Vaccina

1. Čak uz ovu terapiju što ja primam, ona obara imunitet. Kontraindikovane su sve vakcine sa oslabljenim virusom. Mogu primati samo vakcine kod kojih je virus baš mrtav. Sad za tu vakcinu za gripu ne znam ako je virus mrtav ili inaktiviran teoretski bi možda mogao primiti, ali bi morao vidjeti sa doktoricom.

2. Miš je dobio gripu pa je seo u džipu

3. Jovore ok razmisljas, ali rekao bih poluodgovorno sto mu dodje isto sto i neodgovorno.

Pokazao si slabo interesovanje za prevenciju, jos nisi pricao sa svojim lekarom, ne znas ni kakav je tip vacine a vakcinacija uveliko u toku. Zato kazem najbolje da su ovakve stvari full obavezne jer na ovom principu ocu/necu se mnogi provlace i tako remete javno zdravlje svojim promisljanjima.

4. Bas kao i ova zena sto ih je ojadila za 13 meleona, antivakserka prokleta bila.

5. Ne bih častio nikoga takvim epitetima, ali što govoriš si u pravu, i takođe jasno mi je koliko takva priča, koliko god bila tačna ide ljudima na živce. Znam da me pilaš, ali eto pokazao si mi kako se možda drugi ljudi osjećaju kad im neko tupi o vakcinama.
    S tim da ja uglavnom tupim reaktivno, znači reagujem na antivaksersku propagandu, a nikad nisam jurio za ljudima da moraju da se vakcinišu.
    Nekako smatram da je to lična stvar (osim ovih dječjih), svako treba da odluči za sebe, ja samo ne volim kad neko plasira lažne informacije.

Tačno je da se vakcina protiv gripa preporučuje, možda je i primim, ali moram se konsultovati sa doktorom oko toga.

Isto tako tačno je da velika većina ljudi, uprkos preporukama se ne vakciniše protiv gripa. A vjerovatno bi trebali.

Imao sam grip možda 2-3 puta u životu. Rijetko se desi, uglavnom prođe bez poslijedica, ali zna biti i zajebana stvar. Neki i umru jebi ga. Problem je u tome što većina nas na grip ne gleda kao na neku prijetnju.

A problem je i u psihi ljudi i u iracionalnosti. Iako ti racionalno kad gledaš, od vakcine protiv gripa u 99% slučajeva možeš imati samo benefit, u smislu da su nuspojave jako rijetke, a ako naletiš na grip nećeš se razboliti ili će biti neki blag oblik. Dobiješ neku zaštitu.

Ali je problem u tome, što sam čin primanje tjera ljude da razmišljaju o riziku, tjera ljude da budu svjesni svoje smrtnosti, ranjivosti, a niko ne voli o tome da razmišlja.

6. U suštini sve te iracionalnosti potiču od straha, a strah potiče od neurotičnosti, a neurotičnost je urođena osobina ličnosti koja se naslijeđuje i teško se mijenja.
    Ljudi koji nisu neurotični, kao celt na primjer, špricnu se time i ne razmišljaju više o tome, već gledaju svoja posla. A neurotični (i sam sam takav) su uvijek svjesni nekog rizika, tripuju se od svega, strah ovaj, strah onaj... i to nekad otežava donošenje ispravnih odluka.

Tipa, i za avion znam da je statistički jako bezbedan vid putovanja, pa mi je uvijek trip kad treba da letim. Letio sam više puta, nisam oko toga pravio nikakvu frku, nisam imao napade panike, ali nije mi svejedno. Uvijek kad sjednem u avion razmišljam o tome da li ću preživjeti let. A kad sjednem u auto o tome ne razmišljam iako je veća šansa da poginem za volanom.

Dijagnoza: iracionalnost i neuorotičnost.

