Prijava

Pozdravite se Ligom Šampiona kakvu pamtite.

Boranija nije dobrodošla da igra sa velikanima, oni će imati svoju ligu...

Najavljeno - učinjeno. Dvanaest najbogatijih fudbalskih klubova Evrope donelo je odluku da formiraju takmičenje pod nazivom Superliga.

Klubovi osnivači, ukupno njih 12 su: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid i Totenhem.

https://sportklub.rs/fudbal/champions-league/veliki-udarac-za-ligi-sampiona-formirana-superliga/

Picke,ne smeju da se takmice sa drugima.

A nije da su bas stalno bili u vrhu ovi klubovi u ligi sampiona.

mozemo mi da negodujemo, al ovo je najefikasniji nacin za zaradu novca od sporta. kolko procitah neka investiciona kuca (zaboravio sam JPMorgan Chase valjda), upada da otkaci malo uefinog profita.

to je to inace, sav novac ce polagano da se prelije u ovu novu ligu i vremenom ce to da postane glavna zanimacija u evropi sto se fudbala tice. cudi me da niko nije ni pokusavao do sad. 100% ovih akcija do sad, gde privatizujes deo internacionalnih sportskih organizacija su ispale dobro.

finansijski pricam, al to je to.

zoran kecman, b92:

Samo nemojte da kažete da je sve to samo biznis. Jer nije. Treba upotrebiti pravu reč.
To je pohlepa. Obična, odvratna pohlepa.

Zašto smo dozvolili da fudbal postane zatočenik moćnika, a ne zaštitnik svih onih koji su njegova osnova, njegova duša, njegov identitet, Igrača, trenera i navijača.

da, to je pohlepa a uefa i fifa to rade iz dobrote srca svoga. cuvaju fudbala dusu, mrsupickumaterinu, sjase jedan dodje drugi.
misljenja sam da ce ovo da bude na duze bolje za nas fudbal ako prihvatimo pravila. aba liga, idimidodjimi i malo vise novca i za nase klubove.

majke mu ga, stitimo organizaciju koja je bukvalno oterala istocnu evropu u kurac sto se fudbala tice.

ko da kokeza narucio tekst. malo ce teze da im bude da rade svoje standardne poslove kod privatnika pa se sad svi koprcaju

Fudbal mora da pripada ljudima fudbala, ne tajkunima.

LOL

Brat Geri Nevil je sve reko: https://streamable.com/n3zqnz

Celte, znamo svi mi da su i uefa i fifa pohlepna govna, ali oni su bar održali taj neki privid tradicije i da kažemo 'takmičarskog duha'. Ovo što ovi retardi hoće da urade je da naprave ligu po uzoru na lige američkih sportova (NFL, NBA, MLB, NHL), gde će to da bude zatvoreno takmičenje sa plej-ofom, BEZ ISPADANJA (što je po meni najbitnije i najveće govno od svega), gde će samo da se vrte pare od televizijskih prava i sponzora. Eno ustala kuka i motika, navijači Mančestera i Totenhema pišu neke peticije kurac palac, ali mislim da nema leba od toga. Iskreno se nadam da će bar gledanost da im opadne drastično kad budu počeli da igraju to govno. Biće ovo isto sranje kao što je u evropskoj košarci rascep između FIBE i ULEBa.
Ne vidim kako ovo može da bude dobro za manje države poput nas, Džvedžda ima da igra ligu šampiona gde će najjači klub da bude tipa Ajax ili ne znam ni ja, Sporting tipa, to niti će da podiže kvalitet fudbala (al koga uopšte boli kurac za to LOL), niti će da puni stadione, koj ćeš kurac da ideš da gledaš Zvezda - Antwerp kad znaš da nikad nećeš moći da igraš protiv Mančestera, Intera, Barselone itd. Baš baš teška kurčinela će da bude ako ovo urade i pokenjaće se na tradiciju, koja, koliko god to patetično zvučalo, ipak znači nešto navijačima. Pišam se u usta svim tim američkim vlasnicima klubova, Glejzerima, Kroenkeima i ostalim arapskim kozojebima i pohlepnim retardima koji su aminovali ovo sranje.

