U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Hahahaha bukvalno da :) Negde nekad sam ti pomenuo kako je to iz izvesnih razloga korisno i čak potrebno.
1. Melkijades nije osoba i ličnost već nalog na vukajliji. Privatno sam daleko drugačiji čovek od ove čudne i apsolutno nepotrebne spodobe; reči, stavovi, ideje...Ono što zastupam, napadam ili branim često nema bilo kakvu težinu.
2. Ove godine bi trebalo da se konačno udostojim i završim roman na kom radim, što je mučan i nimalo lak posao. Pišem ga u prvom licu, a nije autobiografija - dakle najteži mogući poduhvat, naročito jer je prvom licu neophodno dati glas koji zapravo nije moj. Svaki drugi lik u delu, takodje, govori sopstvenim glasom; rečenice imaju drugačiji ritam itd. Kao što rekoh mučan posao.
3. Često u pisanom govoru imitiram ljude koje zaista poznajem; ponekad, u dužim odlomcima, nastojim da iz jednog predjem u drugi - stoga su odlomci često nečitki, kabasti, neprohodni. Takodje, u književnosti (pored stila, sintakse itd) postoji - mera. Pisac često upadne u zamku da kiti rečenice i gura u njih sve što mu zvuči i deluje efektno i lepo, uništavajući samo delo i čineći ga zamornim. Definicije i postovi na forumu služe mi uglavnom kao opomena da se klonim ovakvih iskušenja. Takodje, volim da napišem auto-diktat i posle ga iščitavam, prepravljam...Ali prethodno ga ostavim takvog kako bih kasnije, drugačijeg raspoloženja, mogao da se vratim na njega i pokušam da odgonetnem šta je potaklo izvesnu misao i stav. Nalik na bilo koji drugi trening - i pisanje je španovanje.
..Tako da može se reći kako je sve ovo, zapravo, svojevrsno iživljavanje, čime se ni najmanje ne ponosim. U nekoj drugoj prilici koristio bih sajt za upoznavanje ljudi i žena (čemu je zapravo i trebao da služi) te bih se svakako ponašao drugačije, no nisam usamljen i nemam potrebe za tim. Najapsurdnije od svega je to da bismo se, u rilajfu, vrlo verovatno sasvim lepo slagali.
https://www.youtube.com/watch?v=P4YBZlxCkJY