Koronavirus u Srbiji 2

1. Ćale moj je trebao da se vakciniše protiv sezonskog gripa pošto je penzos jel'te, ali nema vakcina doboljno, navodno do novembra.
    I sad pazi sviraš kurcu o merama a vakcine za taj sezonski grip jebeni nisu obezbeđene dovoljno, al zato ajde da teramo ljude da nose maske i na ulici, jer mi nešto radimo.

2. Kao zdravstveni radnik sam za zatvaranje, manje zbog korone kao takve, već zbog sveobuhvatnog uticaja koje ima na već slabo srpsko zdravstvo, upregnuti svi resursi na covid, a srčani i onkološki bolesnici umiru kao muve. Ne možeš na najbazicniji pregled da odeš

A ekonomista nisam, ne razumem kako dve nedelje stopiranja svega mogu tolko da ujebu celu priču finansijski, verovatno mogu, al ja to ne razumem kako. Da sve propadne ekonomski tako brzo

I tu je razlika izmedju mene i teoreticara zavere, ja sta ne znam, ne kurcim se da znam

3. Koje dve nedelje druze, imali smo vec lokdaun od mesec ipo dana, jos dve nedelje ti zbirno daju 1/6 kalendarske godine da radis u vanrednim uslovima, da ne pricamo o tome sta su pretrpeli prevoznici (prevashodno avioprevoznici), usluzni sektor i sl. Ne treba biti genije jebemu.

4. Zapata baci pogled na ovaj video vezano za ekonomiju i kako se sjebava:
    https://www.youtube.com/watch?v=Cpvm8ZKfKh0

Imaš tu lep primer kako su stvari povezane (konkretno u USA): manje filmova izlazi>manje ljudi ide u bioskop>manje se jedu kokice>manje treba kukuruza>farmeri koji ga gaje ima da ga duvaju itd.

5. zapata objasni mi kako zatvaranje svega i onda pustanje ljudi na par sati dnevno smanjuje frekvenciju ljudi i medjusobnu interakciju? Samo mi objasni kako zatvaranje kafica u 11 doprinosi tome da jos vise ljudi ne dodje tacno pre 11 i napuni objekte i gradski prevoz koji je realno divlji zapad gde se ne postuje ni nosenje maski a kamoli drzanje distance

6. Ne znam, brate moj. Ja prezivljavam iskljucivo zahvaljujuci svom Koltu .cetrespetici

Fuuuu fu fu fiju fiju fu fu fi fijuiuiuiu

7. I UVEK ME JE BOLEO KURAC I TAKO CE OSTATI I STA HOCETE OD MENE

8. KO JE MENI POMOGAO IKAD U ZIVOTU, SVE SAM ODUVEK

9. I ne menjam se ni zbog koga

10. Lazi nikad nece imati mesta u mom svetu ni oni koji lazu i pumpaju sebe i svoju ulogu... Klosari

11. Ja sam kao licnost savrsenstvo i koji cete mi kurac i nemam postovanje za vas

12. Jer niste NORMALNI I LAZETE JEBENO LAZETE SEBE LAZETE DRUGE I TRIPUJETE DA POSTOJITE U OVOM KOORDINATNOM SISTEMU DA STE BITNI NEKOME VAZNI HAH JEBOTE... SELJACINE

13. Video sam Erishu jutros u gradskom, smrknut, cuti, gleda, cupka u mestu, nervozan, jede neku pitu s Kosovom i pije balans jogurt

14. zapata objasni mi kako zatvaranje svega i onda pustanje ljudi na par sati dnevno smanjuje frekvenciju ljudi i medjusobnu interakciju? Samo mi objasni kako zatvaranje kafica u 11 doprinosi tome da jos vise ljudi ne dodje tacno pre 11 i napuni objekte i gradski prevoz koji je realno divlji zapad gde se ne postuje ni nosenje maski a kamoli drzanje distance

Evo i ja da se slozim s erisom oko necega. Ne mozes drzati ljude u kavezu 24/7, jednostavno je neodrzivo. A kad ih pustis svi ce hteti napolje, da odu po namirnice, sednu na pice, itd. Maska na lice u gradskom prevozu, u supermarketu, u kaficu i restoranu dok nisi za stolom, u svim zatvorenim prostorima generalno, rastojanje gde god je to moguce i zivot ide dalje. Sredis neke velike prostore poput BG arene da bude privremeno bolnica i to je to. Potrudis se da izolujes matore od mladjih gde god je to moguce. Umirace ljudi, jebiga, ali ljudska bica jednostavno ne mogu duze vreme da zive takvim zivotom a da to ne ostavi ozbiljne posledice koje su dugorocno verovatno i gore za drustvo nego da umre 30% matoraca vise nego sto bi inace, ma koliko surovo to zvucalo.

15. Ne mislim na 24/7 zatvaranje, vec brutalno svih kafica kafana, bioskopa i trznih centara

16. I skola onlajn mesec dana

17. Pa zatvaranje ima logiku da usporiš masovna zaražavanja i da ne opteretiš zdravstveni sistem ili kako već.

Ali mi evo još malo stavljamo godišnjicu koroni od kako se pojavila u Kini.

Realno je veći deo stanovništva već bio u dodiru sa koronom, kakva zatvaranja sad Zapata?

18. Ono, zatvori sve na 14 dana ali sve. I to je to. Kakvi policijski časovi i te gluposti. Korona napada kafane u zatvorenom u periodu od 23h do 08h ujutru.

19. Kako azijati ovo uspesno pobedjuju a zapad ne moze... bas smor

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.