Prijava

slažem se sa šmokljom i dušanom

Ja sam za istrebljenje muslimana tako da navijam za Izrael.

Hrist se u Kuranu časnom pominje tri ili četiri puta češće nego Muhamed; iz prostog razloga što i Hrišćanstvo i Islam počivaju na veri u jednog istog Boga. Takodje, i jedna i druga vera proistekli su iz Judaizma i nastavljaju se na njega. Sva zla koja smo u ime religije počinili u prethodnim vekovima posledica su toga što ne znamo ni šta tačno branimo, a kamoli šta napadamo. Da bi nešto mrzeo ili prezirao moraš ga prethodno upoznati i odmeriti - u suprotnom, isto si što i Smrda Mudić koji mačem napada poštanski automobil jer veruje da se suočava sa djavoljom kočijom.

Hrist se u Kuranu časnom pominje tri ili četiri puta češće nego Muhamed

ponovo nepotpuna informacija, kao i uvek samo grebeš po površini... Muhamed je najviše pominjana ličnost u Kuranu, naravno ne pominje se uvek imenom, već kao poslanik, odabrani, Božji sluga itd... uglavnom trocifren broj puta.

Zapravo u nešto manje od 100 ajeta ili stihova.

...Isus u Kuranu?
Da li ste znali?
Da li ste znali da se Isusovo ime spominje 25 puta u Kuranu?
Da li ste znali da je Marija jedna od najcenjenijih žena u islamu?
Da li ste znali da muslimani daju svojoj deci imena po Isusu (Isa) zbog svoje ljubavi i poštovanja prema njemu?
Da li ste znali da muslimani čekaju drugi dolazak Isusa, dolazak određen pred kraj sveta, da donese sud, pravdu i mir u svetu?
Kao Musliman, vi poznajete Allaha, da li poznajete Isusa kojeg je Allah poslao? Kuran podstice Muslimane da citaju o Isi u Novom Zavetu Q.5:46; 10:94-95.Svrha ovog clanka je da se pokaze Muslimanima da nadju prave odogovore.Kuran naucava da je Isus "junik" poslanik, mozda malo iznenadujuci ako niste upoznati.Kuran samo potvrduje, ono sto Novi Zavet ustvari naucava o njemu.
Jedinstven nacin zaceca Isusa Novi Zavet sadrzi zapis o Isusovom rodenju i naglasava da je Marija bila devica kada je zacela Isusa.
To je ujedno bilo ispunjenje prorocanstva, koje je bilo zapisano nekoliko vekova unapred Izajija.7:14; Luka.1:26-31; Matej.1:18-21.Takodje Kuran potvrduje da je Marija bila devica Q3:45-47; 19:16-22.Ako pitate zasto je Isus trebao da se rodi na poseban nacin? Nikada u ljudskoj povesti nijedan covek nije zacet na takav nacin.Kuran daje delimican odgovor ,samo Novi Zavet daje ceo odgovor, zasto bas na poseban nacin, zato sto je Isus imao posebnu ulogu.?Marija je jedina zena koja se spominje po imenu u Kuranu.
Savrsen Isus/ bez greha.Novi Zavet daje odgovor, da nakon sto su prvi ljudski par zgresio svi mi smo automatski nasledili greh od njih.
Pogledaj sledece Rimljani.3:9, 23.
Sta je s Isusom?
On nije bio podlozan grehu i Novi Zavet naglasava da je on jedini roden bez greha 1Petrova.2:22; 2 Korincanima.5:21; 1 Jovanova.3:5.
Kuran potvrduje izjavu iz Novog Zaveta da je Isus bio "bezgresan", pogledaj Q.19:19.
Arapska rec u vezi Isusa je koriscena ghulaaman-zakiyyan, sto znaci na nasem "Svet nad svetim".
Rec zakiyya, znaci BEZGRESAN.Ova rec pojavljuje se u Kuranu samo dva puta.Jednom je kad je sreo mladog coveka, koji je bio neduzno optuzen i zbog toga je trebalo ga ubiti.Mada je on bio "neduzan ili nije pocinio nista lose.Do je andjeo i pre Isinog(Isusovog) rodenja rekao da je on "bezgresan'.
Odgovor ne naglasava da su bili pod uticajem greha: Adam7:23, Abraham 26:82, Mozes 28:16, Jona 37:142 i Muhamed 47:19; 48:2.Kuran specificno naglasava i zapoveda Muhamedu da se moli za oprostenje svojih greha.Koriscena je rec wastaghfir, sto znaci traziti oprostenje.I druga rec je koriscena dhanbika, znacenje -greh.Muslimani pokusavaju umanjiti znacenje ovi reci da bi dokazali kako je on bio savrsen, mada Kuran poucava sasvim nesto drugo.Za daljnju konsultaciju, pogledajte isto da je Muhamed je znao da je Isus bio "bezgresan', Sahih Muslim , svezak 4, strana 1261.
