Koronavirus u Srbiji 2

1. Nova mutacija corone u Londonu. 70% zaraznija. Da li menja smrtnost, upitno. Što su se svi usrali: pa pitanje koliko vakcina deluje na ovaj novi soj koji se rapidnije širi. Mislim da nismo čak ni na kraju početka ovog ludila. Ali ako smo ovako katastrofalno odradili virus 70% manje zarazan, mogu samo da pretpostavim kako će izgledati sa novim sojem. Sve sto sam napisao od februara ovde se obistinilo. Ocekujem potpuni slom kompletne infrastrukture, ne samo zdravstvene, ona je vec pokojna, do marta meseca. Ozbiljno treba razmatrati doomsday prep, odlazak na selo, kupovanje oruzja, bodljikave zice, konzervirane hrane. U prici sam 8 meseci, vode nas potpuno nesposobni ljudi. Ovo je armagedon

potpisujem ako to znači kraj sns i džvedžde, daj tu mutaciju godzilu štagod

https://www.youtube.com/watch?v=rHcmnowjfrQ

2. inace zapata, ako nekom verujem da je u stanju da namerno zaplasi narod zarad necega, to su britanci.
    imaju ovaj soj virusa od septembra. ima ga po evropi. UK prati ostatak evrope po stopi zaraze, po smrtnosti i svemu. sranje je isto kao i u ostatku sveta.
    od svih koji izlaze u UK kad treba nesto ozbiljno da se kaze, izlazi boris da objasni kako su nasli novi virus i on je 70% opasniji. vucic much?

recimo da, posto su krenuli sa vakcinisanjem, a ne mogu kao rusi i kinezi, saberu ljude na gomilu i vakcinisu ih, moraju malo medijski da nateraju da se poveca procenat vakcinisanih, jer inace mora razvlace sve ovo, a ne razvlaci im se.
    odnosno mogu na silu, ali im se ne gube naredni izbori, pa onda ovo.

i nemojte da mislite da sam trifors, i treba da se vakcinisu ljudi, jer virus kakav god opasan je. ali englezi rade ovakve stvari, treba biti svestan toga.

3. Ozbiljno razmatram davanje otkaza i beg s porodicom na selo. Ovaj novi soj, oznacice kraj civilizacije kakvu znamo. Opstace samo uredjene i disciplinovane drzave, Norveska itd. Dok pricamo ovo, Londonski soj vec se siri po srbiji koja ima 10 puta labavije mere od potpuno zakljucanog londona (guglajte tier 4 restrictions) bezite svi u divljinu dok mozete. Cak i da je smrtnost ista od londonskog soja, a verovatno je visestruko veca, ovo je kraj.

Ljudi, sve sam pogodio do sad, spasavajte se

Meni deluje da Zapata oce da proda neki kucerak na selu/kupi neku gajbu u gradu.

4. Koliko ljudi ce ga smara o bregzitu koji mora da se zavrsi za 10ak dana ili ce biti nou dil bregzit, u trenutku dok kuka "ao mene ao mene sta nas snadje", pojavio se kovid na steroidima, ne duplo brze zarazavanje, nego tacno 70%!!!!

Niti znam sta o novom virusu, niti govorim o tome, vise se osvrcem na populizam. Samo sto kod njih ne mozes bas da zajases bjelogrlica i usi mu zavrces, a da svi prenose da te udario s ledja, ali sustina je ista.

Sta cemo s onim oruzjem hrvati sto su kupili pre god dana? Kad smo se sedam dana tresli, jer pisalo u informeru da su kupili da opale prema nama? Je l se pokvarilo, pa nema brige vise, drzali u podrumu pa povuklo vlagu? Ili su nas pujdali ko mlade majmune?

5. I mislim, ova spika da ce opstati samo najuredjenije drzave na svetu, brt, govoris to u zemlji koja je prezivela sve i svasta, prezivece i 10k manje baba i deda, stavise bice rasterecen PIO fond, ima da opici BDP 20% posle krize.

6. Apsolutno sam sve pogodio, skrolujte od februara. I novije objave, da ce biti satorska medicina, da ce birati doktori kog ce spasiti, lecenje na vezu.

Sve.

7. lecenje na vezu.

O, ti Nostradamuse naseg doba!

8. Zapata indoktriniran si.

9. Haha zap ajde nemoj pls.

10. Kelt najlucidnija osoba na sajtu 10/10

11. I mislim, ova spika da ce opstati samo najuredjenije drzave na svetu, brt, govoris to u zemlji koja je prezivela sve i svasta, prezivece i 10k manje baba i deda, stavise bice rasterecen PIO fond, ima da opici BDP 20% posle krize.

u normalnoj zemlji da. u srbiji ne. ako bi se kojim slucajem rasteretio budzet, to nikada ne bi otislo u smanjivanje poreza, i rast privatnog sektora, sto donosi BDP rast, nego bi otislo u stranacko zaposljavanje isto toliko broja ljudi koliko je penzionera umrlo.

jer, treba glasacko tello. sistem mora da bude samoodrziv.

12. Za tri meseca cu mozda nekog od vas morati da ubijem jer mi je stao na posed.

13. elaborisi ceo scenario zapata, kako za tri meseca od civilizacije postaje video igrica, zbog virusa koji ubija dobar procenat starih ljudi upalom pluca :)

ako moze neka paralela sa bubonskom kugom, to bi bilo dobro.

14. pazi krivo mi sto jedu govna kao "ma jok ovo nije nista" a ocigledno jeste, al mi zanimljiva tvoja prorocanstva, malo se zamislis o dumdej scenariju i kako bi se izvadio iz toga uopste, i da nije to bas toliko nerealno ako se poklope kocke.

15. In the Late Middle Ages Europe experienced the deadliest disease outbreak in history when the Black Death, the infamous pandemic of bubonic plague, hit in 1347, killing a third of the European human population. Some historians believe that society subsequently became more violent as the mass mortality rate cheapened life and thus increased warfare, crime, popular revolt, waves of flagellants, and persecution.43 The Black Death originated in Central Asia and spread from Italy and then throughout other European countries. Arab historians Ibn Al-Wardni and Almaqrizi believed the Black Death originated in Mongolia. Chinese records also showed a huge outbreak in Mongolia in the early 1330s

nije da ne postoje paralele da se ne lazemo...

16. probaj da budeš političar, imaš talenat

17. probaj da budeš političar, imaš talenat

ja? ne, imam harizme ko mokra krpa. vrlo sam neiskljuciv, a nisam dovoljno sociopata da mogu da izgledam dovoljno zagrizeno za nesto kako bi nalozio narod. mogu na pomalo, ali da zivim zivot tako, nema sanse.
    moj vrh u politici bi bio ministar necega za sta ne mora da se slikas stalno i svestan sam toga. da pisem govore nekom ko je dovoljno velika kucka da voli kamere.

18. mislio sam iz razloga da si sposoban da kucaš pola sata, a ništa ne kažeš

19. u normalnoj zemlji da. u srbiji ne. ako bi se kojim slucajem rasteretio budzet, to nikada ne bi otislo u smanjivanje poreza, i rast privatnog sektora, sto donosi BDP rast, nego bi otislo u stranacko zaposljavanje isto toliko broja ljudi koliko je penzionera umrlo.

taman htedoh da se pridruzim pohvalama, celte, i onda odgovoris ozbiljno na sarkastican komentar

naravno da visak para nece otici tmao gde treba

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.