Prijava

Vođen Hegelovom dijalektikom po kokoj da bi se stvari u potpunosti spoznale i ostvarile svoj puni smisao moraju biti suočene sa svojom antitezom, sa kojom onda izgrađaju neku višu i značajniju sintezu, :pušta vodu u WC-u: otvaram na podforumu Kultura temu o Nekulturi. Dakle ovdje pišite o svim mogućim primjerima nekulturnog i seljačkog ponašanja i izražavanja sa kojim se srećete u životu, bilo da ga čine drugi, ili vi sami (sve se plašim da će neko priznati da je nekulturan). Takođe ovdje do mile volje osporavajte sve kulturne postulate i pljujte po svemu što ima bilo kakve veze sa kulturom, obrazovanjem, prosvećenošću, lijepim manirima, bontonom itd. Po mogućnosti možete i da kačite i klipove iz kategorije "dno dna" bilo da su muzički ili neki drugi.

Aha...razočaravajuće nekulturno
Gospoda/đe koji pljunu iz ista žvaku u šake, malkice je urolaju prstimai onda bace u pikslu....

Optimistično i kulturno
Neverbalna komunikacija u saobraćaju (neizgovoreno : hvala, posle Vas, u redu je...)

Neki dan bila jedna cura kod mene i mi gledali na Youtube-u neki video klip i pisalo "cenzurisana verzija". I ona ti mene pita "A šta im to znači, cenzurisana?"

Znači cura nikad nije čula za cenzuru. Ima još grđi primjerak neinformisanosti. To mi je mama ispričala, ona inače radi u bolnici. Elem, na jutarnjem sastanku (negdje oko 2002-2003. godine) na poslu, povela se priča o NATO agresiji, tj. bombardovanju SR Jugoslavije 1999. I tada, neka medicinska sestra krenula u čudu njih sve gledati i postavljati pitanja kao "Kakvo je to bombardovanje bilo?", "Zar su stvarno bombardovali Beograd?" i sl. Dakle ta žena, apsolutno blage veze nije imala o tome da je uopšte došlo do bombardovanja, a kamoli đta drugo. To mi je najnevjerovatnija moguća stvar, jer za vrijeme tog bombardovanja 24 sata dnevno se samo o tome govorilo na TV-u, a i mimo TV-a svi su samo o tome pričali. Prosto mi je nevjerovatno da je neko mogao da ni ne sazna za bombardovanje sve do 2002. Za vrijeme tog bombardovanja ja sam išao u 6. razred, i čak smo i mi djeca u školi za vrijeme priredbe za dan škole posvetili jednu tačku bombardovanju. Čak su i djeca u vrtiću nosila bedževe target itd. Stvarno nevjerovatno.

Nekultura je kad neko nece da ustane nekoj staroj baki u autobusu, a kultura je kad je neko fin i ustane baki posto je mladji i moze da stoji, a baka ne moze na primer.

Nekultura je kad imaš, a ne daš.

Džesi, daš malo, znam da imaš.

Jovičiću, to ništa nije čudno, ja znam jednog lika koji ne zna šta je minaret...uopšte velika većina ljudi nema blage veze o osnovnim stvarima iz geografije, istorije, ajde da kažem i filma. Ma da ne nabrajam...

imam prijatelja koji se vređa kada u razgovoru upotrebim "strane reči" i naziva me iskomplekiranom štreberčinom sa potrebom da se hvali.
Te "strane reči" su za njega: opsesivnost(jaooo..opet izigravaš psihijatra!), psihopata(čitaj opsesivnost), generalizacija( e ne možeš da kažeš- ono kad svi imitiraju..što si tol'ki štreber?), patološki(čitaj opsesivnost), frustracija(a što moraš da upropastiš svaki razgovor?!), banalno(uuu..banalno..pa, vi ste neki intelektualac!), promiskuitet(misliš kurva..aj, zovi stvari pravim imenom).

A je l' ti mnogo znači taj prijatelj? Ako ne, onda ga na čisto srpskom pošalji u tri pičke materine. Možda se ne uvredi :))))

Ово ме подсети кад блејасмо једном у парку и ортакиња употребила реч ''асоцијална'', а неки рендом шабан што нам се накачио мртав озбиљан рекао ''Ау, како имаш богат речник!'' Прво смо мислили да се зајебава.

xD

black_hole
pre 3 dana

Apsolutno me zabole dupe kome si bilo šta rekla.

Jes' vala, i meni zapade za oči...

Nekulturno je kada ejakuliras devojci na trbuh a posle je ne obrises neznom papirnom maramicom,po mogucnosti vlaznom.