Isusovo odlazak na nebo.
Novi Zavet poucava da nakon uskrsnuca Isus je otisao u duhovno podrucje Dela.1:9-11 i dobio najistaknutiji polozaj od svih andela, da sedi na desnoj strani pored Jahve to je sin Boziji Gospod Isus Hrist Colosanima.3:1.Isto tako je dobio sva ovlastenja da bude nas svim vlastima, kako u ovom svetu tako i onom Efezani.1:21.Od svih Poslanika, Allah, Uzvišen je On, posebno je favorizovao tri Poslanika: Noje, Avrama, Mojsija, (mir i blagoslov nad svima njima) koje je naznačio kao poslanike sa snažnom voljom. Takođe je uzeta u obzir i težina zadatka i misije koji im je Allah dodelio: On vam propisuje u veri isto ono što je propisao Noju i ono što objavljujemo tebi, i ono što smo naredili Avramu i Mojsiju i Isusu: Pravu veru ispovedajte i u tome se ne odvajajte!” Teško je onima koji Allahu druge ravnim smatraju da se tvome pozivu odazovu. Allah odabire za Svoju veru onoga koga On hoće i upućuje u nju onoga ko Mu se iskreno obrati. (Kur’an 42:13)
STO ZNACI NA KRAJ KURANA DA KAD DODJE ISUS POSTO MU JE ALAH DAO VLAST NAD SVIM ZIVIM I MRTVIM,ON CE DA SUDI NA KRAJU KURANA,A U KURANU KAZE DA VLAST IMA SAMO BOG!ISUS JE BOG,I ISUS KAZE KO SE NE KRSTI VODOM I SVETIM DUHOM(PRAVOSLAVNO KRSTENJE JEDINO NISTA DRUGO)NECE U RAJ!
Dok je bio na zemlji u vise navrata je Isus poucavao da se treba vratiti u duhovni oblik zivota.Jer je on tamo i bio, pre samog rodjenja kao coveka na zemlji Jovan.6:62, 16:28.
Kuran isto potvrduje da je Allah uzeo Isusa k sebi da bude u samoj njegovoj prisutnosti Q4:158.
Postoje mnogi Hadisi koj govore o Isusovom povratku Sahih Muslim, svezak 1, strana.93; Sahih al-Bukhari, svezak 4, strana.137; Ibn Sa'd, Kitab al-Tabaqat al-Kabir, svezak 1, strana.47.
Kuran vrlo cesto spominje Allahovepromisli,sto znaci da uziva apsolutnu vlast i autoritete nad citavim kosmosom, Q.10:4; 7:54; 13:2.Novi Zavet isto naglasava da Jahve ima apsolutnu valst, samo sto isto naglasava i ulogu Isusa u samoj prisutnosti Boga.Pogledaj te Efezani.1:20; Hebrejima.8:1.
Kuran ovu titulu samo pripisuje Isusu, ni jedan poslanik nije dobio ovu titulu sto se na Arapskom pise, al-Masih.Ova titula se u Kuranu spominje na 11 mesta i uvek u vezi Isusa.Postoji samo problem sto Kuran nedaje objasnjenje ove titule.Da bi potpuno svhatili znacenje reci "Mesaja" moramo istrazivati Novom Zavetu.Postoji u Bibliji preko 300 prorocanstava koji se direktno ili indirektno odnose na Isusa-kao Mesaja.Pogledaj te u vasem Novom zavetu sto su njegovu ucenici svatili ko je bio on.Neke od njih su Matej.16:16; Jovan.1:49; Marko.1:1; Ivan.11:27; Matej.26:63.
Vazno je zapaziti da se rec, "Mesaja"- uvjek povezuje sa Sinom od Boga.Cak su i demoni izjavljivali da je Isus bas taj posebni "Boziji Sin"Luka.4:41.Kuran odbacuje svaku pomisao da Bog moze imati Sina...Sama rec Sin i Otac se koristi isto da pokaze bliski odnos izmedu Jahve i Isusa.
Isus je "Rec od Boga"!
Kuran u Suri.4:171 naziva Isusa "njegova rec", takodje u Suri.3:45, kad andjeli objavljuju njegovo rodenje naglasavaju nesto posebno i to "rec od njega".Jos jednom vidimo da Kuran ovu titulu pripisuje samo Isusu.Koristena je posebna rec u izvornom Arapskom jeziku, kalimatim-minhu.Kada se ova rec podeli, glasi ovako: kalmia rec, min od, hu njemu.Vredno je zapaziti da jedini covjek koji je ziveo na zemlji je Isus, koji je nazvan u Novi Zavetu i Kuranu "Rec od Boga".