7. Tačno je da se vakcina protiv gripa preporučuje, možda je i primim, ali moram se konsultovati sa doktorom oko toga.

Ne znam šta će ti ovde lekar kad se zna da je preporuka da se vakcinišu skoro svi. Na taj način ako tako razmišljaš lagano možeš da zabrazdiš u rukama nekog doktora antivaksera...a ima ih na sve strane. Vidis da i oni u dobro meri rade protiv vakcinacije, malo malo nekog savetuju te da sačeka, ta da nije preporučljivo...neki idu toliko daleko da savetuju i odlaganje ili da se uopšte ne primi neka vakcina. Čak i za dečiije vakcine tako pričaju. Ako mene pitaš sve su to šarlatani i treba oduzeti redom licence.

Ljudi koji nisu neurotični, kao celt na primjer, špricnu se time i ne razmišljaju više o tome, već gledaju svoja posla

pametan ckolovan decko, nema sta puno da promislja da bude neuroitcan. Nego smireno po bustera lol

8. A kad sjednem u auto o tome ne razmišljam iako je veća šansa da poginem za volanom

ovo je samo stvar navike nista drugo. Mada zaboravljas da ako ti avion stane ode sve do kurca a ako se slupas kolima najcesce su to sitne ogrebotine. Zato je strah, jer si pod oblacima a ovo u kolima mozes i iskocis kroz prozor ako je bas frka. I dodatno sam drzis volan u kolima dok se kod pilota sve zasniva na poverenju.
    Recimo tom pilotu je jednako laganica kao tebi kad sedas za volan.
    Kad ubacujes ovakve stvari u dokazivanje dal su vacine ok ili ne potrudi se da ih malo doblje analiziras jebo te ja

9. Samo ti pilaj, i tebe će neko jednom krenuti da pila... Desiće se neka situacija.
    BTW, ja u svoju doktoricu imam povjerenja, šta god rekla, bila da primim, bilo da ne primim.
    Zasad nije spominjala vakcinu za grip, jedino mi je rekla za vodene ospice da primim prije početka terapije i to sam je i poslušao.

10. Nema sta da pilam, takve su stvari na terenu.
    Juce kazes bravo informer, a tamo neki doca preprocuje vacinu za sve uzraste.

Sad ti i tvoja doktorka pametni. Kako da ne

11. I brate dodatno ne znam sta se informises kod doktora za te stvari, ona time ne treba da se bavi. Pa nije ona epidemiolog strucnjak za vakcine, sta zna ona o tome. Oko lekova moze da pametuje i to je ok a za vakcine zna se da struka donosi preporuke koje treba slediti. Sve van toga je donosenje odluka na svoju ruku a to smo tokom korone videli da je bilo jako jako opasno

12. Jebi se cara, znaš. U pravu si što pričaš, još samo kad bi to i mislio bilo bi dobro. Ako si stvarno promijenio mišljenje čestitam. I naravno očekujem u tom slučaju da se vakcinišeš protiv gripe. Sad je pravo vrijeme.
    Ja ću vidjeti prvo sa starom (koja je doktorica), onda i sa svojom doktoricom. Procijenićemo risk/benefit ratio.

13. Dobro, čekam te. Prvo ti pa ja.

14. Ne mogu sam da prolazim kroz sve to lolo

15. Ja ću vidjeti prvo sa starom (koja je doktorica), onda i sa svojom doktoricom

ne ne ne daj da te rade
    spricaj najbolje komate
    ubrizgaj ih pa ih baci igraj se vacina
    sto su tebi sad ti radi njima jovore

16. Jovo a sta se desava ako nisu uradili dobru predikciju virusa. Promase jbg uvek ide to nagadjanje koji soj ce biti dominantan.

Ne znam jel pametno da idemo za dzabe da se bockamo. Fazon vakcinisemo se kad ono prc onaj drugi soj i jos dobijemo grip. Ne bi voleo taj scenario.

17. Sve je moguće. Imam sad nekog posla, možda naiđem večeras pa ćemo nastaviti.

18. Važi, tu sam. Srećan rad

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.