Korona virus u Srbiji

1. mislim da sad nije lose da se kupuju akcije ryanair-a i wizzair-a. kad sve ovo prodje, navalice ljudi ko blesavi opet da idu negde gde nisu, a mislim da su dovoljno zdravi od avio kompanija da ne crknu. u kombinaciji sa njima isto boeing, airbus, embraer.
    ostale verovatno bolje izbegavati.

mada, padace ovo jos. kad se bar malo oseti optimizam u vazduhu, mislim da je vreme da krenu da se kupuju.

2. da celte, kao ljudi u srbiji imaju par hiljada eura u šteku, i sad im baš uletelo
    nema sirotinja 20 ojra, nego zajmi da kupi 2 polovne gume za auto da ne plaća kazne

3. a jebi ga, kazem onako ako ima ko. sve maltene palo po 40% od kad krenulo ovo sranje, sto je verovatno malo preterivanje. kad krene na bolje, jos vise ce se centralizovati novac, sad uplaseni ljiudi prodaju sta imaju, a kasnije po niskim cenama ce da dohvate veliki samo, nece ni imati da se kupi.

4. ili odemo svi u kurac, al ne verujem da moze virus gripa sto ubija uglavnom stare i bolesne bas da unisti civilizaciju, nismo tolko u kurcu. nismo uopste, koliko se cini

5. evo primera, ja seljak, oću da stavim 5k ojra, da kupim neke akcije
    sav srećan što imam 5k ojra, i što su cene pale, uputim se ja do bejograda

pa onda kreće čerupanje, plati neku članarinu da bi imao neki popust pri kupovini, pa plati proviziju brokeru da ti kupi, ili ako kupuješ akcije u fondovima, plati im proviziju neku unapred, da bi ti prodali te akcije.
    onda se tek sete da ti kažu znaš, ne raste to uvek XX% godišnje, nekad malo padne, moš izgubiš novac, al jbg, već si ispotpisivao pun kurac papira, aj teraj dalje.

a znate, zaboravili smo da vam spomenemo, ako hoćete da prodate akcije, morate preko nas, a mora da se plati i provizija, i porez, ali ako unovčite tek za 7 godina, ili kasnije, onda nemora sve, uz kiseli osmeh.

Na kraju od tvojih 5000 ojra je uloženo 4600, posle 3 meseca se nešto sjebalo, palo na 4300, jbg, dešava se to, otiće gore, posle 3 godine si na 4750 eura, posle 7 se malo izravnalo, 5800.

Dolaziš da prodaš to govno, psuješ sebi sve živo, oćeš ti da budeš investitor, e govedo jedno.
    Tu te dočekaju na nož, provizije za prodaju, sad mora neki porez opet da se plati, a rekli ne mora jebeš im mater, aj dajte mi pare više hijene jedne...

Odlaziš kući sa 5078 eura, kad uračunamo inflaciju za tih par godina, to vredi kao nekih 4500 eura pre 7 godina.

Prisetši se komšije mite koji je pre tih 7 godina kupio benveja, i pojebo 3 susedna sela, i kontaš koje si govno bio što i ti nisi uradio isto.

6. Ma ako pomru matori ja odma kupujem bagatela stan, dobodim zenu i pravim troje dece. Ne zajebavam se.

7. Fade ima smisla sto si to reko puno, a ostali su pametni sto se tice snalazenja, al jel vrede pare kad izgubis najbolje godine zivota sedeti kuci jel ce vrede tad mozda pare?

8. ja sam samo celtovo investiranje objasnio u detalje, da to nije samo daj pare, dođi sutra po duplo.

pare koje si investirao treba da računaš kao otpisane, ako ne možeš da ih računaš tako, onda ne treba ni da investiraš.

ako pomru matori, biće pun kurac parnica, sudovi će biti pretrpani, pa dok se tržište stanova zasiti, dok cene padnu, računaj sa 3 godine minimum.

osim ako ne izbije neko sranje kao devedesetih kad se stanovi prodavali za par hiljada maraka, kada imaš situacije kao npr nove zgrade u Radničkoj ulici u žarkovu, napravljene za vojsku, ljudi provalili u stanove, uselili se, promenili brave, žive tamo evo 25+ godina, nikom ništa.