Ponovo vidimo da Novi Zavet i Kuran pripisuju Isusu da On rec od Boga.
Jako je bitno naglasiti dve tacke iz ovi titula.Isus licno je samostalna osoba, on je rijec i izvor te reci je sam Bog.Za njega se ne kaze da je dostavio rec od Boga ili da je on bio poucen tome.Niti da je prestavljao tu rec.Za njega se ispravno koristi poseban termin, kako u Novom Zavetu tako u Kuranu:Rec od Boga.Drugi poslanici su primili poruku od Boga ali ne na poseban nacin da se nazovu," Rec od Boga".Isus je licno rec od Boga ka covecanstvu.
Jos jednom Kuran daje Isusu posebnu titulu ali ne daje objasnjenje i puno znacenje.Jedini nacin da bi razumeli je da konsultujemo Novi Zavet.Pogledaj te Jovan.1:1-2.Ovde se objasnjava da je rec postojala i bozanskom obliku i ta rec je bila zajedno s Bogom.Sve stvari su stvorene kroz rec.
Da bi svhatili puno znacenje ovog stavka jasno se vidi da je Isus u pred ljudskom zivotu postojao kao duh ili visoki stupanj zivota.Prije nego sto je Jahve poceo stvarati, Isus je bio kod Boga i ujedno je ucestvovao u stvaranju svega sto postoji danas, kako nevidljivo tako i vidljivo.Sta zelim reci s titulom Rec, to znaci da je Jahve njega koristio kao glasnogovornika izmedu Boga i andela a takode i citavog covecanstva.Prikladna titula bi bila za njega "Glavni Graditelj".Jedino titula Stvoritelj se pripisuje Jahvi.Pogledaj Proverbs.8:22-30; Colosanima.1:15-19.
Isus je Duh od Boga!
On je reč Božja.
On je Duh Sveti.
On je Isus Hrist.
Kuranu ne piše da je Muhamed činio čuda, davao život i vaskrsavao mrtve i da je lečio bolesne.
U islamu Isusu je data titula, Ruhullah, sto znaci "Duh od Boga".Izvor dolazi iz Sure 4:171, gde je Isus nazvan, Wa-ruhun-minhu, sto znaci "Duh od njega".Za dodatnu konsultaciju pogledaj Q.58:22.Ista rec koja je koriscena u Sure.4:171, ruhun-minhu, Duh od njega.Ovaj izraz se nige ne nalazi vise u Kuranu.Poznati tumac Kurana, Dr.Yusuf Ali naglasava da ova fraza je puno jaca nego Ruhul-Quds, i odnosi se na andela Gabrijela(Džibril u Kuranu).Yusuf nastavlja da termin koji se odnosi na Isusa je puno veci od termina koji se odnosi na Arhangela Gabrijela(Džibril u Kuranu).I da nepostoji adekvatna rec da bi se u ljudskom jeziku u potpunosti razumeli, nego samo da se pripisuje atrubutu Bozijem.
Iz ove analize smo zapazili da Kuran daje jedino 3 titule Isusu i nikome drugom, a to su;Mesaja, Rec od Boga i Duh od Boga.Muslimani ne priznaju njega kao Boga vec samo kao poslanika.Iako vecina obicni vernika, nikada nije cula za ove posebne titule koje Kuran pripisuje samo Isusu.
Obracam se svim Muslimanima da ozbiljno razmisle o ovome i ulozi Isusa u Bozijem naumu(Bozijem Sinu).Jer Novi Zavet naglasava da jedini put da bi dosli do Boga je da priznamo Isusa i njegovu ulogu, koju mu je Jahve dodelio Dela.4:12; Jovan.3:16.
Kao Musliman, vi poznajete Allaha, da li stvarno poznajete Isu? Kuran vas podstice da istrazujete ko je Isa Q5:46; 10:94-95.Ja predlazem, odvojite sedmicno samo 1 sat da bi proucavali Novi Zavet.Dobro bi bilo da nabavite licni primerak Novog Zaveta i da svaki dan procitate samo po jedno poglavlje.Pocnite s citanjem od Jevandjeje i svaki dan cete saznati puno vise o njemu i na taj nacin cemo pokazati iskrenu ljubav prema nasem Stvoritelju Jahve, koji je dodelio posebnu ulogu Isusu da bude pretstavnik izmedu Boga i covecanstva.I zato muslimani ne padajte na pricu da vas cekaju device u raju tamo nema polnog opcenja(odnosa) tamo radost i hvala nasem Gospodu Isusu Hristu!U ime Oca i Sina i Svetoga Duha!Amin

