Vec duze vrijeme me muci ovo, ali sam tek sinoc oko 4h saznao da me bas ovo muci. do sad sam tu nelagodu u listovima pripisivao umoru i slicno. zanima me da li je neko imao isto i da li je pratio neku terapiju za ovo. ici cu svakako kod ljekara zbog ovoga, jer me ubi nesanica, ali sad je problem ici u bolnicu zbog korone, pa reko da vidim ima li ko sa istim iskustvom kakav posten savjet.
https://en.wikipedia.org/wiki/Restless_legs_syndrome- b
el ti se trzaju noge u trenutku kad hoces da zaspis ili sta vec?
- bznam sta mislite ali nije to. nego osjecas neku napetost u misicima, obamrlost, kao da ti nesto gmize ispod kože, nelagoda, stalno imas osjecaj da ti noge neudobno leze i da ih moras pomjeriti da bi ih namjestio. ja se budim u oko 3h i poslije ne mogu vise zaspati.
rakcina ti je to brt

Meni pomaže dosta ako ne drkam po telefonu/kompu, barem sat vremena pred spavanje i ako ne pijem kafu barem pet, šest sati prije spavanja. Isto tako, gledaj da smanjiš intenzitet svjetla u sobi gdpe spavaš uveče (npr. umjesto glavnog svjetla sa plafona, neko prigušeno). Meni je dosta pomogla i maska za spavanje što se nabije na oči. Nekad uzmem i čepove za uši. Doduše, ovo su više generalni savjeti koji mogu pomoći svakome.