Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Kod nas u Njemačkoj se sa posebnim senzibilitetom ophodimo prema malim mujama i njihovim potrebama.
Pritom, poznajuci nemacki sistem, poprilicno sam siguran da stvari ne funkcionisu tako sto te odvuku za kragnu u celiju i zavezu za krevet, a da prethodno nemas druge pravne mogucnosti, upravo zato sto su i dan danas dosta osetljivi na nacisticku proslost. 99% sam siguran da ako neces da ides u samicu, mozes da angazujes advokata i da ides na sud, samo sto je taj KoNcEnTrAcIoNi LoGoR mnogo bolja opcija jer ces ovako platiti debelu kaznu zbog krsenja karantina.
Obican pritvor, kucni pritvor pod strazom, nanogica, milijardu drugih opcija koje se vec koriste decenijama. Ima bas dosta koraka izmedju "ej ovaj nece da nas slusa" i "ajmo ulagati u logore za takve", pogotovo ako je cilj samo
A pregurali smo vec najgore bez toga, sad smo na kraju ovog uzasa
Nemaš ti Sevaste šta da tražiš ovaj ili onaj lek - koji ti prepiše lekar taj ćeš da pazariš. Meni moj lekar prepiše reflustat (koji mi ne treba ni za k jer mogu da ga zamenim najobičnijim čajem od sladića, a košta me 1500 mesečno), a na zidu mu stoji reklama za reflustat. Pošalje me kod drugog lekara, ovaj mi ukine celu terapiju i da mi novu; ja ispizdim, odem nazad kod svog i ovaj mi kaže - to su sve isti tipovi lekova samo su (ovaj, ovaj i ovaj) duplo skuplji. Kolega to uvek radi, pogleda šta uzimate, precrta, da vam druge i pošalje vas kući...
Drugar mi je recimo godinama radio za medikom. Njima, kada bi se neki lek pojavio na lageru, apoteke su dobijale direktivu da ga se reše kako znaju i umeju. Dodje čovek, traži lek, devojka kaže - nema, nestašica na tržištu (naravno da ga ima), ovo vam je zamena - i uvali mu govno koje nema veze sa vezom. Šta će baba i deda, kad im apotekar kaže da je zamena to je zamena. Na pinku izbace reklamu za lek za prostatu, ovi sledeće nedelje ne mogu da dobave dovoljno količina jer ljudi traže ko blesavi. Sve je to industrija prijatelju, ništa drugo. U suprotnom, lekove i vakcine pravila bi država (za šta realno ima svaki uslov).
Cekaj, jel ti mene zajebavas ili sta? Ti bi radije isao u pritvor gde drze rendom kriminalce, nego imao zasebnu sobu sa krevetom, stolom i ormarom? I objasni mi po cemu je ovo drugo gore od pritvora? Po tome sto je neki Cesare rekao da je rec o koncentracionom logoru? Po cemu je ovo sto si postavio logor? Znas li koja je razlika izmedju zatvora i logora?
Melki, nisi mi odgovorio na pitanje: da li impliciras da uopste ne treba ici kod doktora i konzumirati bilo koji lek koji ti se prepise?
