Prijava

Daj bre koje komunjare bombi, ljubi te brat? Te iste komunjare nisu bili Marsovci, vec Srbi.

I sta ima da razjebavas narod koji u 21. veku deci vezuje crven konac protiv uroka i kao najveceg junaka slavi turskog vazala, sina lika koji je razjebao Dusanovo carstvo.

Trebalo bi da prestanemo da zivimo u legendama i propagandi SPC. A ne da vazda trazimo izgovor sto smo polupismena govna.

Komunizam i fašizam su isto religije, nema tu nikakve razlike u odnosu na recimo abrahamski monoteizam. Imaš sistem verovanja zasnovan na dogmama, svete tekstove, indoktrinaciju dece, zapovesti, viša sila te voli i želi ti dobro jer zna bolje od tebe, imaš zakletog neprijatelja koji je oličenje zla, imaš propagandnu mašinu, norme oblačenja i ponašanja, himne veličanja, simbole, hramove... samo je jedna apstrakcija zamenjena drugom.

I zaboravih - uzima ti ogroman deo prihoda, jer opet zna bolje od tebe sa tvojim parama.

Je l ste realni da stavljate arsenija, samoprozvanog ortaka ekv druzine i klinki sa dedinja sto im matorci bila jagnjeca brigada hahahahhahahahha au druze sedi jedan

nije mi jasno u ovoj raspravi (svi se vodite emocionalno, sto je i razumljivo imajuci u vidu gde se vodi argumentacija) sta vi koji ste prozreli u namere gejtsa, otkrili veru u sebi i vodite se hriscanskim motivima, znate kuda ide ova planeta i kakav je to "novi svetski poredak" , sta vi imate od tog saznanja i sta cete povodom toga da ucinite? Je l se osecate bolje i vrednije sto znate i mozda ocekujete nagradu neku inter vivos ili mortis causa, ne ozb kakav je plan?

svaka tema se na kraju svede na to da ti neko preporučuje duhovnika i korake za prosvetljenje, bilo da je to tema recepti za kolače ili crne rupe u svemiru. evo da nastavimo u istom maniru:
https://youtu.be/51ypzc5hqpc

Ti monasi su svi štancovani na isti fazon, Trifors životna priča, kroz svašta su prošli, (“svašta” znači bahato gudriranje kad si začet previše slabom spermom da ti mozak i telo to podnesu bez loših posledica), onda u nekom trenutku prsnu i nadju boga u tapetama. Shvate da su previše oštećena roba da bi ikada našli normalnu ženu i onda odu da jedu govna u nekom manastiru.
Bagra.

Hahaha carski, sigurno nije tačno u 100% slučajeva, ali je u nekim slučajevima 100% tačno. :D

Bombi nemo se vredjamo.
Moj deda je ubijao komunjare za pare, a kad je nestslo para onda ih je ubijao iz razonode.
Da bi ti i ja sada mogli da kenjamo na vutajliji.
Sa različitih krajeva planete.
U miru.
Kao jedan.

A znači deda ti je deportovan na novi zeland.

uopste ne kenjajte, nek kazu iz Dragise Misovica koliko im ljudi dnevno umire, mislim necu nista da pisem ovde jebeni udbasi komunjare citaju internet poserem im se usta.. nemate pojma sta se dogadja po Srbiji, mali ce biti zatvori uskoro

u pravu je bombaj ovog puta, samo jos da nam kaze kako ce to zatvori uskoro biti mali, tj. ko ce udbase i komunjare da strpa u zatvor

Tela se na toploti šire a na hladnoći skupljaju.

Celte, ti si knjiški moljac. Je l' u pravu za ovaj odnos broja mrtvih koji sam se saopštava? U drugom delu videa iznosi te verovatnoće.

https://www.facebook.com/watch/?v=259873802262627

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Serbia

Evo malo kad skrolujete dole naci cete tabelu "Vital statistics", tu je, izmedju ostalog, broj zvanicni broj umrlih u Srbiji za svaku godinu od 1950. do 2020. Koga mrzi da otvara, evo par godina unazad:

2010. 103.211 mrtvih
2011. 102.935
2012. 102.400
2013. 100.300
2014. 101.247
2015. 103.678
2016. 100.834
2017. 103.722
2018. 101.655
2019. 101.458
2020. 114.954

Oduzmite neki prosek iz prethodne decenije od broja iz 2020. i to vam je otprilike broj umrlih od korone u 2020, +-10%. Sad, jebiga, ne mora biti da je svih 10-15k umrlo direktno od korone, neki su mozda bolovali od drugih stvari, ali nisu dobijali adekvatnu negu koja bi im spasila zivot ili makar produzila za par godina. Ali u svakom slucaju 10-15k vise mrtvih nego inace, sto direktno, sto indirektno, je posledica pandemije. To za zemlju velicine Srbije nije malo. Prosle godine je prirodni prirastaj bio preko -53.000, za nas je to ravno katastrofi.

tih + 15k umrlih je neka brojka i ovde u ch, samo sto oni vode malo bolju evidenciju pa izracunali 10k umrlih od korone.
sto je i ocekivano jer smo slicni po velicini. oni imaju malo bolje zdravstvo, pa manje umiru mladi ali sa druge strane imaju dosta vise 80+ ljudi, a oni stradaju od korone uz bilo kakvo zdravstvo, pa ispadne na isto.

Celte, ti si knjiški moljac. Je l' u pravu za ovaj odnos broja mrtvih koji sam se saopštava? U drugom delu videa iznosi te verovatnoće.

odnos stvarnog broja umrlih od korone i prijavljenog broja umrlih je otprilike jednak odnosu deda mraza i uskrsnjeg zeke. tolika je i verovatnoca

Sad, jebiga, ne mora biti da je svih 10-15k umrlo direktno od korone, neki su mozda bolovali od drugih stvari, ali nisu dobijali adekvatnu negu koja bi im spasila zivot ili makar produzila za par godina

Da, ima smisla. To znaci da brojevi umrlih direkt od korine nisu (mnogo) stelovani, to je recimo to, samo dodas ove sto su umrli zbog nedostatka adekvatne nege. I sta se dobija onda, nista..

Da se razumemo, nisam psihopata, imam i ja roditelje, al sevast, ne sekiraj se za 15k umrlih ako razmisljas kao propast za ekonomiju i to. Ogromna vecina su penzioneri i stariji ljudi, tj gubi se glasacko telo al nema nekih velikih posledica na ekonomiju.

Bukvalno je situacija da recimo ako si penzioner ne mozes da glasas (kao maloletan) da se ne bi ni trznule vlade da ulazu novac u resavanje problema.
Ne samo mi, globalno.

Pogledaj zemlje gde izbori nisu neki faktor, nakon sto su provalili da neproporcionalno pogadja staro stanovnistvo. Puf, nema vise korona, umiru matori jebi ga.