Psi vs macke

1. A Pezose stvarno si majmun. Vec sam ti rekla da se ne potresas oko ove teme.
    P. S. Nazalost nisam procitala dva pasusa i odabrala da pametujem po internetu, vec veterinarski fakultet da mi ovakvi kao ti sto sve znaju skacu po zivcima svaki dan. I da gledam greske ljudi koji 20 godina posle fakulteta nisu otvorili nijednu knjigu, ali su zato sposobni da sa takvim frikovima razglabaju do besomucnosti i glade im ego samo da im uzmu pare. A ti moras da cutis, da ne kanalis struku.
    Jebote je l' te stvarno toliko potreslo sto vise volim macke od pasa?! xD

2. Al poenta ti je besmislena. Pas može da bude vegan. Pa može al nije jebote.

I peder može da ga stavi ribi u vadžajnu al to mu ne briše dnk grešku kojom je postao pederčina jbg.

3. Ne Tilmo, poenta je da je pas svastojed, a ne karnivor. Znaci ne spinuj i ne izmisljaj, vec probaj da procitas po Vuku kako je napisano.

4. Лол, само се морам убацити за псе, јесу званично сваштоједи, али не давати псу месо је практично злостављање животиње. Веганска дијета је изузетно нездрава и за људе, а камоли за животињу која потиче од чистог месождера.

Кад се псу да слободан избор, доказано је да ће 97% све његове исхране бити месо, органи и остале материје животињског порекла, а само 3% је све остало. Даље, псима је потребно више протеина него људима, као и масних киселина за кожу, крзно, очи и још много ствари, и ако желиш да пас остане здрав а да не једе месо мораш му куповати разне суплементе који ће да надокнаде све то, иначе постаје слаб, летаргичан, неретко и губи вољу за храном и водом уопште. Буквално сваки светски ветеринар и нутрициониста за животиње (који није добио посао преко странке) на свету се слаже да не треба псе хранити искључиво биљном храном, највише што су "дозволили" јесте да му дајеш рибу и јаја поврх биљне хране и да га редовно надгледа неко стручно лице.

Много важније питање је ЗАШТО би ико био толика дебилчина да псу уклони све животињске намирнице из исхране, кад не постоји буквално ниједан добар разлог за такав поступак, и гомила разлога против

5. Evo je, klasika, cim gubi u raspravi od dominantnijeg od sebe iz nemoci pocne da vredja...jesam ja tebi govorio da si zrikava majmunka?? Nisam...tako da pokusaj da imas barem nekad neke manire...zamisljam te kako cackas nos dok ovo pises

I evo klasican student, ja to.studiram ja sad znam sve samo sam.ja u pravu

6. Psi jesu svastojedi. Tu se tema sto se mene tice zatvara. Znaci ne biljojed, ne mesojed, vec svastojed. A eticki momenat prehrane psa mesom/ biljem je druga tema.

7. Okej, možda može da svari povrće, al nešto nisam video da mašu repom kad ga vide.

Vuk je genetski najsličniji psu, ispravi me ako grešim.

I kad upadne u selo, ne krade zimnicu sa peglanom paprikom i pojede sav kupus iz bašte, nego prikolje neku ovcu.

8. Pezos sad si vec presao u ljuto trolovanje, a ne obicno. Btw prvi si poceo sa vredjanjem, a o ovo majmun, to je bilo milja.

9. pa dobro, ja ne verujem da bas postoji neko ko kerove hrani veganski kompletno

10. Thilmo
    Vuk je genetski najsličniji psu, ispravi me ako grešim.

Pobeda.

11. Postoje ljudi bombas, ima ih cak i u Srbiji. Imas i ljude koji macke hrane veganski i suplementiraju im aminokiselinu bez koje macka ne moze. Ljudi rade svasta, jebu ovce, tako da to nista nije cudno.

12. pa dobro, ne bih ja pridavao na znacaju toj ubedljivoj manjini

13. Zamišljam Bohora na zelenoj pijaci, kratki šorc sa tankim nogicama, gore majca na bratele da viri tetovaža. Staford na kratkom povocu onako obmotanom oko ruke ga cima levo desno dok mu boh kupuje karfiol i artičoku da ga spremi za borbu.

14. Da se vratim na temu, više volim kerove, ono, kada pričamo o opštem slučaju, a pojedinačno zavisi od mačke do mačke.

Doduše, kada pričamo o psima, pričamo o onim većim od 10kg. Džumare, ovčari, haskiji i malamuti su do jaja.

Bravo Tilmić, vuk i pas su rođaci.

15. Sojo kakvu ishranu bi ti preporucila kao najbolju za psa? I pezos me zanima sta misli o tom pitanju, hocu psa da hranim najbolje sto mogu pa zato pitam.

16. Imas bez zitarica one hrane, vrhunske su. Ako ces kupovno. Ako neces, uzmi pola pirinac pola meso po obroku. N&D je najbolji u tom cenovnom rangu, odnos cena kvalitet.

17. Prdi mnogo lose od pirinca ne mogu to osim kad je bolesno jbg

Nemam problem meso da joj dajem i slicno takodje, nije mi nesto bitno koliko kosta hrana

18. Onda probaj N&D vidi kako ce ici. Hrana je jako dobra, tako da ce odraditi super posao ako je osetljiva na zitarice.

19. Hvala. E a jel te macka budi nocu? Ne znam kako ovom mom da objasnim da mi ne lovi papuce, noge ispod pokrivaca i slicno, osim da ga izbacim iz sobe kad radi to

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.