Rat u Ukrajini 2022

1. Ustani Dražo da ja legnem

2. Ima i kod nas ta verzija samo sa Alijom

3. Druze Tito kupicu ti Ficu, a Mercedes Anti Pavelicu

4. Ima ih pun racq etnickih Rusa iz Estonije kao i onih sa dvojnim drzavljanstvom. Njih ne vode kao strance, a mos misliti, opet su Rusi.

Ne postoji dvojno državljanstvo u Estoniji, ne blamiraj se i ne seri. Prosipaj šuplje priče rusofilskim glavicama koje se nisu makle iz svog sela.

5. https://en.wikipedia.org/wiki/Valeri_Karpin

He has Estonian citizenship by birth as well as Russian (since 1991) and Spanish citizenships; the latter he acquired while playing in Spain.

Hoćeš da kažeš da oni koji žive u Estoniji nemaju pravo na dvojno državljanstvo ili šta? Pa čak i ako nemaju, ZNA SE ŠTA IM JE BIO PRANĐED.

6. https://www.riigiteataja.ee/en/eli/512022015001/consolide

Doslovno druga točka, ali doslovno

(2) An Estonian citizen may not simultaneously hold the citizenship of another state.

Ako oćeš prava i obveze estonskog tj EU građanina, prihvati pravila. Ako oćeš lupati gluposti za krezubu sirotinju, uzmi nik Bata Sale.

7. S time da većina Rusa glumi mudo, neće da priča estonski, ide u škole po ruskom planu i programu, a kad hoće EU putovnicu, kurac, bato. Ne može.

8. Problematika izvora informacija je jaka na ovom forumu.

9. Ti bi to da uskratiš pravo manjinama da pohađaju nastavu na svom maternjem jeziku? C c c, nisam to očekivao od tolerantnog europejca iskreno.

10. Nek se gone u kurac i jedni i drugi, Šmo. Ovo je za Batu Saleta i njegove informacije iz šupka interneta. Isto sam reagirao i na drVuk nebuloze da je u Srbiji 150K abortusa godišnje.

11. kamenofil
    Problematika izvora informacija je jaka na ovom forumu.

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/002/284/215/70d.jpg

12. Lepo strawmanujemo. Ako izbaciš neku cifru, daj izvor za tu cifru, inače lupaš. Ne pričamo o Cirko/antiCirko izjavama gde nešto možda je a možda bgm i nije.

13. Pa evo ja se ubi tražeći informaciju da je Karpinu estonsko državljanstvo oduzeto ali ne mogu nigde da je nađem, pa mi zato malo deluje dvosmisleno ono da estonski građanin ne može da ima dvojno državljanstvo a ovaj chad uspeo da nakupi tri komada. Možda ovaj spada u kao neku povlašćenu kastu zajebanih sportista, poznatih ličnosti itd itd.

14. nije bend the knee mujane vec mudrija politika kojom ce se obezbediti da se raspad srbije zaustavi na kosovu, a ne da otplove i vojvodina, i republika srpska ko sto kazes, itd

bend the knee je ono sto je ljotic radio (koga uzgred vorsipuju upravo oni koji se ne bi "saginjali" pred zapadom, ne kazem da ga i ti vorsipujes), a ovo o cemu ja pricam je tipicna real politika i vaganje interesa

alternativa tome je da budemo jednokratno iskorisceni od brata putina i baceni ko slinava maramica, a od nacionalnih interesa cemo dobiti kurac da izbijemo oci

i ovo sto pricam vazi i po toj pojednostavljenoj shemi gde su jedina relevantna stvar tzv. nacionalni interesi, o drustvenim i ekonomskim posledicama da ne pricamo

15. The only exception to the single citizenship requirement in Estonia is for Estonians who acquire citizenship through birth. As a result, although dual citizenship is not permitted by law, many Estonians have multiple citizenships thanks to the fact that Estonian citizenship by birth cannot be taken away.

Našao kako je iznimka. Većina rusa izabire 'Undefined citizenship' ili rusko. Ali jbg kad si sportaš, treba ti svako.
    I da ne bi srali na to sada, by birth znači da ti je bar jedan roditelj Estonac.

16. by birth znači da ti je bar jedan roditelj Estonac.

Nisam siguran da to to znači brate, dovoljno je da ispadneš iz pičke na teritoriji Estonije da bi to bilo by birth, nevezano dal je pička ruska, aboridžinska ili koja god.

17. Nope. Treće zemlje ne dobivaju by birth ako ispanu iz trećezemaljske pičke u Estoniju. Zatvorena je ovo državica. Mogu opet citirati zakone, ali ode tema ukurac. Mislim, ionako već jeste.

18. Evo našo sam ga

Article 8 of the Estonian Constitution states that every child with at least one parent who is an Estonian citizen shall have the right, by birth, to Estonian citizenship.

Ali opet to Estonian citizen nije definisano da mora da bude etnički Estonac, već da ima estonsko državljanstvo, što je u sovjetsko vreme verujem bilo dosta jednostavnije da se reguliše. Mislim, uhvatio sam se za to zato što si se ti uhvatio za semantiku, zna se da su ti ljudi etnički Rusi, šta god im pisalo u pasošima.

19. Nisam siguran da to to znači brate, dovoljno je da ispadneš iz pičke na teritoriji Estonije da bi to bilo by birth, nevezano dal je pička ruska, aboridžinska ili koja god.

verovatno znaci ovo sto je kamenoser napisao, u vecini zemalja vazi taj princip "by blood", tj. broje se krvna zrnca roditelju, "by soil" princip je ono na sta ti mislis verovatno, ali to je u manjem broju zemalja

20. Ali opet to Estonian citizen nije definisano da mora da bude etnički Estonac, već da ima estonsko državljanstvo, što je u sovjetsko vreme verujem bilo dosta jednostavnije da se reguliše

tada nije bilo estonskog drzavljanstva, to je i kod nas u ex-yu bio problem - kako da se dele drzavljanstva ljudima, npr u sloveniji je pocetkom devedesetih bila citava afera "izbrisanih" kad je politicki vrh zapravo samo zgodno zaboravio na one koji im nisu odgovarali, npr. na jna oficire i njihove porodice ili na pripadnike nacionalnih manjina koji su ziveli ili cak rodjeni na teritoriji slovenije

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.