Nisam mislio gurnuti ih medju kriminalce, nego napraviti odsjek za takve ako bas hoce, mada je svakako kucni pritvor daleko bolja opcija. A logor sluzi upravo za zadrzavanje onih koji nisu kriminalci, vec ti smetaju politicki i sl, i otvaranje takvih institucija za ovo ti je bukvalno prvi korak, a znamo kako drugi, treci i dalje izgledaju. Cak i ako imamo bezuslovno povjerenje u drzavu, sto danas samo lud moze da ima,opet se mora priznati da je u najmanju ruku klizav teren
Opet kazem, pogledaj pocetke Hitlerovih, isto se prica o zastiti za njihovo dobro i vanrednim situacijama, i to bi se moglo braniti istim argumentima
Čekaj - ako maska i rukavice štite, i ti i ja stojimo na metar i po jedan od drugog - zašto ja, ako sam zaražen, moram u izolaciju? Ako su te mere učinkovite, ne mogu te zaraziti sve i da hoću. Ako nisu učinkovite, besmislene su. Ja recimo poznajem više ljudi koji su se fanatično pridržavali svih mera, i svi do jednog su se zarazili. Ponavljam - samo na maskama, asepsolu i rukavicama, od marta do novembra, obrnulo se nešto više od dvesta milijardi. Što duže traje ova havarija - duže ćemo ih kupovati, više novca će otići u tom smeru itd. Nalik na rat u Vijetnamu - nije bilo važno da li će Amerika pobediti ili ne, već je bilo neophodno maksimalno ga produžiti - jer rat je najbolji način da se zaradi novac, pored oružja prodaje se gvoždje, tekstil, konzerve i hiljadu i hiljadu drugih stvari, industrija radi punom parom, zapošljava nove ljude itd. Ista stvar je i sa famoznom pandemijom - medicinska oprema i lekovi kupuju se na tone, farma cveta, što više pandemija više novca itd. Znam da zvuči umobolno ali to nažalost živimo. Danska je npr donela zakon o obaveznoj vakcinaciji stanovništva, koji može da potegne u bilo kojoj situaciji. Dakle - sezonski grip, vlada kaže mrš u dom zdravlja da se vakcinišeš, ako nećeš, kazna ti je toliko i toliko i svejedno ćemo te vakcinisati. Ti tu više nema šta da se pitaš oću neću, ipak je to samo sezonski grip, preležao sam ga sto puta. Ne. Bocu u buljsona, i do sledećeg vidjenja :)
Pa to je i ucinjeno. Nije otvorena nikakva nova institucija, ne tripuj se. Poredjenje ovoga sto si okacio sa pocecima Hitlerove vlasti je jednostavno neumesno. Jos jednom, ne funkcionise to tako sto ti zakuca par SS-ovaca na vrata i kaze: "krsili ste karantin gospodine, izvolite poci s nama u jedno lepo mesto", vec postoji procedura koja ukljucuje upozorenje o krsenju karantina, pa ti mozes da pozoves da zatrazis pravni savet, itd. Pa ako ti je bas zapelo da ne ides na 5 dana tamo, verovatno mozes da pokrenes proces ili sta vec.
Mislim da te cak ni u Vuciclendu ne bi strpali u kola i odveli u kovid vikendicu u srpsku crnju, nego bi postojala neka pravna procedura
1) nisu 100% ucinkovite, ali ne znaci da ne stite uopste, to nisu apsolutni pojmovi vec postoji kontinuum, pa neke maske stite vise, neke manje, vec u zavisnosti i od rastojanja, itd
2) zaraze se ljudi mnogo cesce kad ne nose maske ili kad rukama prodzaraju oci/nos, dodirnu neku povrsinu koja je kontaminirana itd. Kako znas da ne bi bilo jos vise obolelih da nema maski uopste? I zar nije sasvim logicno pretpostaviti da, ako se virus siri tako sto ti udje u usta ili nos, treba da pokrijes usta ili nos da bi smanjio sanse za kontaminaciju?
Pričam baš juče sa doktorkom koja me je nešto lečila pre par godina, kaže - ide privatno da radi ne znam koje sve preglede. Reko - ja sa državnim lekarima imam jako loša, i jako dobra iskustva. Kaže ona - naravno, moraš znati kod koga da ideš i zbog čega...U Sr. Mitrovici lekare, recimo, bije glas da su kasapi - pod nož bato za svaku sitnicu. Ljude kad upute na Mirovicu ovi progutaju knedlu, izvade novčanik i odu privatno u Šabac (s tim što mi je lekar u Mitrovici svojevremeno spasao ćaleta, ima svakako i izvanrednih). Od prijatelja ćerka recimo zapati neko sranje na bubregu, ode kod lekara i ovaj kaže - nema spasa, mora da se vadi bubreg pod hitno. Ovoj naravno ne bude svejedno, ode kod drugog i ovaj joj kaže - ni slučajno, to je rutinski zahvat, sredićemo ga čas posla. I spasi joj bubreg. E sad i ovaj prvi je lekar, struka, čovek od poverenja, koga ćeš da slušaš ako nećeš njega.