Pa čitaj i nešto pametno na vukajliji, kad već nisi u stanju da napišeš ili podeliš.

Da bi nešto mrzeo ili prezirao moraš ga prethodno upoznati i odmeriti

Jašta sam upoznao i odmerio, i moj superiorni intelekt mi nalaže da prezirem zaostale peškiroglave kozojebe koji poštuju pedofila kao proroka, kamenuju žene ako nisu umotane od glave do pete, i generalno su na daleko nižem stupnju razvoja (intelektualnog i bilo kog drugog), od normalnih ljudi. Ipak, logički posmatrano, ako je Pedohamed u sedmom veku izasrao to što je izasrao, ima dosta smisla da je mentalni sklop kozojeba u zaostatku za nama normalnima, jebiga imaju lag nekih 600 i kusur godina. Inače sam uverenja da je jedan od najcrnjih i najtužnijih događaja u ljudskoj istoriji bilo mongolsko paljenje Bagdada i kuće mudrosti, i efektivni kraj islamskog 'zlatnog doba'. Tu su ih burazeru unazadili jebali su im nanu naninu, još ne mogu se oporave od toga.

I pitaš se zbog čega nemaš normalne prijatelje, ako uopšte imaš bilo kakve, i zašto iole razumni i obrazovani ljudi ne razgovaraju sa tobom.

