Prijava

Vec duze vrijeme me muci ovo, ali sam tek sinoc oko 4h saznao da me bas ovo muci. do sad sam tu nelagodu u listovima pripisivao umoru i slicno. zanima me da li je neko imao isto i da li je pratio neku terapiju za ovo. ici cu svakako kod ljekara zbog ovoga, jer me ubi nesanica, ali sad je problem ici u bolnicu zbog korone, pa reko da vidim ima li ko sa istim iskustvom kakav posten savjet.
https://en.wikipedia.org/wiki/Restless_legs_syndrome

el ti se trzaju noge u trenutku kad hoces da zaspis ili sta vec?

Zar to nije standardna neka pojava, neki refleks, a baš da izaziva nesanicu ne znam, ne u mom slučaju. Poznajem minimum petoro ljudi koji imaju takve trzavice, cimne te noga pred san, ali ne toliko koliko misliš, više je kontrakcija mišića.
Osim ako se ne ritaš ko konj u snu

znam sta mislite ali nije to. nego osjecas neku napetost u misicima, obamrlost, kao da ti nesto gmize ispod kože, nelagoda, stalno imas osjecaj da ti noge neudobno leze i da ih moras pomjeriti da bi ih namjestio. ja se budim u oko 3h i poslije ne mogu vise zaspati.

Da li si probao sa nekim prirodnim (bez recepta) lijekovima za nesanicu?

znam sta mislite ali nije to. nego osjecas neku napetost u misicima, obamrlost, kao da ti nesto gmize ispod kože, nelagoda, stalno imas osjecaj da ti noge neudobno leze i da ih moras pomjeriti da bi ih namjestio. ja se budim u oko 3h i poslije ne mogu vise zaspati.

rakcina ti je to brt

Thazz Dugg
Da li si probao sa nekim prirodnim (bez recepta) lijekovima za nesanicu?

nista osim caja od kamilice

probaj prvo da promenis nesto pre tableta za spavanje. tipa ako ne vezbas uzmi izadji i trci jedno 30-40 min, ili vozi biciklu, ako vezbas onda nemoj jedan dan, ako pijes nemoj, ako ne pijes popi pivo, ako jedes kasno nemoj, probaj magnezijum i tako to.
najverovatnije si zdrav.

idem na trcanje, ako ne trcim idem prosetati, jer sam i ja mislio da je to neka obamrlost usljed neaktivnosti.
ne pijem sad svakako.
od danas sam poceo piti tablete magnezijuma pa cu to nastaviti bar mjesec dana.

kod doktora opste prakse ces da dobijes tablete za spavanje. ono nije ni to lose, da se naspavas nekoliko noci pa onda resavaj sta te muci.
jesi uplasen zbog neceg? jel si uplasen kad se probudis, osetis to, ono za zdravlje itditd?

ma nisam uplašen. mislim moguce da sam pod stresom zbog ovog sranja sa koronom i toga kako mi se odrazava na posao, ali za sad cu probati sa magnezijumom.
hvala ti.

postoji sansa da si se naviko da se prirodno budis oko 3, a onda da jednostavno imas blazi napad panike, jer osecas nesto normalno, npr utrnule noge od lezanja, pa onda osecas jos vise i tako upadnes u to stanje i ne mozes da spavas?

*rece totalno ne doktor, koji nema pojma sta je stvarno u pitanju, na forumu vukajlija.

al ono, nije sigurno sto gugl kaze da ti je.

zelim samo da prestane, ko crkotina sam preko dana.

jbg, doktor si, ali ne medicine.

Појачај тежине на чучњу, смањи број понављања кад радиш листове. Биће ОК.

Noge 2x dnevno po 20 minuta u povišeni položaj, na jastuke, i uzmi magnezijum. Trebalo bi proći. A Korona, ne se sikiraj zbog toga.

leči to rakijom, malo spolja malo iznutra

Meni pomaže dosta ako ne drkam po telefonu/kompu, barem sat vremena pred spavanje i ako ne pijem kafu barem pet, šest sati prije spavanja. Isto tako, gledaj da smanjiš intenzitet svjetla u sobi gdpe spavaš uveče (npr. umjesto glavnog svjetla sa plafona, neko prigušeno). Meni je dosta pomogla i maska za spavanje što se nabije na oči. Nekad uzmem i čepove za uši. Doduše, ovo su više generalni savjeti koji mogu pomoći svakome.

Ja se ko kobila ritam uvece, normala