U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Не видим чему расправа са Мелкором, нисте његова лига, капирам да брат уме да излечи колангиокарцином у 4. стадијуму и да је извалио како канцерогене ћелије кулирају програмирану ћелијску смрт.
Mosaurus dodje nešto kao reklama za prostatu u pola filma.
Боље него трочасовни документарац о хемороидима какав је Мелкор.
To je taj humor, aj mrš nazad u treći razred.
Не узрујавај се, Шмелки, размазаће ти се та маскара привидне псеудоинтелектуалне хладноће.
Brao. Razbijaš.
.
.
.
Šmokljo sve je paradoks kapiraš? Pogledaj svoju levu ruku, pogledaj svoju desnu ruku. Preklopi ih, nađi paradoks i nađi balans. U sredini sediš ti. Pričaš o bogu kao o arhetipu iz biblije, a biblija je toliko puta prerađivana i prepisivana da je maltene izgubila 80% stvarnog značenja boga, ostalo je još samo malo needitovanih stranica i to one pri kraju knjige. Elem, ako bi da se žališ ko mali dečak i upireš prstom na to što je bog dozvolio da postoji zlo (so me 2010.) znači da još uvek nisi ukapirao isključivost i paradoks ovog realma. Pa jesi li ikada pokušao jebeno da zamisliš kako bi to izgledao život bez zla? Kako bi izgledao život bez crne boje? Kako je moguće da ti u 2021. godini izgovor za tvoja gloomy doomer ateista sranja u raspravama o bogu bude toliko plitak msm i ja sam dumer ponekad ali sve dumere koje poznajem smatram dosta velikim realistima i smatram da imaju mnogo opširnije shvatanje sveta baš zbog svojih dubokoumnih procesuiranja sveta oko nas, ali upravo zbog toga nijedan od njih ne pljuje po bogu. Otiđi malo u neki park divljine i nagledaj se božanske lepote kakvu samo majka priroda ima inteligencije da smisli msm ono oseti se da si baš previše u betonu.
Au jebote pa vi tačno tumačite svačije reči samo onako kako želite i onda toliko proširite to loše tumačenje, maltene bajku ispišete dok čovek stigne da se okrene. Ko je rekao da se ja žalim i upirem prstom u boga? Koristim tu argumentaciju da dokažem da tradicionalni bog kakvog opisuje crkva ne postoji i ne može da postoji zbog previše logičkih nemogućnosti, i samim tim ako ne verujete isključivo u takvog boga kakvog crkva propisuje, vi automatski ne možete da budete vernici te crkve, zato sam i pitao Melkiota da li sebe smatra za legit powerslavca ili je više gnostik. Samo hoću da napravite tu distinkciju da kada pričate o 'božanskoj lepoti' ili 'višoj sili' shvatite da to nije Jehova, to je neko vaše gnostičko viđenje boga, ali mislim da ste vi, ti pogotovo više nego Melch, svesni toga. I ne pljujem ja po bogu uopšte, samo smatram da on ne postoji, bitna razlika.
Nema triforce veze sa pravoslavljem on je neki new age neohipik kurac tako nesto
Gambi i dalje klasifikuje šablonira i uokviruje lololo stvarno nema pomoći kad upadneš u mašineriju kulture
Jbg ja sam dao okvirnu procenu, potreban je konzilijum psihijatara da te precizno klasifikuje
Naravno da smatraš da ne postoji, na taj način je sasvim u redu da budeš šupak od čoveka (ne kažem da si šupak) i da ti se živo jebe za bližnjeg svog. Moraš priznati sebi da postoji dobar deo ljudi koje "bi trebalo pobiti" zbog ovog ili onog, ali je nelegalno jbg, mada nisi u stanju da shvatiš zašto je i nemoralno.
Moraš razumeti da Bog postoji i pre Hinduizma i pre Hrišćanstva, ne možeš ga tek tako zatvoriti u jedan hram i odbaciti sve druge. Postoje univerzalne stvari poput ljubavi i dobrote, pre svega; nemoguće ih je tačno definisati, odrediti im poreklo i potrebu, a opet svako od nas vrlo jasno razume i oseća šta predstavljaju ova dva izraza. Ne smatram sebe naročito dobrim čovekom, čak se i ne trudim dovoljno. Vratio sam se na Pravoslavlje iz prostog razloga što sam prethodno dobro (ili solidno) upoznao Budizam (pre svega tibetanski), Taoizam i Šintoizam, ponešto od drevnih istočnjačkih kultova i filozofije, Kastanedu, Judaizam i Islam. Katoličanstvo poznajem više kao istorijsku pojavu nego dogmu. Neka indijanska učenja su vrlo dobra i prihvatljiva, svakako, mada su i oni prošli kroz razna divljaštva. I samo Hrišćanstvo širilo se pre svega ognjem i mačem, no nije ga širio Bog već - opet ljudi. Ljudi se lako ostraste i postanu gorljivi kada ih opije ideja koju nisu u stanju da sagledaju i razumeju; zato smo izmedju ostalog i imali krstaške ratove, inkviziciju, borddžije itd. E da, osho i većina drugih new age gurua i učenja su apsolutno sranje i vrlo su opasni - ako ništa drugo, veruj mi na reč u vezi ovoga. Malo od filozofije, malo od religije, dosta od psihologije, ne donosi apsolutno ništa dobro a može da te uvede u opaka sranja.