Zanimljivo kako se baš sad digo kurac tim 'velikim klubovima' kao što su Mančester, Liverpul, Arsenal, Čelsi da prave neko ovakvo sranje u trenutku kad im više nije siguran plasman u Ligu Šampiona sad kad su se umešali 'manji klubovi' kao što su Lester, West Hem i Everton. Šta je bilo pičke, nije vam trebala zatvorena liga kad ste se ušetavali svi u ligu šampiona svake godine, a sad kad su vas drugi pristigli po kvalitetu, e aj sad malo da pravimo zatvorenu ligu. Mrš bre u pičku materinu majku vam jebem, dok ste vi jebali bilo vam dobro, sad kad i drugi mogu malo da omaste kurac kukate 'njaaa neću da se igram sad nismo više najjači waaaaaaaaa'. Govna.

Бохор
Lol gde je Bajern

Bajern i Dortmund su dobili pozive da učestvuju u ovoj ligi, ali su oba kluba odbila. Kolko god mrzim Bajern jer su smarači bar su ispali ok s ovim. A možda je to samo trenutna situacija, kad krenu da im mašu parama pred očima i oni će da upadnu sig.

ne moze naravno da bude dobro ako ostane na ovih 10ak klubova sve. al od toga se ne plasi uefa, to ce i onako u pocetku da bude manje bitno navijacima nego sto sad prica. uefa se plasi od cinjenice da nova organizacija pocne da nudi kintu i ostalim klubovima i da se siri.

e ovo moze dobro da dodje nasem fudbalu koji je i onako u supku trenutno. prihvatis igru, napravis neku jadransku ligu, kurac palac, i vise ce novca da udje u klubove i da budu relevantniji po evropi nego sto sad dobijaju, to ti garantujem.

u principu promena je, a trenutno nismo na nekom visokom mestu uzjahali da se plasimo promena. moze to da ispadne na dobro, navijace bi ponajmanje trebao da boli kurac ko je vodja cirkusa dokle god je cirkus dobar.

ako nista uefa dobija konkurenciju koju nikad nisu imali. to je dobro. nema ovo nikakve veze sa nama.

naravno da je gotovo i naravno da tako treba, boli ga kurac da se cima po Atinama, Kijevima, Beogradima gde daje 5-6 komada... tako je kad daš uefu čeferinu i lakoviću

Tebra, liga šampiona je negledljiva 10 godina baš iz tog razloga što se samo budući superligaši vrte od osmine finala, jedni te isti. Ne vidim ko će to da gleda, osim navijača tih 15ak klubova.

Polufinale juve-bajern, dal ga gledao pod imenom liga šampiona, ili pod imenom superliga, potpuno isti kurac. Voleo bih da se napravi low budget istočna verzija svega toga, malo da se bijemo sa steauama, borisovima... em što je to naša mera, em što će biti milion puta gledljivije

Lepota gledanja eliminacionih tekmi LŠ je bila u tome, što je, iako minimalna, postojala šansa da tvoj klub nekad dospe tu. Na terenu tog loženja, Lš gledamo mi, hrvati, česi, grci... bez svega toga: pogotovo što, skorim odlaskom ronalda i mesija, ne postoji superstar materijal zbog koga gledaš, pratiš... Koga da gledam Gnabrija i Pogbu, oću kurac

Bajern nije smarač jbg nego mašina
Ja ne volim njemce ni njemci ne vole ovaj Bajern al
Nisu kao Real i Barsa i moraš ih poštovati

američki sistem sporta, jedini održiv ma kome se sviđalo ili ne..

zamisli da neko tera Klivlend da igra utorkom sa Aljaska Vukojebinas Grizli, rezultat 23:289

Inače, verujem da će Premijer liga tu najveću borbu voditi, mada niko ne bi ovo potpisao da ti već nije pravno rešeno, mogu sad samo da prde... Borba će biti da ne bude Superlige 2,

Бохор
Bajern nije smarač jbg nego mašina
Ja ne volim njemce ni njemci ne vole ovaj Bajern al
Nisu kao Real i Barsa i moraš ih poštovati

Ma najjaci klub na svetu def (sig)
Najskuplje pojacanje u istoriji 80 miliona, iza njega sane za 45 sto je nerelano malo u danasnjim uslovima. Poslednjih 100 godina u vrhu evropskog fudbala, donirali dortmundu pare da ih spase bankrota, nema sumnjivih arapa ili kineza, sto se tice profit/gubitak najjaci klub u evropi. Nema pumpanja para od strane vlasnika kroz fiktivne firme kao sto je drzava Katar isplatila 222 miliona nejmaru za usluge promocije SP pa je on tim parama otkupio svoj ugovor i presao u PSG. Da bi izbegli restrikcije zbog fer plej pravila ITD