Prijava

Ima li ko iskustva, keca li se neko s tim, bilo iz hobija, zajebavancije, posla? Ič se ne razumem, a ženče hoće da štampa figurine i figurice i priveske za nakit taj neki fazon, iz hobija a da ih prodaje onlajn, po porudžbini. Pa sam se i ja zagrejao što da ne, odštampam sebi i obojim terminatora, predatora itd itd.

Neki Bestbudget buy 3d štampač, 300-400€? User friendly?
Minimum 3K rezolucija. Evo ovaj mi je skroz ok, čak je 4k
https://www.tomshardware.com/reviews/elegoo-mars-3-3d-printer
A fazon 350$

Nisu današnji 3D printeri baš nešto. Skupi a spori do bola. Možeš kupiti neki jeftiniji 3D printer kao što je ovaj, ali će mu trebati od buđenja do spavanja da isprinta nešto. Možeš isto kupiti neki Wanhao Duplicator 6, koji isprinta za sat-dva većinu stvari, ali da kažem da je skup, to je umanjenica. Filament isto nije jeftin.
Sve u svemu, možeš uzeti ovaj sa linka, ali će mu dosta potrajati da isprinta išta osim malih figurica, a nije mu ni filament nešto jeftin, za naše standarde.

Ali eto, jeste lepo imati 3D printer i male stvari printati iz recimo zabave, kao hobi, možeš i praviti svoje modele pa ih printati, dosta je lako to raditi.

Gledao tutorijale, ok su, jasni, nema tu palamuda.
Znači ovi budžetni su baš spori a

pa dobro, ako nisu naročito velike figure i ako su relativno šuplje, može relativno brzo, za nekih recimo 5-6 sati.

Štokere ne, ali možeš da praviš jako jednostavne a korisne i dobre stvari i stvarno zaradjuješ na njima - tipa držač za telefon, da dete gleda crtani dok jede itd. Imaš to sve na netu, izguglaj, nemoj te mrzi.

Sta je sa onim printanim 3d kucama koje resavaju bedu planete

Inace kolega ima 3d print neki soc.
Neke bedne figurice je radio avg kineska radnja vristi od lepsih proizvoda. Beskorisno

Sta je sa onim printanim 3d kucama koje resavaju bedu planete

e pa, ima se, može se.