Koronavirus u Srbiji 2

1. kinjezare bi svakako postali dominantna sila za 30 godina, zahvaljujuci pandemiji postace to za 10, ko moze nek nalazi kinesku picku na vreme i uci mandarinski, trebace

mislim da kini to nije interes. njima je trenutno drustveni cilj da budu "bogati" kao evropljani i amerikanci, a da se pokazuju nesto silnim i jakim da namecu svoju volju drugima... amerikanci rade to za njih sasvim dobro.

prvo sto ce uraditi ako i kad krenu da demonstriraju silu je da zgovne japan, pa ce tek onda da se gleda drugo. dok se to ne desi, nema brige od kine, nikog nece da dira.

2. al posto bi to znacilo direktni sukob sa trenutnim najvecim kineskim partnerom, i pokvarilo najvece ekonomsko partnerstvo od kad postoji covecanstvo (usa/kina), to nema sanse da se desi.

kina nikad nece da se protivi americi, osim busanjem na televiziji. isto i obrnuto vazi. previse zavise jedni od drugih i nemaju nikakav interes da menjaju status kvo.

3. sve se uplasili kinezi

Kineski narod ni ne treba da se plaši njih štaviše treba da raduje činjenica da će njihovu pohlepnu diktatorsku vladu neko da potegne za jajca ja navijam za Kineze da se oslobode muka sa kamerama za prepoznavanje lica, (a)socijalnim skorom i ostalim orvelijanskim metodama tlačenja i pavlovijanskog disciplinovanja

4. Kineski narod treba jebati

5. dusan1001
    pre bih sam sebi kurac odgrizo nego jebo prljave kineske životinje

pa kad ti kinjez smanji dnevnu porciju pirinca za pola jer nisi iskopo dovoljno zlata u nekom od borskih rudnika, moci ces samo da si grizes kitu

6. mislim da kini to nije interes. njima je trenutno drustveni cilj da budu "bogati" kao evropljani i amerikanci, a da se pokazuju nesto silnim i jakim da namecu svoju volju drugima... amerikanci rade to za njih sasvim dobro.

jes, nije im interes da budu najjaca svetska sila i da naredjuju svima

govna su to neopevana, nego se prave fini i blago retardirani

7. nego dok zapad stagnira oni rastu i nenametljivo sire uticaj

u africi su vec postavili infrastrukturu, sad pocinju i po istocnoj evropi

8. jes, nije im interes da budu najjaca svetska sila i da naredjuju svima

aj recimo zamisli da ti daju kinu na upravljanje. imas 2 opcije:
    jedna je da napravis globalni nemir iz koga imas 50% sanse da izadjes kao globalna supersila koja svima prica sta da rade i 50% sanse da najebes skroz, a 100% sanse da ce svima da bude gore od toga, tako da ces na kraju ipak da budes u minusu, samo sa vecom razlikom u odnosu na ostale.
    druga je da popustis malo i igras trenutnu igru u kojoj svejedno pobedjujes, gde su ti sanse 100% da ostanes najjaca svetska ekonomija (sto trenutno jesi), i da si svestan da sve sto pozelis mozes da ostvaris ekonomskim putem jer su bukvalno svi zavisni od tebe.

ja ne znam neku budalu, osim nemaca, ko bi se uhvatio prvog puta, a da nije dogorelo nesto. kinezi su dokazali do sad da nisu budale.

9. drugim recima, ti kazes "kina oce da bude svetska sila pa ce da izazove rat" a mislis "trebalo bi da izazovemo rat da kina ne bude svetska sila"

10. predugo si u nemackoj, razmisljas jednodimenzionalno :)

11. drugim recima, ti kazes "kina oce da bude svetska sila pa ce da izazove rat" a mislis "trebalo bi da izazovemo rat da kina ne bude svetska sila"

niti sam rekao da ce kina da izazove rat, niti mislim da treba izazvati rat da kina ne bi bila svetska sila

