Vaccina

1. Od tetanusa svake godine oboli i umre dosta ljudi.

Konkretno
    Frequency 209,000 (2015)
    Deaths 56,700 (2015)

Al od toga skoro svi u zemljama gdje nema vakcinacije... tzv. "Globalni jug"

To što kod nas nema, možemo zahvaliti vakcini.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tetanus#/media/File:Tetanus_world_map_-_DALY_-_WHO2004.svg

2. Jao jovore aj ne baljezgaj, rec je o tome da je dovoljno da kace povredis odes uzmes vacinu ne moras ubrizgavas otrov u zdravu decu svu redom preventivno i jos to stavis pod obavezno. Imas male dece koja su talentovani pianisti ne valjaju se svi u govnima kako si ti to objasnio

pls malo manje bulshita

3. ako nemaš baš nikakav imunitet od tetanusa, i vakcini treba više vremena da odreaguje nakon povrede, onda moraš primati ne samo vakcinu nego i protuotrov.

4. i na konto toga bi ti brze bolje vaciniso celu plaentu zbog toga neceg malo brze sto bi se desilo, iako nemos potvrdis nivo antitela niti imas pojma realno stanje

Al svejedno ces odes se vacinises kace povredis jer kakve veze ima i sto si se vaciniso, ovo ko da preventivno pijes lekove protiv glavobolje i posle pircas kako te sad manje boli jer si popio lek juce

5. Fora je u tome što ljudi kad su vakcinisani, manja je šansa da dobiju tetanus od neke manje povrede, zbog koje većina ne bi otišla da primi tetanus. A kad si potpuno nezaštićen onda ti je taj rizik veći.

Naši ljudi pogotovo, idu na tetanus samo kad se baš povrede malo ozbiljnije takav mentalitet.

Osim toga, ako si vakcinisan i bustovan... 5 godina si miran sigurno. Znači sad tipa, ako bi se povrijedio neko sad i primi tetanus, i nakon 2 godine se opet povrijedi, ne bi morao opet primat.

6. A kad ti ides na tetanus? Esi testiro lvl antitela, kada planiras da zakazes vacinaciju? Brate opet se vrtimo oko toga kako sve znas al jbg nisi savrsen i ne radis sve te preporuke.

Znači sad tipa, ako bi se povrijedio neko sad i primi tetanus, i nakon 2 godine se opet povrijedi, ne bi morao opet primat.

sta hoces kaes, da u tom slucaju random humanoid nece otici po vacinu.

Jovore, aj probaj izracunas koliko bi puta po tebi avg humanoid trebo da se vacinise tokom civota. Esmo tu izmedj 100-200 komata kojekakvih koktelcica?

7. Jbt pokusavam da zamislim tip licnosti koja ide na svaki 4-5 dina po vacu za tetanus. To bi vrv random celtovi gurali al prvo da ih zaplasis dobrano kao za koronku. Drugacije nece ide ne kontaju

8. A kad ti ides na tetanus? Esi testiro lvl antitela, kada planiras da zakazes vacinaciju? Brate opet se vrtimo oko toga kako sve znas al jbg nisi savrsen i ne radis sve te preporuke.

Koliko znam nema te vrste testiranja kod tetanusa. Ja sam imao par sitnih povreda, tipa nagazim na nešto pa mi uđe trn od drveta pod kožu na nozi, i u par navrata sam htio da se vakcinišem, ali mi je stara rekla, kao nije to ništa, ispašćeš budala, pa onda nisam ni otišao. Ako bi imao neku dublju ubodnu ranu, ili da me ker ugrize, išao bi jebi ga.

9. ali mi je stara rekla, kao nije to ništa, ispašćeš budala, pa onda nisam ni otišao.

Ne cudi me, tamo u ambulanti sve sami antivaxeri. Vrv bi napravili dobro zajebanciju na tvoj racun tipa: e jovore el se vacinises i kati riba izblajva kurac preko kurtona

10. Vidi jovore vucecevi mediji pozivaju na antivaxerstvo to rade oni

https://informer.rs/drustvo/vesti/960193/da-li-vakcina-stiti-od-gripa

"Mladić (18) preminuo, jer nije bio vakcinisan": Infektolog otkriva zašto je važno da se vakcinišete od sezonskog gripa

11. svaka čast, pošteno od njih

12. ВАКЦИНA ЗА СЕЗОНСКИ ГРИП(?!)

13. Jovore poslusaj informera idi da se vacinises na sezonski ne budi antivaxer

Nes pustis umres valda

14. саћу думрем од бола у грлу у запушеног носа је л то тај сезонски грип

15. Ja bi uveo obavezno ovo da ide, da se kojekakvi laznjaci poput jovora prisile na vacu a ne da setaju okolo i prenose zarazu

16. https://ibb.co/4VKVc5G

Ја пратим Информера искључиво кроз Вуку

17. Cara, ja da bi se vakcinisao protiv bilo čega sad moram dobiti odobrenje od doktora jer sam na biološkoj terapiji što sam ti već rekao. Primio sam vakcinu protiv vodenih ospica prije biološke terapije. Zato nemoj me jebat. Što se tiče vakcine protiv sezonskog gripa, tu nisam nikad ni rekao da to svi treba da prime, niti je to i zvanični stav struke. Ja mogu pitati doktoricu da li to da primam, ali mislim da mi ne bi preporučila, jer s obzirom na to da imam autoimuno oboljenje, nije mi pametno da čačkam imunitet na bilo koji način. Druga je stvar kad bi se nabo na zarđao ekser, tu se MORA primiti tetanus.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.