Rat u Ukrajini 2022

1. Jedna moja możda offtopic misao, ali nek ostane zabeleženo, smatram da je malim narodima Balkana najveći neprijatelj Zapad. I to ne Amerika, Amerika je jedna od najdivnijih stvari koja se desila planeti. Do ww2. A onda su malo poludeli, moć udarila u glavu, ali dobro, relativno mlada nacija, dečje bolesti, počeli su da se otrežnjuju, i počeli da poprimaju live and let live politiku, i niko ne može da me ubedi da je to samo zbog gubitka snage. Ima tu i kolektivne promene svesti.

Ko se nikad neće promeniti? Stare monarhije Zapada. Možda više nomenklaturno to nisu, ali nikada neće prestati imperijalistički da se ponašaju. GB, SPA, FRA, GER, Bel, Hol... to su centri zla. Vekovima su isti. Nikad se neće promeniti. Uvek će gledati s visine, i da potlače. Ameriku gledaju kao skorojevića, na ostale kao na životinje.

2. хахаха знао сам да је био глумац али не ово боки 13 срање

https://www.youtube.com/watch?v=kgOSrw9Q8rc&t=65s

3. Bozu vrecu za precednika

4. Jedna moja możda offtopic misao, ali nek ostane zabeleženo, smatram da je malim narodima Balkana najveći neprijatelj Zapad. I to ne Amerika, Amerika je jedna od najdivnijih stvari koja se desila planeti. Do ww2. A onda su malo poludeli, moć udarila u glavu, ali dobro, relativno mlada nacija, dečje bolesti, počeli su da se otrežnjuju, i počeli da poprimaju live and let live politiku, i niko ne može da me ubedi da je to samo zbog gubitka snage. Ima tu i kolektivne promene svesti.

Ko se nikad neće promeniti? Stare monarhije Zapada. Možda više nomenklaturno to nisu, ali nikada neće prestati imperijalistički da se ponašaju. GB, SPA, FRA, GER, Bel, Hol... to su centri zla. Vekovima su isti. Nikad se neće promeniti. Uvek će gledati s visine, i da potlače. Ameriku gledaju kao skorojevića, na ostale kao na životinje

donekle si u pravu, pri cemu bi ja promenio da nije najveci neprijatelj zapad, nego svi. nema drzave prijatelja, mozes da budes slican, da budes prijatelj sa ljudima i da delis interese sa nekim, ali prijatelj u diplomatiji, kao i u svakom poslu ne mozes. ni sa grcima.

GB je nekoliko koplja ispred FRA, SPA koji su nekoliko koplja iznad beneluksa, austrije i nemacke/skandinavije/svajcarske.

nas je problem sto mi otvoreno pokusavamo da budemo prijatelji, a oni nisu prijatelji ni medjusobno ni sa kim, i otvoreno ti stavljaju do znanja to. prihvati ili nemoj, nije im problem (imperijalisti su sa razlogom, jbg

5. Povuci reč za rumune. Serem naravno, prvom prilikom ako im vlajkosi daju i najmanji nagoveštaj da žele da se pripoje matici jebaće nas dačani jako.

6. Rublja u padu preko 40% hahahahah jebi majmune

7. Vekovima su isti. Nikad se neće promeniti. Uvek će gledati s visine, i da potlače.

Wrong Zapato ovaj drugi deo, to će do 2050. biti većinski Turska, Pakistan itd. Raspadaju se uveliko, te zemlje ne da su prezadužene na sve strane, već je Muhamed najpopularnije ime medju novorodjenom decom već 5-6 godina. Nato se pokazao kao prdež u oluji...Nemaju više koga da tlače, to je jasno. Da će nas zauvek gledati sa visine to je naravno tačno, ali veći je problem :

8. Kompleks niže vrednosti prosečnog Slovena. Sloven jedan kad ode put Nemačke il Švecke, prvo što radi je trud iz petnih žila da ubedi domicil kako i on potiče iz cvilizovanog sveta i kako u njegovoj zemlji ne jedu malu decu i postoji kanalizacija i semafor. Zato smo večiti robovi - Balkanci, Poljaci, kurci i palci. I trudimo se da budemo veći katolici od pape, to pogotovo. Evo Ukrajinci se npr osećaju kao deo Evrope i zapada, demokratskog poretka...Dok zapravo imamo situaciju da se Sloveni opet, po starom dobrom običaju, medjusobno istrebljuju. Znaš kad će zaratiti Austrija i Nemačka naprimer, ili Španija i Italija?