12. Pa pomazes im, Kelte. Srbi generalno. Takvi tebi slicni. Imam "rodjaka" sa penzijom od 1500 evra, plus ko zna koliko u steku, i matori umesto da kupi BMW od najmanje 20 soma da ne razmislja, on kupuje polovnjak, a i kad je razmisljao o novom autu, razmatrao je KIA zbog 7 godina garancije, glavu sam hteo da otkinem klosarcini

Kupujete kineski djubar zbog ustede, umesto da ustedite i kupite made in Japan auto/motor, i tako sjebavate ekonomiju drzavama koje se bukvalno vekovima isticu kvalitetom i pouzdanoscu bez premca

Ne pricam sad za one pohlepne sto su da ne bi placali radnike, fabrike izmestili u Kinu, pa im Kinez pokrao tehnologiju i prekopirao proizvode

I Srbija je imala dobar industrijski potencijal koji je mogao da se odlicno razvije, ali dzabe kad eto, zovete Nemce i Turke da vam dolaze i jos ih i molite i preklinjete, pa koji ste ih kurac terali onda kad hocete da budete robovi

13. Npr ta Ei Nis je danas mogla da pravi 4K televizore i sve ostalo, mobilne telefone sta ti ja znam. Zastava je mogla da pravi vozila kao Skoda sto pravi. Itd

14. dobro, al pricas kako treba da ucimo mandarinski i statiznam, jer ce kinezi nekako da se pojave iz vazduha svud po evropi da naredjuju svima.

ja ne znam na koji nacin, osim okupacijom to moze da se desi.
    mozda emigracija, al to je druga prica.

ono sto ja kazem je da to kinezima nije direktan cilj. mozda bude kao posledica, jake kineske firme, kupovina evropskih i statiznam, ali cilj mislim da nije. vise im odgovara stabilan partner u razmeni u kojoj su oni na dobitku nego poslusna kolonija kojoj naredjuju nesto na silu.
    mislim mozda i gresim, ali ne vidim dokaze za drugacije.

15. hiperbola, celte, jebemu

ne mislim bukvalno da ce neki kinjez da bicuje duleta jer nije kopao dovoljno brzo i ne mislim bukvalno da ce svako morati da uci mandarinski, ali mislim da ce posle pandemije izaci komparativno jaci u odnosu na druge velike svetske igrace i da ce u vrlo bliskoj buducnosti imati vise uticaja nego bilo koja druga pojedinacna zemlja

16. Ali ne, daj fabriku kablova iz Kine koja kosta vise kao plac i hala nego tehnologija i masine unutra, evo po deset soma evra za svakog zaposljenog, evo i kurve evo i diplomatski imunitet evo ti sve

To rade jedino one korumpirane vlasti zemalja oko ekvatorijalnog pojasa, hombre moj

17. ono sto ja kazem je da to kinezima nije direktan cilj. mozda bude kao posledica, jake kineske firme, kupovina evropskih i statiznam, ali cilj mislim da nije. vise im odgovara stabilan partner u razmeni u kojoj su oni na dobitku nego poslusna kolonija kojoj naredjuju nesto na silu.

pa ekonomsko partnerstvo i kolonijalizam nisu toliko suprotstavljeni pojmovi da potpuno iskljucuju jedno drugo, ne mislim ni ja da im je cilj da anektiraju bavarsku, ali ekonomska moc i uticaj gotovo uvek impliciraju moc da se nametnu svoje vrednosti, svoja kultura, svoji ciljevi i planovi neekonomske prirode, itd

vazda bilo

18. sevast se opet vratio na fabricka podesavanja libright troglodita
    ne mogu citati ovo sve
    pozdravi zeninog decka :D

19. mislim, ako jednoj zemlji suptilno das do znanja da ces da povuces svoje investicije ili zahtevas hitnu naplatu svih dugova, to nije pretnja u onom dvadesetovekovnom smislu gde uperis topove ako ti neko ide na kurac, ali ako znas da to znaci ekonomski kolaps za tu zemlju, onda je u principu drzis u saci i mozes da siris svoje interese kako ti se prohte

20. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaprestaniiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.