Ovde se govori o dvojici čuvenih, svetskih državnika - o jugoslovenskom, komunističkom diktatoru, maršalu Josipu Brozu Titu i o španskom, rojalističkom regentu i diktatoru, generalisimusu Francisku Franku.
Ovo bi bila neka forum verzija političkog dvougla.Zašto baš njih dvojica u tom dvouglu?
Njih dvojica behu savremenici, godišnjaci, pripadali su istom vremenu, behu učesnici II Svetskog rata, učestvovali su u građanskom ratu, tokom tog velikog svetskog ratnog sukoba, iako opoziti u II Svetskom ratu, obojica su iz istog izašli kao pobednici.
Obojica su iz rata izašli sa najvišim vojnim titulama, vladali gvozdenim pesnicama, pokazali se kao veliki državnici, a čak su im i vladavine bile iste dužine, a slična beše i priča sa njihovim životnim vekovima.Sa druge strane, jedan je bio vojno lice, drugi ne, jedan beše komunista, drugi monarhista, jedan socijalista, drugi kapitalista, jedan je radio na jedinstvu svoje države i naroda, a drugi sasvim suprotno.
Ovde se govori o tome, ko je bio bolji vladar, narodu kojim je vladao, a na kraju krajeva, može se pričati i o tome kakvi su bili kao ljudi.
- DP
Ok, sad si preterao, druže.
- Š
right plonker
- ŠMister_NO
Koj kurac to behu, bejaše, bijahu?A tripuje se batica da je Vladimir Ćorović našeg vremena, pa ako koristi tako glagole u nekim arhaičnim oblicima to što kaže dobija na važnosti kao? Zvuči više 'istorijski'?? Ne znam brate, puko je lik.

To - beše i behu - pišem u dužim rečenicama, jer je lakše za izgovaranje i pisanje od izlizanog i otrcanog - bilo je - kad se izlažu duže rečenice. Smatram da u jednoj rečenici ne može biti više od 35, u najveću ruku, od 60 rečeničnih članova, stoga neke reči malo skratim. U ovom slučaju, umesto dve, upotrebim jednu reč.
- ŠNjih dvojica behu slični, a naravno, bilo je stvari, koje su ih razlikovale.
A šta ćemo onda sa ovom rečenicom je li?? U istoj rečenici i BEHU i BILO JE, a nije duga rečenica?? Zašto lažeš? Samoga sebe lažeš jedino. Pripazi malo na ponašanje
- Š
Ja sam ti reko da se pripaziš iz najbolje namere, a ti vidi šta ćeš
Neću dva puta isto da se izrazim u jednoj rečenici, nisam slabog vokabulara!Jesi.
Najgore je što to koristiš nedosledno, pa izgleda i zvuči retardirano, boli mozak.
Njih dvojica behu slični, a naravno, bilo je stvari, koje su ih razlikovale.Njih dvojica bejahu slični, a naravno, beše stvari, koje ih razlikovaše.Evo, nisam ponovio izraz, a još skratio sam ti za jednu reč, plus lepše zvuči.
Nema na čemu i nemoj više, ljubi te brat.- DG
Oво неко укрстио Ејдуса и стратимира у лабораторији
- sbanovan
Napusis se ti stratimiru kurca, debilcino
- MMbanovan
cica morada mom se kurcu NADA