Arapi su ti dali matematiku, astronomiju, medicinu, filozofiju i poeziju koji su i nakon gotovo čitavog milenijuma netaknuti vremenom, jednako aktuelni i sveži kao i kada su nastali - jer su univerzalni. Brojevi kojima jedva umeš da se služiš su arapski. Ti su ljudi, u goloj pustinji, stvorili civilizacije čije spomenike imamo i danas; gradovi su imali uličnu rasvetu i kanalizaciju u doba kada su Pariz i London bili varošice od nekoliko stotina stanovnika. Veliki mitovi i legende potiču odande, i izvršili su direktan uticaj na našu kulturu od Homera naovamo. Dali su nam, izmedju ostalog, Rumija, Averoesa, Hafiz Divana, Ibn Sinu...A ostavili bi nam u amanet daleko više da im kroz vekove nismo razarali gradove i Biblioteke.

Radikalnog islamizma, kozojeblja, zatucanosti i zaostalosti svakako ima, no oni nisu pravilo. Ako uzmemo "hrišćanski svet" (Amerika, Brazil, Engleska, Rusija) koji obuhvata dijametralno - suprotne kulture i podneblja, naići ćemo ne na iste, već čak i gore stvari od pomenutih. Prezirati muslimana jer se neka budala raznela bombom, jednako je bezumno kao prezirati Srbe jer je papa izjavio nekakvu glupost.

Alo druže, to sam već i rekao, imali su oni svoje zlatno doba i definitivno su ostavili neizbrisiv trag u nauci i društvenom razvoju, govorim o ovim idiotima danas, koji u modernom dobu idu i ubijaju ljude zbog crteža? Kakav mentalni sklop može da ima takva imbecilčina da pomisli da je to opravdano, a 99% njih misli da je to bilo opravdano. Naravno da ne mrzim ja prosečnog arapina koji samo živi svoj život i gleda da spoji kraj s krajem kao i svaki drugi običan čovek, ja mrzim KONCEPT arapina, zatucanog religijom.
Pričaš tu o nekim spomenicima koje imamo i dan danas, a šta je ISIS uradio u Palmiri sa staroegipatskim i rimskim spomenicima, šta su napravili od Damaska? Jednostavno rečeno, Islam je nazadna religija, kao uostalom i svaka druga.
Ja znam da ti voliš sebe da predstavljaš kao nekog altruistu koji voli sve bez obzira na veroispovest i poreklo, ali ajde idi u tipa Kairo ili Meku i kaži im da nije bilo u redu to što su teroristi pobili ljude zato što su im crtali 'proroka', pa da vidimo kako ćeš da se provedeš. Osim ako nisi jedan od onih što čak pokušava da opravda to što su oni uradili, onda nema poente, teraj ti po svome i brani svoju arapsku braću.

Brojevi kojima jedva umeš da se služiš su arapski.

Tebra a jel ti kad ovako nešto napišeš onako potapšeš sebe po leđima, ne kapiram šta? UUUU SICK BUUUUURN JEDVA UMEM DA SE SLUŽIM AAAAAA REŠI ME. Svaki put kad ovakvu neku MIKROAGRESIJU ubaciš u svoje nadobudne postove, to samo pokazuje koliko si nesiguran u sebe i u svoje stavove, da moraš da 'spustiš' onog sa kim se ne slažeš, ali to je ono o čemu smo već pričali, uzdizanje samog sebe radi lažnog dobijanja moralnog autoriteta. To ti ne pali kod bilo kog kome IQ nije na nivou sobne temperature, ali očigledno ima mnogo jako auto-sugestivno dejstvo, čim toliko često radiš to. To si ti. Ti to radiš.

Salman Ruždi 20 godina spavao sa SAS specijalcima u krevetu, jer ovi teli ga ubiju zbog knjige jebeno.

Mryi me da čitam šmo, no hard feelings. Život je suviše kratak da bi se čitali tako dugi postovi.

melkijades nisam ja za istrebljenje islama i kurana nego novopazaraca lol

Dovoljno znam o muslimanima da bi ih se grozio,sta me boli kurac da li pominju Isusa u kuranu LOL,ovaj Melk je stvarno poremecen.

Melkiota mrzi da čita sad kad je muslimtard BTFO with facts and logic

Poremećeni islamofil LOL