9. Realno, i treba malo se prorede goluždravi penzioneri... Taman da više ne dovodimo sebe u situaciju da moramo da se borimo sa raznim vučićima na vlasti. Kad bi se napravila neka boleščina da potrebi i ove generacije iz '70ih tipa bombaš, jer to su ubedljivo najkorumpiranije i najbolesnije generacije, da li zbog formiranja moralnih vrednosti u devedesetim ili šta god... Uglavnom, da se otvori put za vreme nekih normalnih, mladih i lepih ljudi. U duhu proleća, ljubi vas Bobi Rockavela

10. pa to je tipican potez jednog autokrate i diktatora ali nista to nije novo za njega

Bravo Erisha, moja revolucionarna škola. Oduševim se kad vidim ovakva zapažanja, ipak je ostalo nešto inteligencije među ovom stokom seljačkom od naroda

11. Nastupaju ogromne promene u globalnoj ekonomiji... Dolazi era (lol) u kojoj će ljudi početi da shvataju koliko je njihovo vreme dragoceno i počeće da se pitaju da li ima smisla prodavati ga za 200-300, 500, hiljadu evra, kako bi neko drugi mogao da ga ima neograničeno, kao i sve neophodne materijalne resurse da bi ga provodio onako kako želi. Da li želiš da provodiš svoj život ostvarujući tuđe snove?

Da imam, recimo, fabriku, čiji je godišnji neto profit okruglo milion evra, DAJEM PRIMER, zašto ne bih pola miliona evra uložio u kupovinu novih mašina i proširivanje posla, 400 hiljada podelio svojim zapošljenima kroz plate, i bio prezadovoljan sa sto hiljada za sebe? Osmočasovno radno vreme, slobodan vikend, i sve ostale stvari koje bi trebalo da budu standard, a ne razlog da se zbog toga slavi Zapad k'o da je to nešto ne znam ni ja. Jer i taj čovek koji radi kod tebe, ima svoj život, svoje potrebe, ima svoje hobije, porodicu, šta god, i njemu je potrebno vreme da ga posveti svemu tome i organizuje sebe i vodi organizovan i dostojan život, a ne da bude napet i nervozan i da njegov lični život trpi jer mora da otpada kod tebe 16 sati dnevno 17 dana nedeljno, džukelo, jer tvoja gramzivost i sebičluk ne poznaju nikakve granice i pojeli su poslednju trunku ljudskosti, jer je tvoje fiktivno veličanstvo umislilo da samo ti treba da imaš i da sve zaslužuješ i da možeš svakome sve da izotimaš. Zašto? Sa sto soma jedne godine napravim kuću, druge je opremim nameštajem koji mi prija i daje spokoj i komfor, da mogu dalje da razmišljam okružen pozitivnom energijom, mirom i skladom, i to je to, Erisha rešen, Maestro želi da posluje sa mnom, a meni savest mirna i srce puno jer na putu ka ličnom uspehu, napravio sam i druge uspešnima, umesto da ih gazim.

Forza Italia

12. I ja sam isto zarazen kroz prozor ili mozda kroz odzak neznam

13. nove zgrade u Radničkoj ulici u žarkovu, napravljene za vojsku, ljudi provalili u stanove, uselili se, promenili brave, žive tamo evo 25+ godina, nikom ništa.

Jedna rec o ovome ne postoji na internetu

14. Nekretnine će postati prejeftine, jer ljudi će sve više menjati poslove, gradove, selidbe će postati normala i zašto bi iko zarobljavao 30-50-100k evra koje može da oslobodi posle ko zna koliko, da čeka kupca, plus što nikad neće moći da povrati taj novac, a ideje o kupovini tri stana i življenja od tri kirije po sto evra, će biti brutalno pregažene, osim ako nisi biljka pa ti odgovara da vegetiraš sa averidž srpskom platom. To je stvarno nulta tačka kreativnosti, više ću poštovati nekog ko i trafiku jebenu otvori, ili kafić, iako i to spada među najdebilnije moguće investicije

15. https://i.imgur.com/ZwHHlap.jpg

Komentar sa grupe Studenata iz Beograda. Ahhahahahha pa mater ti jebem hipstersko feministicku, ne ides ti kuci sto se bojis za baku nego jer bi jela iz kontejnera samo da budes u Beogradu. Alo od 20. decembra nije obisla babu, kakvo govno
    majku joj jebem. Napravite mim od nje molim vas kad vas molim saljem 200 din na mozzart ko objavi ovo na neku stranicu

16. Ne smem ti šaljem nalog iz mozz jer si me odrukao prošli put za onih 5 glava što sam ti tražio na zajam, oprošteno ti je što se mene tiče ali ne znam kako si sebi mogao da dopustiš bombaš momente, osramotio si se solidno

17. Ali koji je to kompleks da mora da se istakne BEOGRAD uvek i svuda, kako se to saživelo sa velegradom, pa pička ti materina da l si videla još nešto osim tog Beograda

18. na sreću po srbiju otkazana je evrovizija.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.