Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
А за тесавуф, зависи шта те конкретно интересује.
Pa spomenike istorije ne treba rušiti.
Al u centru stoji glava Stevana Sinđelića. Pa bato, ako je roknuo barutanu pištoljem, FBI ne bi mogao da ga sastavi.
https://youtu.be/jzmMtPt9uXw
Nikada u životu nisam ni prišla. Ne znam ni kako izgleda spolja... Živela sam 6 godina na 2 km od nje. I sad ne živim daleko. Ali imam problem s tom Kulom da, mada je moj posve lične prirode.
Nije to ponos, to je svedočanstvo, da se ne zaboravi.
Kao ono u Kragujevcu i mnogo štošta ... Ali jbg, ljudi zaboravili šta jutros bilo, tek neće onda. S druge strane to su svete glave. Iz nekog razloga je tako. Budala im je digla spomenik, mogla je da ih ostavi da ih raznesu lešinari i ptičurine, ni traga da nema, ovako ... dođe zastrašujuće ali i sveto. Pitanje je filozofsko oko trijumfa tu...