Prijava

Koje su vaše definicije dobrog državnika i koji su to ljudi po vama, dobri primeri dobrih državnika?

Rimputapa Čimbudaba-Ažila Aka, predsednik Nigerije 2007-2014

Момир Булатовић.

Turim Tido - Lagr, Švecki premijer 1987 - 1991

Mohamed Siad Barre 1969 - 1991, Somalija je za tih 22 godina njegove vlasti, postala biser Indijskog okeana.

Pepe Muhika.
Tito.

Gadafi

Nije loš izbor.

Tomas Sankara i Pepe Muhika.. Nije loše.

Muhika hahaha što jer sadi paradajz. Koliko vam je lako isprati mozak.
Atila, Džingis Kan, Aleksandar Makedonski, kraljica Viktorija, Mao Ce Tung, De Gol, Henri Kisindžer, Džordž Vašington, Gandi... ove lokalne liderčiće koji su nešto isplivali zahvaljujući spletu okolnosti ne računam.

najbolji drzavnik sam ja i moje licno dupe

Msm da se ne uklapas ovde buraz i da bi ti vise lezala krstarica b92 ana.rs ili tako nesto, bilo sta sto nije ovaj sajt

Od savremenika bliskih ovom našem mulju i jezičkom podneblju, Milo Đukanović je apsolutni broj jedan. O korumpiranosti neću da pričam, jer je korumpiranost imanentna ljudskoj prirodi i izuzetno je kompatibilna sa nepostojanjem institucija, tako da ne možemo kenjati o tome jer ona ide u paketu sa bilo kojom političkom postavom u kita državama.

Lik je stvorio naciju iz nečega što je godinama bio neki egzotični tier srpstva, doneo im nezavisnost i u značajnoj meri je izveo iz okvira filma Živka Nikolića. Rekao sam to kad je ova bućkuriš koalicija dobila na izborima, ali sad se tek vidi da se Milo vraća na vlast najkasnije na sledećim redovnim izborima. Daleko od toga da je Milo besprekoran, nisam degen, ali mora se priznati da je Crnogorcima doneo više berićeta nego sranja, posebno na državničkom planu.

Milos Obrenovic.

Jedini koji je znao kako nasu stoku uterati u red i shodno tome je od pogranicne turske pripizdine uspeo da napravi drzavu.