U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
zajebana to rabota diper, nauka funkcionise po tome sto prati vecinu, a medju svim naucnicima imas i zlonamerne, i budale, ili jednostavno i pogresi neko sa teorijom ili izjavom, jebi ga. to je i najcesce.
zajebano je to sto svi ovi kvazi mislioci se uhvate tako za neku slucajnu ili namernu naucnu gresku, koja dovoljno uverljivo izgleda 99.99% ljudima, osim nekom ko je bas iz te oblasti, i to eksplodira.
sto je najgore, sama ta atmosfera pravi situaciju da ovi sto su odmereniji i pazljiviji sta pricaju (samim tim precizniji) i ne smeju da izlaze sa izjavama, kako ne bi napravili sranje, a oni najgori dobijaju reflektore.
poenta je, nisu svi naucnici pametni u svemu. neki nisu pametni ni u onom sto rade, nego samo tvrdoglavi.
a taj svet je mnogo dosadniji nego sto izgleda. provedu ljudi celu mladost i starost da dokazu nesto sto na kraju ispadne ono sto je najverovatnije. nema izuzetaka, jos se nije pojavilo otkrice gde su svi mislili jedno a ono ispalo drugo, kolko god knjige i novine pretstavljale romanticno anjstajne i jebem li ga kog.
Hajdžekovao sam diskusiju, jbg. Celt ti je postavio pitanje pre mene Zapata.
usamljeni mislilac koji zna istinu dok ga cela naucna zajednica pljuje, pa zatim preokrece stvari u svoju korist i postaje svetski poznat je jebeni holivud.
neko prvi pocne sa necim, ono izgleda pola pola tacno, onda drugi malo vise, pa treci napise neku glupost, cervrti ispravi i tako ide godinama dok neko ne sedne i sumarizuje sve to lepo, i onda taj postaje onaj ko je "izmislio" nesto revolucionarno. to je nauka.
Ma necu vise nikome be da solim pamet, ko kako misli neka radi, ne znate nikog ko je bio bolestan ok, ako se ovo nastavi, saznacete neminovno kiss
znam ljude koji su potvrdjeni, jedna zena je bila i na respiratoru, ako mislis da ja ne verujem u ozbiljnost situacije. ono sto me zbunjuje su mladi tamo zapata, i kako dolazi do toga?
Pa kako dolazi, zaraze se i razviju tešku kliničku sliku. U malom procentu ali ih ima.
procentualno bi trebalo da ih ima mnogo malo, tipa da u nisu sa aj da kazemo 500k ljudi oko vase bolnice, da ima jedan mozda sto umre mladji od 50, ako gledas brojke iz svajcarske.
pada mi na pamet da je nesto u lecenju lose, i dosta njih ne bi trebali da umru. ne znam sta drugo.
mozes ti biti i luis nazario de lima ako te trener stavlja u odbranu,neces se mnogo proslaviti.
pored znanja mora da postoji sistem u kom ce tvoje znanje biti iskorisceno.u zdravom sistemu se ti izboris za svoje mesto.uglavnom.
u nasem sistemu nazario de lima igra beka ili je na klupi,a debeli klinac kome je cale sredio,igra u napadu i ne moze vola da nabode.
Ka niskoj bolnici gravitira 3 miliona ljudi ne 500k
Jedan moj rodjak je zaglavio u dragise misovica. Nije na respiratoru ali ima doze s kiseonikom. 60ak god, ozbiljan bubrezni bolesnik, svaki drugi dan dijaliza. Tip koga su odveli s njim, umro. Tip koji ih je zarazio, umro isto.
pa ti onda bukvalno vidis sta se desava u 50% Srbije. otud nesporazum izmedju tebe sto vidis 100% sranja i nekog ko ne vidi uopste. negde izmedju je pravo stanje recimo
e sad, sto na 3 mil stanovnika ti imas jednu funkcionalnu bolnicu to je vec pitanje. mnogo brate volimo centralizaciju, ako bi moglo nekako sve da bude u beogradu na vma, pa sto pored toga sto dajemo pare da centralni komitet odlucuje kako da deli, da mogu da odlucuju i ko je podoban za lecenje
Pa to i ja kažem, vidi ono najgore od cele situacije, ali vidi samo to, i onda kao pa zašto niste svi ubedareni, ne shvatate ozbiljno. A postoji šira slika.
