Maršal vs. generalisimus. Ko je bio bolji vladar?

1. Mislim da je sličnost, ali i razlika negde u nivou sličnosti ali i razlike između Džingis Kana i Cezara.

Baš me zanima, ko je G. J. Cezar, a ko Temudžin, Džingis-kan.

2. Cezar jedan od najuspešnijih i najpoznatijih rimskih vojskovođa. Džingis-kan jedan od najuspešnijih i najpoznatijih osvajača.

3. Znam ko su Temudžin (1160-1227), mongolski car i G. J. Cezar, romanski konzul.

Pitao sam se, za koga je ovaj rekao da su Džingis-kan i Cezar, za Broza i Franka ili za Stratimira i Ejdusa.

4. Zaobidji me jedno 3 ulice leba ti

5. Čitava ova prepiska počela je upravo ovako...

Deer God:
    Oво неко укрстио Ејдуса и стратимира у лабораторији.

6. Tebi sam ostao duzan, njemu sam vec rekao

7. Započeo sam ovu temu, inspirisan internet stranicom - https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3495438/tito-i-franko-za-kim-zvona-zvone.html - ali, izgleda da niko nije ozbiljnije zainteresovan za istu.

Ko će mi pomoći u zaključavanju ove teme?

8. romanski konzul.

ROMANSKI. R O M A N S K I. JAOJ REČE LIK ROMANSKI. RUMUNJSKI A?

Dorinel Viorel Cezariu

9. Jedan rat bi ti pomogao da je sam zakljucas

10. Romski konzul Cezar, politički najkorektnije reći

11. Ispravno se kaže - romanski. Kao što se kaže - romanska grupa jezika, a ne rumunska.
    Na latinskom i italijanskom jeziku se grad Rim kaže Roma, nikako Rumuna.
    Nemačko ime Ludvih je Ludvih, a ne Ludvig ili još ljigavije - Lodejvik - da povrati čovek.
    Kako jedan narod zove sam sebe - to se važi, a ne ono kako ga drugi zovu. Endonimi su iznad egzonima.

12. Samo da uvedu vojsku prvo nestace ovakve gnjide

13. Svakome sta je zasluzio. Desice se tebi nesto dobro u zivotu

14. Super decko, jako zanimljive istoriske cinjenice iznosi ovde, moram ga pozdraviti
    https://youtu.be/StiOUmJ5NEI

15. Kako ti veliš, Stratimire.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.