Prijava

Какве су ваше анализе и прогнозе око тренутних дешавања у брацкој Белорусији? Хоће ли другъ Лукашенко у á la Вучић маниру решити мрске сорошевце и стране плаћенике или ће нормална Белорусија победити диктатора и државни криминал? Ко ту кога јебе?

Odlična tema. Pokazuje da zapravo sve ono što prosečan čovek zna o spoljnom svetu, potiče sa malih ekrana ili iz štampe. Generalno, mi nemamo predstavu ni ko je taj čovek ni kako se tamo živi, otkud to da ga baš sad niko ne trpi (pošto se prethodno pošteno isprdeo po koroni) i ostalo. Brat Putin je odmah stao uz njega, što svakako nije beznačajno.

https://www.youtube.com/watch?v=0lZ3Xmi1SOw Kačim samo zbog ovog vojnika što ga svi živi izgrliše.

Ја оно што знам је да су им плате смејурија, отприлике балканске, с тим да је баш јефтино и да имају доста социјалних програма, тако да се све скупа живи нешто боље него овде.

Да је Запад лицемеран, као и увек, ту нема дилеме. Јебе им се за благостање белоруског народа, увидели су шансу за ширење свог утицаја, јасно је из авиона. Не признају резултате избора? А признавали су их претходних 25 година? Или можда Лукашенко краде изборе од ове године, а досад је све регуларно било? Избори у Белорусији су нелегитимни, ал су зато у Србији (а за 10 дана и у ЦГ) демократски до курца мога. И кад је било оно пендречење народа на правди бога пре месец дана, нико се није јавио да макар каже оладите мало с тим сузавцима, не дај боже да су довели у питање легитимност власти.

С друге стране, ни Лукашенко није цвећка. Људи којима је он позитивна фаца ме подсећају на Слобове обожаваоце. Реч је о класичном аутократи совјетског типа, нека лајт верзија Хрушчова. Путин, Ердоган, Мило, Вучић, Борисов, Лукашенко, све је то иста школа, разлике су само естетске и културолошке варијације. Принцип: зајаши и не силази док не засереш толико да ти чак и најближи сарадници откажу послушност. Све и да је од злата, 26 година је на власти јебему, ако се није заситио од тога, неће ни од још једног мандата. А и чисто сумњам да су десетине хиљада, ако не и стотине хиљада људи изашле на улице из бахатости, а не из реалног незадовољства.

Све у свему, не сећам се Слобоа, мали сам био, али ми се чини да је ово што се тамо дешава нешто налик Србији 2000. С тим што Лукашенко има веће шансе да сачува буљу. Ал шта год да буде, биће преко леђа обичних људи - или им се спрема опстанак диктатуре и даље гушење елементарних слобода и пендречење, или слобода са Запада, која на првом месту значи слободу да се покупује све што је вредно у држави за ситан новац.

Ima šansu da sačuva bulju jedino ako ga Putin izgura, ako ne, dovidjons. Ali čuvaće ga ovaj koliko god može, u svakom slučaju.

Melkijades ono je reklama za after-shave

Уједињена опозиција тражи оставку Лукашенка, прекиде свих односа са Русијом (што политичко војних што економских), забрану руских компанија (ако већ постоје у Белорусији да се истерају), забрану Руског језика (иако је то матерњи језик неких 90% становништва Белорусије),... Жеља опозиције је да се Белорусија учлани у еу и нато до 2025., односно 2030. године.
Сајт на коме је опозиција изнела своје захтеве има избор језика (ако изабере Руски не помиње се ништа од онога што сам горе навео).
https://southfront.org/a-closer-look-at-belarusian-oppositions-heavily-anti-russian-national-policy-plans/

Ту је (наравно да постоји) канонски не призната "Белоруска аутокефална православна црква" нашла да буде мирођија у нади да ће "јадна и бедна" добити помоћ од америке и васељенске курве.
https://southfront.org/us-rooted-belarusian-autocephalous-orthodox-church-expectedly-declares-support-to-pro-western-opposition/

Овог пута чика Сорош не мора да плати обојену револуцију, европска унија(кућа) части.
https://belarus.liveuamap.com/en/2020/19-august-vonderleyen-supports-a-peaceful-democratic-transition

Gade mi se ove diktatorske apologete.
Sve vas traba poslati u belorusiju da uzivate u diktatorskom raju.
Ej 26 dina jebote lik vlada i nije mu dosta.Sve i da teče med i mleko treba da ode.
Ovakvi kao cirko su bili glasači našega slobodana devedesetih

Ista priča kao i sa tolikim drugim autokratama. Oni koji su ih tu postavili i sve vreme održavali, sada žele da ih se reše i postave zamenu jer im se ovaj, iz ovog ili onog razloga, zamerio. Klasičan primer kako relativno omanja zemlja stradava tamo gde se sukobljavaju dve velike sile. Nato mora da se raširi, Rusija ne sme to da dozvoli, Americi je potrebno novo tržište, resursi i tako to...Sve nam je jasno, šta se uopšte mlatimo oko ovoga.

Najgore je to što ako se promeni vlast odmah će da okrenu leđa Rusiji i da počnu da se šupkaju Americi - nešto kao Ukrajina. A to je za Belorusiju katastrofa jer im praktično sve od Rusije zavisi.

"dusan1001
Gade mi se ove diktatorske apologete.
Sve vas traba poslati u belorusiju da uzivate u diktatorskom raju.
Ej 26 dina jebote lik vlada i nije mu dosta.Sve i da teče med i mleko treba da ode.
Ovakvi kao cirko su bili glasači našega slobodana devedesetih"
Што те нато не уби 99....

Oni koji su ih tu postavili i sve vreme održavali, sada žele da ih se reše i postave zamenu jer im se ovaj, iz ovog ili onog razloga, zamerio.

Slažem se.Ali jel to razlog za podržavanje lika koji privatizuje državu?Svi diktatori treba da završe na vešalima za primer pa tako i ovaj nas bez obzira ko ih obarao ili držao na vlasti

Bela Rusija tebi biću ja

Ćirko idi glasaj za vučića

dusan1001, иди лижи муда чика Сорошу и Бајдену :)

Liži osušeno šešeljevo mudo