Rat

1. Izgleda da su dronovi glavni adut azera za sad, armeni nemaju pravi odgovor

2. Malo sam se informisao o ovom sukobu posto nisam znao gotovo nista i ono sto mi je zapalo za oko jeste oko kakve se siromasne vukojebine oni tuku. Bosna i Kosovo su ekonomski, demografski, pa cak i kulturno giganti u poredjenju s ovim.

Dakle, cela teritorija te nepriznate drzave Artsah ima oko 11.000 km2, priblizno kao Crna Gora ili Kosovo. Tamo zivi manje od 150k ljudi, od cega oko 50k u jedinom vecem gradu - Stepanakertu. Sva ostala mesta imaju manje od 5k stanovnika, a npr. 8. mesto po velicini ima 500 stanovnika. BDP je nesto preko 700 miliona dolara (poredjenja radi, BDP Crne Gore je oko 5,5 milijardi, skoro 8 puta vise). I to je jos drasticno porastao u poslednjih 10 godina, ranije je bio tipa duplo manji. Prosecne plate u Jermeniji i Azerbejdzanu su i inace go kurac, a mogu samo da pretpostavim kakve su u toj zabiti izmedju njih. Manje-vise cela teritorija su planincine.

3. Informisao si se ovlas, nedovoljno je to. To jest, za vukajliju je dovoljno.
    Preko milion izbeglica je dobio Baku iz tih regiona i do dan danas ne zna sta ce da radi sa njima. Tamo ima plodne zemlje i radi se o tome da zele vratiti ljude. To je sve, ekonomska pozadina. Dalje, imaju nekih gradova tamo poput Suse, koja je za Azere nesto poput Prizrena za nas Srbe. I trece, ne mogu se povlaciti nikakve paralele sa nasim Kosovom recimo, jer taj region nije priznala ni Jermenija, a kamoli ko ozbiljniji... razgovara se vec 30 godina o tome bez pomaka, nije bilo nikakvog pritiska od velikih sila na jednu ili drugu stranu da se problem mora resiti pregovorima, stavise, receno je da ce ponovo ratovati od samog pocetka i niko se nije bunio. Bukvalno svet boli kurac za njih sve na kamaru tamo.

4. A gde si ti tamo? U Bakuu?

5. pa mozda je strateska pozicija dobra koliko su ih jermeni potukli u proslom ratu sigurno brda imaju veze s tim

6. Za sada koliko mi govore Azeri ih lupaju avijacijom. Jutros mi kaže jedan noćas smo ih razvalili. Ja pitam koliko. On kaže, toliko da se onima kojima nije pravo zbog toga krivi faca. I gleda me u lice. Ja reko idem imam neka posla.

7. ahahah vracaj se bombi u sabac dok nije kasno

8. nema ovde frke gde sam, neću još da palim... a i preživeo sam nekoliko ratića u Kongu, naučio sam već..

9. Da li mislite da moze zena da u buducem vremenu bude neko ko ce vodi rat pa i drzavu?Ja mislim da je to vrlo moguce jer danas vise nije vreme ko nekada kada su muskarci imali drustveni status, danas je i zena sa vecim drustvenim statusom jaca od misicavog muskarca i zene se sa muskarcima bore oko hijerarhije.

10. Где, на западу!? Једино на западу јер тамо су мушкарци постали феминизирани soyboy антифа говнари.

11. cirko nalupacu ti samare smiri se vise s ovim ponasanjem

12. Ти не можем да ми попушиш ни курац а камоли нешто друго...

13. Jedna za Erishu
    youtube.com/watch?v=5IzPjmb7ikc

14. ubiše jermene vim bespilotnim letjelicama.
    a imaju jaču PVO nego srbija.

15. Drugacije je vreme danas ljude se izopametili i mnogi su za to da jedino kad bi posli u rat kad bi zajedno s njima poso i mocnik koji poziva na rat, ili u slucaju da nam pripreti recimo muslimani nam nametnu njihova pravila i onda bi se i bez vodje odazvali ali vodja bi nam bio potreban da nas organizuje tada.Napadacko ratovanje se uvek sprovodilo zato sto bi neko kome nikad nije dosta hteo da prisvoji jos.

16. Gde se ratuje uvek ce se javljati trgovina oruzjem i municijom kao vrsta unosnog biznisa, pa u bilo koju svrhu da je rat u pitanju a NORA domace proizvodnje uopste nije nimalo macji kasalj i moze sravni grad sa zemljom.Najgore u ratu prolaze obicni ljudi koji su zahvaceni u ratnom podrucju.I nije ti to ko na filmu negde se i 1000 metka ispali da se ubije jedan vojnik, a granatirajuce naprave su najopasniji izum pored kasetnih i obicnih bombi koje odnose vise civilnih nego vojnih zivota.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.