Nekultura

1. Vođen Hegelovom dijalektikom po kokoj da bi se stvari u potpunosti spoznale i ostvarile svoj puni smisao moraju biti suočene sa svojom antitezom, sa kojom onda izgrađaju neku višu i značajniju sintezu, :pušta vodu u WC-u: otvaram na podforumu Kultura temu o Nekulturi. Dakle ovdje pišite o svim mogućim primjerima nekulturnog i seljačkog ponašanja i izražavanja sa kojim se srećete u životu, bilo da ga čine drugi, ili vi sami (sve se plašim da će neko priznati da je nekulturan). Takođe ovdje do mile volje osporavajte sve kulturne postulate i pljujte po svemu što ima bilo kakve veze sa kulturom, obrazovanjem, prosvećenošću, lijepim manirima, bontonom itd. Po mogućnosti možete i da kačite i klipove iz kategorije "dno dna" bilo da su muzički ili neki drugi.

2. Aha...razočaravajuće nekulturno
    Gospoda/đe koji pljunu iz ista žvaku u šake, malkice je urolaju prstimai onda bace u pikslu....

Optimistično i kulturno
    Neverbalna komunikacija u saobraćaju (neizgovoreno : hvala, posle Vas, u redu je...)

3. Neki dan bila jedna cura kod mene i mi gledali na Youtube-u neki video klip i pisalo "cenzurisana verzija". I ona ti mene pita "A šta im to znači, cenzurisana?"

Znači cura nikad nije čula za cenzuru. Ima još grđi primjerak neinformisanosti. To mi je mama ispričala, ona inače radi u bolnici. Elem, na jutarnjem sastanku (negdje oko 2002-2003. godine) na poslu, povela se priča o NATO agresiji, tj. bombardovanju SR Jugoslavije 1999. I tada, neka medicinska sestra krenula u čudu njih sve gledati i postavljati pitanja kao "Kakvo je to bombardovanje bilo?", "Zar su stvarno bombardovali Beograd?" i sl. Dakle ta žena, apsolutno blage veze nije imala o tome da je uopšte došlo do bombardovanja, a kamoli đta drugo. To mi je najnevjerovatnija moguća stvar, jer za vrijeme tog bombardovanja 24 sata dnevno se samo o tome govorilo na TV-u, a i mimo TV-a svi su samo o tome pričali. Prosto mi je nevjerovatno da je neko mogao da ni ne sazna za bombardovanje sve do 2002. Za vrijeme tog bombardovanja ja sam išao u 6. razred, i čak smo i mi djeca u školi za vrijeme priredbe za dan škole posvetili jednu tačku bombardovanju. Čak su i djeca u vrtiću nosila bedževe target itd. Stvarno nevjerovatno.

4. Nekultura je kad neko nece da ustane nekoj staroj baki u autobusu, a kultura je kad je neko fin i ustane baki posto je mladji i moze da stoji, a baka ne moze na primer.

5. Nekultura je kad imaš, a ne daš.

Džesi, daš malo, znam da imaš.

6. Jovičiću, to ništa nije čudno, ja znam jednog lika koji ne zna šta je minaret...uopšte velika većina ljudi nema blage veze o osnovnim stvarima iz geografije, istorije, ajde da kažem i filma. Ma da ne nabrajam...

7. imam prijatelja koji se vređa kada u razgovoru upotrebim "strane reči" i naziva me iskomplekiranom štreberčinom sa potrebom da se hvali.
    Te "strane reči" su za njega: opsesivnost(jaooo..opet izigravaš psihijatra!), psihopata(čitaj opsesivnost), generalizacija( e ne možeš da kažeš- ono kad svi imitiraju..što si tol'ki štreber?), patološki(čitaj opsesivnost), frustracija(a što moraš da upropastiš svaki razgovor?!), banalno(uuu..banalno..pa, vi ste neki intelektualac!), promiskuitet(misliš kurva..aj, zovi stvari pravim imenom).

8. A je l' ti mnogo znači taj prijatelj? Ako ne, onda ga na čisto srpskom pošalji u tri pičke materine. Možda se ne uvredi :))))

9. Ово ме подсети кад блејасмо једном у парку и ортакиња употребила реч ''асоцијална'', а неки рендом шабан што нам се накачио мртав озбиљан рекао ''Ау, како имаш богат речник!'' Прво смо мислили да се зајебава.

xD

10. black_hole
    pre 3 dana

Apsolutno me zabole dupe kome si bilo šta rekla.

11. Jes' vala, i meni zapade za oči...

12. Nekulturno je kada ejakuliras devojci na trbuh a posle je ne obrises neznom papirnom maramicom,po mogucnosti vlaznom.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.