Koronavirus u Srbiji 2

1. ali ljudi sve ovo je dimna zavesa. niko nece da vas juri po ulici spricem da vam daje vakcinu protiv korone...
    bice kao vakcina protiv gripa, namenjena onima koje grip moze da ubije, i onom ko oce da se vakcinise. nije ovo vakcina protiv decjih bolesti koja dozivotno stiti i mora da bude obavezna jer moze u potpunosti da ugusi bolest. niko nije toliki idiot da misli to.

sta imate protiv toga da ako je neko ugrozen ili moze da ga ubije neka bolest da dobije vakcinu koja moze da ublazi simptome i jednostavno spreci da ne umre.
    pa makar bila efikasna 95% ili koliko kazu da jeste.

sta, penzioner koji vec pije 20 lekova dnevno da ne umre ce mnogo da najebe jos od vakcine, ne razumem? brinete se o njima ili sta vec?

2. sta koj kurac se raspravlja o tome i svako ima misljenje i stavec?

3. Nema mesta (javnoj) debati u nauci, jer nauka nije demokratija, dakle nešto ili jeste ili nije, jedino čemu debata može da posluži jeste da pruži argument autoriteta jednoj strani, evo vidi ima jedan ovaj doktor rekao X znači moja neuka pozicija ima utemeljenje a ostali su se urotili

Muje iz pičkojevaca nisu prioritetna meta ni jedne zavere, budite uvereni, niste dovoljno bitni da bi vas neko trovao vakcinama, ni jedan razuman interes se ne ostvaruje preko vaših pleća, kurčeva prašino sa balkana

4. tu nisi u pravu, novi lekovi se itekako testiraju bez znanja pacijenata, dobro ovo nije bas tako...

glavno pitanje je zasto do pre 25 godina ni najzadniji debil iz Nishe nije postavljao bilo kakvo pitanje o vakcinama, a sada ovolika fama? Sta se to dogodilo i zasto je nauka dopustila sebi da joj dobar deo ne veruje.

5. i onom ko oce da se vakcinise

Jedini je problem sto su nasa vlast i krizni stab vec rekli da ce mozda biti obavezna, a zatim i progurali zakon koji im daje pravo da je uvedu kao obaveznu

6. oce kurac, vakcina koja ce da kosta najmanje 200$ da jure da daju svima, kako da ne. isto tako cemo da pravimo i cipove u lajkovcu, vadimo naftu iz aleksinca i litijum gdegod

7. nece je narod placati, narod ce je samo primiti, a platice je drzava kreditom kod prodavaca vakcine

8. Neko me je pitao ovde pre par meseci dok sam ukazivao na opasnost od kovida, da li bih se vakcinisao.

Mogu da primim samo Fajzerovu ili Moderninu vakcinu.

Rusko i kinesko djubre ni pod pretnjom pištoljem.

9. Inace ne znam jel napomenuto vec, al kovid vakcine trebaju biti mRNA vakcine, odnosno tip vakcine koji nikad nije proizveden, odobren ili upotrijebljen u istoriji covjecanstva, i koji je uvijek bio samo teorija, nista vise.

A navodno su je napravili sad. I to 500% brze nego ijednu poznatu vakcinu ikada. I efikasna je. Preko 90%.

Krv ti jebem, vjerovanje u ovo je bukvalno najveci level negiranja nauke moguc.

10. Ne palite se, ni oni nisu glupi da stave da je obavezna. To su populisti, alooo, ako nesto rade, citaju komentare naroda po fejsu. Pa majku vam jebem retardiranu, 2 meseca im je trebalo nocne klubove da zatvore, a ce da stave obaveznu vakcinaciju, sebi da navuku nerede na vrat. Kako ste be tako tupavi jebem vas usta

11. Neko me je pitao ovde pre par meseci dok sam ukazivao na opasnost od kovida, da li bih se vakcinisao.

Mogu da primim samo Fajzerovu ili Moderninu vakcinu.

Rusko i kinesko djubre ni pod pretnjom pištoljem.

Ajde obrazloži ovo malo, najozbiljnije.
    Msm zašto imaš poverenja u ove, zašto nemaš u rukse i ćineske, to nema potrebe XD

12. Inace ne znam jel napomenuto vec, al kovid vakcine trebaju biti mRNA vakcine, odnosno tip vakcine koji nikad nije proizveden, odobren ili upotrijebljen u istoriji covjecanstva, i koji je uvijek bio samo teorija, nista vise.

A navodno su je napravili sad. I to 500% brze nego ijednu poznatu vakcinu ikada. I efikasna je. Preko 90%.

Doktor gugl ti je zaboravio reći da trpaju abortuse i živu u taj blend, daj još malo o tim mRNA vakcinama kad si tako upućen

Moš misliti, nauka napreduje, to mora da je neka prevara, pa to nikad nije bilo tako kako sad odjednom, šta je sledeće treći kanal na rts-u?

13. Zapatine postove čitam i rukovodim se njima u principu.

14. presretac, nije se tebi niko ni obratio, idi jedi lijepak ili sta vec vi sa jednocifrenim kvocijentom inteligencije inace radite, ovo su teme za odrasle

15. Dodik nece primiti vakcinu cujem. Pametnom dosta

16. Pa iz prostog razloga sto je rus zalepio malo koroninog genetskog materijala na adenovirus i nazvao to vakcinom. Prvo sto ces definitivno imati reakciju, slinavljenje, temperaturu + mozda i tezu respiratornu pricu, a efikasnost je 50 posto. A kinez ne znam sta je pravio i muckao i ne zelim da znam

17. Nije u sustini kao da je vazno, ovim tempom ima svi da smo pozitivni do nove godine lolchina

18. plus, sad o vakcinama malo i mediji jedu govna posle americkih izbora (to mogu cak i da skinem kapu teoreticarima zavere, mada to i nije neka tajna da americki mediji izvestavaju u zavisnosti od interesa onog sto ih plati).
    sve isto bilo i pre dva meseca, isto ce biti i za dva meseca, samo sto sad mediji krenuli da sviraju u trube o tome.

pazi sad moderna dala 15k vakcina + 15k placeba, i detektovali koronu kod 95 njih (od 30000), od toga 90 bili od ovih sa placebom, 5 bili sa vakcinom i nbc: "VAKCINA EFIKASNA 94.5 POSTO!!!!!!)
    sad sto uzorak na kom se ovo bazira 0.3%, i verovatno na tome je confidence interval od 0 do 100% (izvinite, odavno nisam se bavio matematikom u srbiji) to nije tolko zanimljivo narodu sta sad uzorci procenti koj kurac, 95 POSTO, RASPRAVLJAJTE SE SAD JEL DOBRO DA SVI PRIMAJU ILI NE

necemo imati vakcinu do pola naredne godine. dok bar 50000 ljudi koji su primili placebo ne dobiju upalu pluca. do tad ce sve biti obesmisljeno, kao sa svinjskim gripom.

al dobra stvar - bice sezonska vakcina u narednim godinama na koronavirus. eventualno ovo sto su radili ce moci ponovo da se koristi kad naidje neki jos gori sars. mozda i za neke druge viruse.

19. Nije u sustini kao da je vazno, ovim tempom ima svi da smo pozitivni do nove godine lolchina

ako nismo i bili, skoro citah jedan rad iz italije sa plucne klinike (valjda za rak), u septembru prosle godine (2019) nasli relevantna antitela kod 14% uzoraka, pre nego sto je iz kine javljeno o epidemiji. A u februaru kod 53% uzoraka u lombardiji.

https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/0300891620974755

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.