Kao zdravstveni radnik sam za zatvaranje, manje zbog korone kao takve, već zbog sveobuhvatnog uticaja koje ima na već slabo srpsko zdravstvo, upregnuti svi resursi na covid, a srčani i onkološki bolesnici umiru kao muve. Ne možeš na najbazicniji pregled da odeš
A ekonomista nisam, ne razumem kako dve nedelje stopiranja svega mogu tolko da ujebu celu priču finansijski, verovatno mogu, al ja to ne razumem kako. Da sve propadne ekonomski tako brzo
I tu je razlika izmedju mene i teoreticara zavere, ja sta ne znam, ne kurcim se da znam
Koje dve nedelje druze, imali smo vec lokdaun od mesec ipo dana, jos dve nedelje ti zbirno daju 1/6 kalendarske godine da radis u vanrednim uslovima, da ne pricamo o tome sta su pretrpeli prevoznici (prevashodno avioprevoznici), usluzni sektor i sl. Ne treba biti genije jebemu.
Zapata baci pogled na ovaj video vezano za ekonomiju i kako se sjebava:
https://www.youtube.com/watch?v=Cpvm8ZKfKh0
Imaš tu lep primer kako su stvari povezane (konkretno u USA): manje filmova izlazi>manje ljudi ide u bioskop>manje se jedu kokice>manje treba kukuruza>farmeri koji ga gaje ima da ga duvaju itd.
zapata objasni mi kako zatvaranje svega i onda pustanje ljudi na par sati dnevno smanjuje frekvenciju ljudi i medjusobnu interakciju? Samo mi objasni kako zatvaranje kafica u 11 doprinosi tome da jos vise ljudi ne dodje tacno pre 11 i napuni objekte i gradski prevoz koji je realno divlji zapad gde se ne postuje ni nosenje maski a kamoli drzanje distance
Ne znam, brate moj. Ja prezivljavam iskljucivo zahvaljujuci svom Koltu .cetrespetici
Fuuuu fu fu fiju fiju fu fu fi fijuiuiuiu
BOLI ME KURAC
I UVEK ME JE BOLEO KURAC I TAKO CE OSTATI I STA HOCETE OD MENE
KO JE MENI POMOGAO IKAD U ZIVOTU, SVE SAM ODUVEK
I ne menjam se ni zbog koga
Lazi nikad nece imati mesta u mom svetu ni oni koji lazu i pumpaju sebe i svoju ulogu... Klosari
Ja sam kao licnost savrsenstvo i koji cete mi kurac i nemam postovanje za vas
Jer niste NORMALNI I LAZETE JEBENO LAZETE SEBE LAZETE DRUGE I TRIPUJETE DA POSTOJITE U OVOM KOORDINATNOM SISTEMU DA STE BITNI NEKOME VAZNI HAH JEBOTE... SELJACINE
Video sam Erishu jutros u gradskom, smrknut, cuti, gleda, cupka u mestu, nervozan, jede neku pitu s Kosovom i pije balans jogurt
Evo i ja da se slozim s erisom oko necega. Ne mozes drzati ljude u kavezu 24/7, jednostavno je neodrzivo. A kad ih pustis svi ce hteti napolje, da odu po namirnice, sednu na pice, itd. Maska na lice u gradskom prevozu, u supermarketu, u kaficu i restoranu dok nisi za stolom, u svim zatvorenim prostorima generalno, rastojanje gde god je to moguce i zivot ide dalje. Sredis neke velike prostore poput BG arene da bude privremeno bolnica i to je to. Potrudis se da izolujes matore od mladjih gde god je to moguce. Umirace ljudi, jebiga, ali ljudska bica jednostavno ne mogu duze vreme da zive takvim zivotom a da to ne ostavi ozbiljne posledice koje su dugorocno verovatno i gore za drustvo nego da umre 30% matoraca vise nego sto bi inace, ma koliko surovo to zvucalo.
Ne mislim na 24/7 zatvaranje, vec brutalno svih kafica kafana, bioskopa i trznih centara
I skola onlajn mesec dana
Pa zatvaranje ima logiku da usporiš masovna zaražavanja i da ne opteretiš zdravstveni sistem ili kako već.
Ali mi evo još malo stavljamo godišnjicu koroni od kako se pojavila u Kini.
Realno je veći deo stanovništva već bio u dodiru sa koronom, kakva zatvaranja sad Zapata?
Ono, zatvori sve na 14 dana ali sve. I to je to. Kakvi policijski časovi i te gluposti. Korona napada kafane u zatvorenom u periodu od 23h do 08h ujutru.
Kako azijati ovo uspesno pobedjuju a zapad ne moze... bas smor
Ćale moj je trebao da se vakciniše protiv sezonskog gripa pošto je penzos jel'te, ali nema vakcina doboljno, navodno do novembra.
I sad pazi sviraš kurcu o merama a vakcine za taj sezonski grip jebeni nisu obezbeđene dovoljno, al zato ajde da teramo ljude da nose maske i na ulici, jer mi nešto radimo.