i kod vacina. Pa su onda saznali za strašni kravlji prdež te kao opciju uveli ai meso jer jelte nulta emisija gasova, osimisli litijumske aute koji zrače korisnika na max a i skloni samozapaljenju. A pajsad niko se ne bavi koliko štetu prouzrokuje ekstrakcija takvog litijuma u odnosu na globalnu dobit. Sve se vodi isključivo profitom jer liberalni kaitalizam u osnovi ništa drugo ni ne interesuje.
tu te i kečuju. Istina je da ne znaju ni oni nego koriste trend za korporativni rast
btw jel vidis gde je ovaj kao "veliki" most na onoj prvoj slici? i koliko je sve ovo sto je slikano na drugoj tu pod ledom. bukvalno bio do onde gde je slikano ovde:
https://www.ausflugsziele.ch/ausflug-2/triftbahn-mit-wanderung-zur-triftbruecke/#gallery-5
tesko je slikom pokazati koilki su alpi i kolko je to leda istopljeno.
normalne stvari jbg. cudne malo, al normalne. jel tako?
isto i severni pol, i ovaj permafrost sto bukv nestaje tlo. normalni procesi.
ono, nadam se i ja da jesu. al jebem li ga, bar malo bi moralo da nas boli patka da je mozda nesto zajebanije u pitanju.
normalne stvari jbg. cudne malo, al normalne. jel tako?
brt sve sam to ispratio oko tog topljenja polova, nestajanja glečera itd, bio zabrinuti mejmun kao i ti...al ne mogu da povežem sa globalnim povećanjem nivoa mora, a posebno se ne uklapa u koncept nedostatka kiša i podzemnih voda u bunarima.
Ne može voda da nestane jbt, biće da se ipak preljeva
zli naucnici koje finansira zelena agenda, za razliku od naftnog/energetskog/pajsad jevrejskog lobija, koji itsch ne postoji, cija govna ces gutati. jer to je tvoja prica.
sve ovo sa ocuvanjem prirode je gej. zelena agenda je zla, gej libtard prica.
"rolling coal" nije gej. znam to.
pitao sam te ovo da vidim kolko si zagacao u alt right vode btw. jer ovo je ono sto se totalno kosi sa svim ostalim sto pricas o zlom zapadu, gde su razni lobiji prodali pricu da je ocuvanje prirode ono sto rade gej libtardi. najbukvalnije.
eto ti jedna prava teorija zavere, da dodam na ono pitanje od pre neki dan.