Npr ovaj frajer, kom je palo na pamet da postane fejk guru i vidi šta može da napravi. https://www.youtube.com/watch?v=OXUzG6YKuvo&ab_channel=MovieclipsTrailers
Ako te zanima duhovnost (sama po sebi), potraži persijskog pesnika Mevlanu Rumija - i do danas je ostao jedan od najvećih pesnika svih vremena. Živeo negde u vreme Kosovskog Boja. Imaš ga u biblioteci, imaš i nešto njegove poezije na guglu. Čisto da vidiš šta je Sufizam i zašto je bio značajan. Posle možeš da potražiš i Ibn Sinu, Hafiz Divana, Averoesa...I neke druge velike ljude iz tog vremena.
20 indijanskih životnih pravila, vredi podsetiti ih se s vremena na vreme. https://www.youtube.com/watch?v=NbZ9fnfprNM&ab_channel=RobertD
Sevan Bomar toliko od mene
Vraćaš se na isto, te ljude je, po predanju, stvorio taj bog, po uzoru na sebe, i omogućio im je da ga šire, i dao im je slobodnu volju. Mora da odgovara za sva ta sranja. Tačnije morao bi, da postoji kao što vi mislite, ali ne postoji.
Eno vidim koliko se nekima od najvećih vernika, monaha, propovednika prebodobnih jebe za bližnjeg njihovog, daleko manje nego što se meni jebe.
Tradicionalno pravoslavlje upravo to radi, odbacuje sve bogove osim svog, i nije jedina religija koja funkcioniše po tom principu. Još jedan razlog zašto ne možeš da budeš vernik te religije je što ne misliš isto kao i oni ni po tom pitanju. Ja sam bar podjednako netolerantan prema svim tim bajkama, sve ih podjednako odbacujem.
https://prntscr.com/10o9uzz
This right here
Red bi bio da prestaneš sa ovim pretpostavkama sa visine, ako ti to kažeš ne znači da to automatski postaje činjenica. Možda u tvom uskogrudom shvatanju da, ali zapravo nije tako. Mada sam primetio da funkcionišeš po tom principu, uzdigneš sebe iznad sagovornika na neki nedohvatljivi pijedestal da bi dao sebi privid nekog moralnog autoriteta nad njim. A nemaš ga ništa više nego ja, na jednakom smo.
"Najvećim vernicima, monasima, propovednicima"...Svakako nisu najveći, često nisu čak ni vernici. Mnogi ljudi upišu teologiju kako bi kasnije lagodno živeli propovedajući nešto u šta ni sami ne veruju. Kao kad predješ iz intera u milan ili iz reala u barsu, negde otpr. taj tip i kvalitet ljudi.
"Tradicionalno" Pravoslavlje (ne postoji new age Pravoslavlje) odbacuje sve bogove osim jednog, ne svog. Budizam nema boga, Hinduizam ih ima nekoliko hiljada. Islam veruje istog boga kao i Hrišćanstvo ili Judaizam; činjenica da se vekovima medjusobno ubijamo proističe iz toga da ne poznajemo ni sopstvenu veru - a kamoli tudju, a gramzivost, mržnja, zlopamćenje i osveta su zajebana goriva.
Ti i ja možemo sesti u kafanu i popiti par piva, ispričati se, složiti oko nekih stvari, oko nekih ne, i razići kao prijatelji. Možemo se i potući i razbijati flaše o glavu jedan drugom. Dat nam je izbor, i to je zapravo najlepše u ovom životu. Ne možeš kriviti Boga za to što si ženu udario pesnicom ili silovao dete, jer te je Bog eto stvorio takvog i šta se sad tu može. Činjenje je ono što te determiniše (kao uostalom i nečinjenje), to je valda razumljivo. Nisi stvoren da budeš sluga već slobodan - zato te niko i ne može naterati da u nešto veruješ ili ne. I to je najlepše od svega.
Pakao nije nikakva kazna i božija osveta već - odsustvo Boga. Nema ljubavi, praštanja, milosrdja (sve ono što Bog zapravo jeste), jer nije tamo. Rečeno ti je gde je i kako se do tamo stiže, nije te zanimalo, nisi želeo da znaš - ili jednostavno nisi želeo tamo, i ideš na drugo mesto. Da se ja pitam, ostavio bih uz raj i pakao i mogućnost da se ljudi zauvek iznova radjaju na Zemlji i žive tu, ali mislim da nije u ponudi.
Ne pravim bilo kakve pretpostavke sa visine, naprosto - ušao si u razgovor sa čovekom koji je izučavanju i traganju posvetio prilično vremena, i služiš se argumentacijom koja nema podlogu ni koren, jer nemaš ni osnovni uvid u to što opovrgavaš i napadaš. Zamisli mene koji sam jedva u stanju da se služim ekselom, da sednem sa Celtom i krenem ne da ga ispitujem o programiranju, već mu još govorim šta jeste a šta nije i šta u svemu tome ne valja i trebalo bi izmeniti. I još se ljutim ako me ne shvati ozbiljno i uzme kao sagovornika ravnom sebi. Priznaćeš da ne ide.
https://prnt.sc/10o9uzz
EVERYONE IS MY TEACHER
except the teachers in school