S jedne strane mi je bedara što ti skačem za vrat Zapata, s obzirom da proživljavaš to, i da je jebeno nesumnjivo. S druge strane mi ide na kurac tvoj stav paničara, koji misli da svi koji ne trče u krug histerično vrišteći zajedno s njim ne shvataju situaciju ozbiljno.
Brate, moram opet ponoviti, meni je baba po danasnjim standardima umrla od gripa. Rakcina je nacela mozdani je dotukao dosao grip dobila visoku temperaturu i umrla.
Znaci treba da se zakljucavamo kuci zbog gripa?
Italija laze brojke jer je u dugu gorem nego ja, Vucko laze brojke da bi i mi ispali zrtve, Hrvati lazu brojke da bi bilo sezone. Ljudi umiru svakodnevno, kazu ti umrli od posljedica virusa Korona, bacaju ih u jame nema obdukcije nema nicega, i ti im moras vjerovati. Italija objavi podatak da je samo 2% umrlo od korone, ostale boli kurac, Italija je i dalje primjer.
Isti taj decko sto je zdrav, mozda je imao rakcinu u sebi a nikad nije otisao doktoru jer je kontao sta ja imam 25 godina nije mi nista, mozda mu je i droga izjela organizam ali to ne pise u kartonu. Kako uopste mozemo pricati o zdravlju pojedinaca kad je dobro poznata cinjenica da nas ljudi idu doktoru samo kad je zadnji cas?
Kad se objavi stvarni podatak koliko je ljudi umrlo od korone, a ne od raspada u organizmu, vraticemo se na pricu sa pocetka da je to malo jaci grip.
O vakcinama sve najbolje, ali vakcinu za Koronu kada prodje sva testiranja, ne da mi ispadaju zubi, postanem sterilan ili mi sprzi pola mozga.
Za mene ce i dalje ovo biti jedno veliko golo mudo napravljeno ko zna zbog cega a to me boli kurac realno. Pozdrav od rizicne grupe, mwah:*
al brate dosli smo do toga da ne moras bas da umres ako si debeo ili tako nesto. nije brate normalno stanje da se uvuce grip u staracki dom i pobije 1/3 ljudi u 5 dana.
ko sto rekoh, negde izmedju je. ozbiljna je stvar. vrlo blago ozbiljna ali ozbiljna dovoljno da pokaze koliko smo lomljivi kao drustvo na neplanirane pojave.
Poenta je, izdrkaj u čašicu, zamrzni spermu pase špricaj.
ne, al ko ozbiljno misli da bi bilo skroz ok da pustimo da se rasiri sto vise moze i pomirimo se sa tim da ce da ubije dobar deo slabijih i bolesnih, i naravno ponekog zdravog kao kolateralnu stetu, kom se bas zadesilo tad nesto naopako?
tipa situacija, svako za sebe, na bolnice ne racunajte ni za sta, korona ne korona, pa da vidimo ko ce od nas da ostane nakon tih 5-6 meseci. posto to je to, ako bi svi u isto vreme imali.
Pa sta treba brate uraditi vise da se ne siri?
Drzati ljude 24/7 zatvorene i pustiti im Zeksa na Pinku?
Vidis da nista ne pomaze jbt.
kako bre ne pomaze, pa momenta kad kazu ljudima perite ruke stoko, opadne prenosenje, a kamoli kad se malo naplase pa se ne lizu po kafanama.
sad, zatvor preko vikenda to je previse, al ne mozes da kazes ljudima, ok, udrite, sve u redu. bilo bi mnogo gore, definitivno.