Prijava

Daj da saberem ove sto stvarno veruju u to pa da pravimo krstaski rat.

Glupo je ovo,nema prilike da se vidi nesto novo,nesto divlje,nego jedni te isti smaraci zauvek.

inače može li neko da mi objasni u kratkim crtama rascep između FIBE i ULEBa, evroligu i evrokup, meni stvarno ništa nije jasno..

Pa u suštini dosta paralela može da se povuče sa ovim sad sranjem u fudbalu i tim rascepom. FIBA je organizovala K R O V N O evropsko košarkaško klupsko takmičenje od osnivanja tog takmičenja pa do 2000. godine, kada je organizovanje evrolige preuzeo ULEB. ULEB su osnovale početkom devedesetih neke nezadovoljne drkadžije iz Francuske Italije i Španije, jer su slično kao ovi što sad hoće da naprave fudbalsku superligu, bili nezadovoljni monopolom koji je FIBA imala. I onda su se postepeno na razne načine širili, dodavali klubove iz najjačih evropskih liga, dok nisu preuzeli primat tu negde oko 2000te. Ne znam na koju foru su dobili pravo ovi iz ULEBa da nastave da to svoje krovno takmičenje zovu Evroliga, jebem li ga sigurno su tu bila neka suđenja i kurci palci. Od tada pa do danas ULEB drži primat u evropskoj (klupskoj) košarci, FIBA se rita, kao npr osnivanjem one žalosne košarkaške lige šampiona, al ne ide im nešto.

inače može li neko da mi objasni u kratkim crtama rascep između FIBE i ULEBa, evroligu i evrokup, meni stvarno ništa nije jasno..

tu nije bilo rascepa, ma šta smrdljiva i korumpirana FIBA govori.... španski cigan je od FIBE kupio najjače takmičenje, tadašnji kup šampiona i rebrendirao je u evroligu... problem je nastao kod EVROKUPA jer je FIBA računala na drugi ešalon za svoju LŠ

Da ste me pitali pre par godina, isto bih bio u fazonu da je ovo elitizam, bla bla. Sad sam u fazonu sto bi Real i Barsa finansirali kojekakve istocnoevropske Kokeze. Mada evropski fudbal vec ide stopama NBA da postane jebeno americko rvanje, taj je nivo gledljivosti otprilike

kad mi kazu jokara dao 50 poena, a bole oci posle 3 minuta gledanja one "kosarke"

celt
sve u svemu, nije lose da se malo razbucaju stvari u svemu tome, mnogo para a zatvoreno drustvo.

čelte brate slažem se, ali ovo je bukvalno najgori mogući način da se razbucaju stvari. Biće još više para a daleko zatvorenije društvo

e al sad da budem malo ozbiljan - boli me kurac za fudbal i sta rade. pokusavam ponekad da gledam i ne gleda mi se uopste, dosadno je. evo sad pokusavam da se setim ko je zadnji osvojio ligu sampiona i nesto mi u glavi liverpul. toliko znam o tome.

samim tim, boli me kurac samo jedem govna ovde cisto da ne bude da smo svi slozni za ocuvanje uefe i duse fudbala. iznenadilo me koliko i ostale boli kurac :)

sad sam izguglao, vidim bajern je.

Hahahhah eno ga Čeferin bratina kaže svaki igrač koji bude igrao u toj superligi biće banovan iz reprezentativnog fudbala i neće moći da igra na svetskom i evropskom prvenstvu. Munem pičke, eto vam je superliga.
Inače negde sam pročitao komentar koji je jedna lepo upakovana prosta istina: ako ste u takvoj situaciji da FIFA i UEFA izgledaju kao moralne gromade u odnosu na vas onda ste negde debelo zasrali.

sad sam malo procitao o ovome, ko finansira ko ucestvuje i slicno, uefa je jebala jeza ovde. ne postoje teoretske sanse da urade sve ovo sto se sad koprcaju - kao da ih poslusaju engleske, spanske i italijanske lige da banuju ove timove (mnogo se novca gubi).
nemci i francuzi su zasrali, jer svi najmocniji su se skupili i napravili ozbiljan korak.

ili ce da pravi dodatne ustupke ovima (ovo je lose po nase klubove), i samim tim pojede govno i vremenom bude sve slabija dok opet ne dodje do neke podele koja ce da ih dokrajci, ili ce ovo sad da ih gurne u marginu gde ce da se puvaju da su ih izbacili iz lige sampiona njanjanja, ovi klubovi ce da rade sve sto su i dalje radili, i da privuku i ove sto se sad neckaju kao trajne i ostave po jedno mesto za beneluks, skandinaviju, jos jedno portugal/francuska, srednja evropa/jugoistocna evropa i grcka/turska.
dok ne naprave ozbiljno takmicenje.

onda ce i rusi da upadnu u pricu kao standardni jer rusi umeju to. tako su se digli u hokeju, u kosarci a i u fudbalu ce.

tako da, ode u kurac uefa. ko ih jebe.

Ma nema ništa od toga ljudi zabraniće igračima da igraju za svoje repke šta vam je

to puvanje za stvari koje ne mogu stvarno da urade, ili ako stvarno urade totalno otudje publiku ce im tek doci glave.
bukvalno postizu maksimalni efekat taktikom kako naterati uefu da se javno ponasa kao dete kom si uzeo igracku.

mogu jedno prvenstvo da zabrane pa uzmu pa se pobune oni koji ih finansiraju. kao i za domace lige.
sve ovo su prazne pretnje. u najboljem ce ovi klubovi da se vrate uz menjanje uslova i da jasno stave svima do znanja da je uefa njihova kucka posle toga, i celu pricu da naprave jos losijom.

mene interesuje kakav će fm22 da bude posle ovog lol

sa jedne strane Florentino Perez, Porodica Anjelli, Kroenke, Abramovic, Arapi, Morgan cejs i najvredniji klubovi u Evropi, sa druge Ceferin, Karl Erik Nilsson, Davor Suker, Kokeza, vajni navijaci koji sve znaju, Bajern Minhen i PSG koji ce prvom prilikom da se pridruze prvima kad vide da zagusti.

Aj malo da sagledamo realnije sve to.

cak nije ni Kokeza nego Pantelic trenutno pretstavlja Srbiju u uefi. slicni njemu i ostali u organizaciji, samo druge zemlje

da se ne zajebavamo.

ova bitka je izgubljena sad mozemo samo da gledamo koliko moze da se ponizi uefa pretnjama koje nece da ispune.

E a reci Andjusovu emisiju sa Ludovanom i Bardom na ovu temu. Trending #2 posle neke Senidine pesme na jutjubu bi bilo