9. da, nemamo nekog posebnog razloga da se osecamo inferiorno u odnosu na bilo kog.
    i trebao bi da nas boli kurac sta misle o nama jer i mi nemamo neko jako misljenje o njima i tolko.

inace rusi i ukrajinci sede za istim stolom. mozda se i resi ovo

10. Nisu rus i ukr nego rus i ukr nato poltroni jbg

Drugacije ne bi ni bilo sranja

11. videcemo koji su u zavisnosti kako se zavrse pregovori.
    ja mislim da bi fer bilo da se vrati i krim i donbas za vojnu neutralnost ukrajine.

ne znam sta ce rusi da traze i dal ukrajincima ovo odgovara.

12. Naravno će se reši, kolika je realna podrška Zelenskom od strane sopstvenog naroda niko nema pojma, nato neće intervenisati naravno, ali će zato rado poslati oružje da se ovi sami rokaju. Može ili da pregovara ili da čeka da Putin pregazi sve živo u narednih mesec dana, a ne šali se ni malo - našiljio je kitu i čak podigao na borbenu gotovost i nuklearke. A neće niko nuklearke po glavi, zato je ovo govedo i dobilo dozvolu od Zapada da sedne a sto i pregovara.

13. Maestro brt razumem da lučiš vlagu ali smanji malo, nema baš toliko razloga. Medved se spremao za sankcije zadnjih gomilu godina, ovo su napravili odavno https://en.wikipedia.org/wiki/BRIC a sa Kinom saradjuju nikad bolje, na svim poljima. A Kina veliko tržište jako. Sankcije koje su im uvedene su krajnje ograničene. Narod neće trpeti ništa novo, pošto trpe sranja bukvalno oduvek i navikli su se odavno.

14. Izbaciće ih možda iz sportova, no u sportovima svejedno ništa ne osvajaju ni na jednom ekipnom polju lol. Olimpijade prošle, bole ih kurci.

15. Ocekujem opstrukciju pregovora.

Nato prihvata pregovore samo ako su u hagu ili rambujeu fazon.
    Ovaj zelenski trazi hitan prijem u eu, klicko vristi za oruzjem itd

16. Fora kod ovakvih situacija, kao i kod pandemije, da sve izgleda haoticno nesredjeno spontano a sustinski sve je isplanirano svako zna sta radi i koji je cilj. Ostali samo gledaju film i srecni ako nisu deo filma.
    Naravno ima i hotula koji navijaju al tako je, neko je za nekog zrtva i onda ide identifikacija prozapadni blejaci vs rusofili krezavci

17. ja mislim da bi fer bilo da se vrati i krim i donbas za vojnu neutralnost ukrajine.

Kada je krenula nemačka ofanziva u DSR, SSSR je većinu vazduhoplovstva izgubio još na zemlji jer - ovi su nagrnuli odjednom, silovito, i nisu ni stigli da polete. Takodje izgubili su ogroman broj tenkova i ostalog (nešto sami uništili, što su stigli), nafte, žita, skladišta sa oružjem i municijom...Tu grešku neće ponoviti više nikada.

Sem što će nastradati neki jadni ljudi, ovaj rat ima i dobre strane jer nedvosmisleno pokazuje da

- izmedju Rusije i Zapada nikada neće biti ljubavi, poverenja i saradnje
    - vojna neutralnost Ukrajine bila bi tek slovo na papiru, to bi se lako pogazilo
    - slovenski narodi (sem katoličkih) nemaju bilo kakvu podršku Zapada
    - nato je dalko slabiji i neodlučniji nego što se pretpostavljalo
    - mi nećemo ući u EU ni do 2356. (što smo negde i znali).

Ne vraćaju Rusi ništa više nikada, to je zavrp,šena priča.

18. Ne vraćaju Rusi ništa više nikada, to je zavrp,šena priča.

mozda, aj da vidimo jel i ti pogadjas ko cara

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.