Tako da Sevaste brate ne znam šta bih ti rekao - ja sam se nažalost prvi našetao po lekarima i nagutao raznoraznih lekova. Neki su mi pomogli, neki nisu (naprotiv), neki su mi samo sjebali želudac i napravili još veći problem. Drugar recimo vukao problem sa želucem jako dugo, spao na 70 kila. I neki frajer mu uvali čaj od idjirota, kaže to će ti pomoći...I ovaj se stvarno preporodi. Pazi sad ovo - pitam svog lekara da li čaj pomaže, ovaj (čovek boluje od iste stvari od koje leči ljude) kaže - ne znam, čuo sam da pomaže ali nemam iskustva. Pa jbt sam si bolestan, probaj pa vidi. I ništa krenem da pijem idjirot, i za manje od mesec dana, od čoveka koji je povraćao kad pojede kašiku džema (nekad čak i kad popijem čašu vode), došao sam na to da stučem 10 piva i kilo mešanog mesa (i drugih džidžabidža koje nije zgodno pominjati) i da mi ne bude ništa. I krenem da kopam o jebenim čajevima, šta su, kako se koriste i zbog čega...Evo brate 15. jula sam popio zadnji lek, jedem sve živo, dobio sam 8-9 kila i nemam nikakvih tegoba.
Naravno da treba ići kod lekara, naravno da su lekovi korisni, naravno da su nas vakcine spasile od nebrojenih pošasti - ali možeš da se nadješ i u ovakvoj situaciji. Nažalost, poznavao sam više ljudi koji su umrli od lekarske nebrige, jedan se trenutno opasno bori za život jer su se kriminalno odnosili prema njemu - niko nije odgovarao za bilo šta, niti će. Jbg. Gledaj da ostaneš zdrav, ne kažu džabe bolje sprečiti nego lečiti.
Naravno Sevaste, i to nas uvodi u staru dobru mantru - da nismo ovo bilo bi ovo, da nas Vučić nije lokdaunovao sad bi lešće bilo puno leševa, da prolongiramo ove mere još koji mesec za svaki slučaj, kupi masku, šta ti je to 20 dinara komad. A keš obrće li se obrće. Meni od samog početka nije jasno - zašto ne nosimo dve, tri maske istoremeno? Zar nije logično da si tako bolje zaštićen? Ponavljam, nema ovo veze sa tvojom i mojom dobrobiti - što se tiče Vučića, fajzera, nekog tamo random lekara u domu zdravlja (osim Zapate, on je super heroj) možeš komotno da krepaš, jebe im se. U suprotnom, ako ništa drugo, makar bi te spamovali da naučiš kako da pravilno staviš masku na lice (za ovih skoro godinu dana nisam ni jednog čoveka video da je nosi kako treba). Bitno je da se proda. https://www.youtube.com/watch?v=BCfyQ_N5IZI&ab_channel=NorthBristolNHSTrust
Jadan onaj ko se druzi s tobom,kakav si ti smarac,to je preterano.
I još dolazim ovamo da ti zagadujem vukajliju svojim prisustvom. Šta ćeš.
https://wonder.cdc.gov/vaers.html
Evo i nešto izdvojeno
https://prntscr.com/xxj7if
https://prntscr.com/xxj8ir
https://prntscr.com/xxj94l
https://prntscr.com/xxj9ty
https://prntscr.com/xxjajy
Povlačim reč btw za ono što sam juče napiso ima ovde itekako inteligentnih glava samo ih glupani zatrpavaju
Glupani krizirajte negde drugde pls prepoznaće se koji su
E moj ti pa ja sam svoju babu od 86 godina izlečio od korone tri dana temperaturu od 37,5 je imala ogromne bolove, upišavala se svako veče nije mogla iz kreveta da ustane sreća pa je imala gusku još od pre par godina kad je bila operisana. Samo čaj supa supa čaj i ujutru je drmala alkabase na prazan želudac, uveče lekadol dok je drma temperatura (iz nekog razloga samo oko 18-19h krene da se crveni i teško diše) Da sam je vodio u bolnicu ne bi je bilo sad pored mene to potpisujem
ahahahahhahaahha