Rat u Ukrajini 2022

1. takoreci vozdizemo ga samim tim sto obracamo paznju na ono sto pise

ova slika me podseti na to sto su ukrajinci napravili pesmu o turskom bajraktaru, jos se i sprdaju sa rusima cirko gluvacu spavas li mirno

2. Posle mesec dana rata ocekivao bih da su rusi vec u kijevu

3. Pa što ne uđu u Kijev majmuni

4. Ma ne razumes ti to baki, nije njima cilj da ulaze u grad da ga ruse, stradace civili, bitno je samo da se dekomunizuje i denacifikuje ukrajina, to moze i na istoku

5. Bukvalno rezultat ovoga ce biti jacanje ukrajinskog identiteta, legalizacija tih nacista u ukrajini pod parolom patriotizma i dekomunizacija, al dekomunizacija aamo zato sto ce se komunista=rus u njihovim ocima

Pukli su rusi

6. Upravo to Sevast, od jebenog Azova su napravili herojsku odbrambenu formaciju s tim svojim propagandnim denacificirajucim pričicama.

Naravno da će sada probuditi simpatije prema cjelokupnom ukrajinskom stanovnistvu i kulturi

7. Da ne pricamo kako je medijska strana rata vec isuvise rano dobijena jer su rusi sebe predstavili kao zlocincima sto i jesu u ovom sukobu..

A i ovaj nadimak Orci koji se globalno prihvatio mi je top haha

8. A i vi rusofobi na drugom ekstremu spektruma ste isto slepci, hahaa orci, hahaa svaki rus je govno hahaa kolji rusku decu pa i treba da ih mrzimo oni su ga izglasali. Malo ga primirite jbg, ali mislim da je taj voz već prošo, toliko su demonizovani i dehumanizovani da su ih napravili maltene podjednako dostojnim prezira kao kozojebe ili nedajbože kineze. Kad krenu kola nizbrdo tom stazom malo je zajebano da se zaustave, to me najviše i plaši. Kad ih već dehumanizuješ lako je da kreneš u novi svetski rat i da ih istrebljuješ.

9. svaki rus je govno hahaa kolji rusku decu pa i treba da ih mrzimo oni su ga izglasali

Pa ko je to i reko (bar ja ne vidim), proziva se cirko bot i mentalno oboleli botoksirani patuljak putin. Rusi su veliki narod koji je iznjedrio mnoge velikane, ne serem sad, izneli su sami ww2 bukv sami i bas zato je tuzno sto su dopustili da ih sujeta jednog debila dovede do toga da su postali stvarno losi momci - u medijima. Upitna je i stvarna podrska ovom debilu, kapiram da je ogroman deo naroda protiv. Sta valja valjda, sta ne valja treba osudit fakat

Isto ko debili koji mrze sve amerikance jer su nas bombardovali oni nas mrze a ljudi ne znaju gde je srbija na mapi sveta

10. svet je pun stoke koji "pOdRžAvAjU uKrAjInU", a za tu državu u životu nisu čuli niti znali do pre mesec dana.

11. Mislim da pilldu ovako iz svojih dosadašnjih postova isijava baš jakom mržnjom i gađenjem prema svemu ruskom, naravno možda grešim dušu i nadam se da pogrešno tumačim.

12. dobro da sad je verovatno prava trka ko ce da napise bolji twit podrske Ukrajini ili tako nesto, sve za lajk share subscribe

ko zna mozda da su 9gag i twiter postojao 99-te mozda bi i jugu podrzavali mimovima i twitovima

13. Ma ne mrzim brt, imaju divnu istoriju i umjetnost ali ono sto predstavljaju od 90tih pa do sad mi daje solidan razlog da ih ne volim iz mog ugla gledista.

14. Šta to predstavljaju tačno od 90tih? Govoriš u geopolitičkom smislu kao jedna od velikih sila, ili govoriš o običnom gopniku Anatoliju iz Čeljabinska?

15. U geopolitičkom smislu i isključivo iz svog aspekta, to ne znači da sam u pravu ali postoji dovoljan broj razloga da ih ne podrzavam od devedesetih pa na ovamo, jednako kao sto npr ti iz svog aspekta ne podrzavas NATO.

Jbg svako ima neke svoje razloge koji ne moraju biti ispravni, i ne mrzim narod naravno. Misljenja sam da nema losih etnosa samo loših ljudi.

Interesantno mi je da se ti javljaš i osvrćeš na moje postove tog tipa jer bukvalno prezireš bliskoistočnu/kinesku naciju i kulturu ili se bar meni tako čini

16. svako ko posmatra ovaj rat kao utakmicu, borbu dobra i zla, pravde i nepravde, casnog naroda i nacista/putinovaca, a stariji je od 8-9god gde bas detetu ne mozes da objasnis nijanse svega toga je otprilike na nivou 8-9 god sto se svega tice, niko mu nije ni objasnio, niti je video kako to funkcionise. znaci ok, funkcionalni odrasli ljudi, al sto se ovoga tice, gledaju sve to ko deca.

mnogo ih ima samo jebem ti lebac, po celome svetu, ovi sto videli rat polagano senilni, ovi sto nisu na infantilnom nivou sto se toga tice. a posto ih ima toliko, pritiskaju odluke i ne valja nista.

zakopaj samo 1 nivo ispod i vidis cecene koji se "bore" sa azovcima tako sto uglavnom i jedni i drugi granatiraju komunisticke zgrade po ukrajinskim gradovima. to bi trebao da je dobar rijaliti check.

17. Pa u pravu si jeste malo licemerno, samo zato što sam stekao utisak da hejtuješ i obične ljude, a ne Rusiju kao politički koncept. Ja sam u istom tom zonfitju sa peškiroglavima i žutima, ali svestan sam da to proizilazi pre svega iz mog sopstvenog nedostatka iskustava i interakcija sa običnim ljudima iz tih naroda, pa zato pribegavam stereotipima, generalizaciji i mržnji. Svakako sam mišljenja da bi svako iole normalan trebalo makar podjednako koliko i Rusiju da mrzi (ili osuđuje kako god) ono što rade NATO ili Kina ili arapske zemlje po pitanju narušavanja ljudskih prava i pravljenja haosa po svetu.

18. jer rusija u ukrajini radi ono sto je radila pre dole po jugu rusije sto nas boleo kurac a amerika radila po celom bliskom istoku do sad za sta nas opet boleo kurac, osim kad radili i kod nas, tad nas boleo kurac poprilicno.

koji su rezultati tih "modernih" ratova? malo se promeni a govna isplivaju na povrsinu. sto kaze smoklja peskiroglavi po bliskom istoku, generalna korupcija, raspad, (90te kod nas), verovatno nacisti sad posle svega ovoga po ukrajini, i slicno.

mogu da zamislim u blizoj buducnosti, ako ukrajina pridje malo rusiji, vojnu operaciju natoa da zaustavi "ukrajinske ekstremiste i diktatora" ili tako nesto.

nadam se da nece, al nije da nemamo gomilu primera kako to radi.

19. ja sam inace bio dvaput u rusiji, doduse kao klinac od 17-18 godina, drugi put bio kod neke ruske porodice dosta imucne, roditelji univerzitetski profesori, sin onaj najtipicniji squatting slav rus kog ne zanima nista, samo cu reci da su nasi drugosrbijanci patriote level bolo obradovic za ono sto su mi roditelji tog klinca napricali o putinu i rusiji 21. veka

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.