Prijava

Ja ovoliko sinu rodjenom ne bih držao predavanje

I takođe, treba biti kritičan prema tim poslodavcima... Ne kažem da je tako u svim firmama, ali ovdje gdje sam ja radio bukvlano gledaju da ti daju apsolutni minimum koji može da im prođe, tj. koji će radnik da istoleriše. Nisam za 4 godine čuo ni za jedan slučaj da su nekom podigli platu samoinicijativno.

Možda i jesu, te stvari se i ne pričaju... možda sam ja naivan pa mislim da nisu...

Ali mislim da bi bar nešto načuo tog tipa... a ja nisam načuo ni naznake...

Recimo logično bi bilo da se rade neke evaluacije u firmi, i da se radnici nekako motivišu da rade bolje, ovdje jok... kako na početku dogovoriš, to ti je... sve dalje izmjene su više kao izuzeci...

Ja ovoliko sinu rodjenom ne bih držao predavanje

Ali stvarno poštujem dosta toga što je rekao... Mislim, malo se ja tu opirem, ne sviđa mi se mitologizacija pojedinih stvari, i pojednostavljivanje, ali u suštini priča je realna i životna...

Ja na to dodam poneko "ali", jer nije sve baš tako jednostavno... Ali generalna poruka stoji i na mjestu je.

I svaka čast i za trud, mislim uložio je energije da pomogne, konkretno meni, a može vjerujem biti i drugima od koristi.

Pa trudi se i ovaj drugi ali ja sam ti rekao boli te kirac za okolinu, nauci da zivis pod pritiskom, uz kritike, briga te ko je napredovao ko nije, gledaj i da ti bude lepo, samo nemoj te price ovaj napreduje a ja ne a ja bolji. Normalno da ima toga, ne znam sta radis u drzavnkm firmama je sigurno tako ali fora je da se ne obazites na to posao je tu da se odradi razmisljaj o svom zivotu, posao je samo usputna stvar. Ali budi i ukljicen mentalno ako samo odradjujes to je odmah kraj, kazes da ti nije problem radio si, cestitam, ali si ipak na kraju upao u krug, znaci nije do drugih nego do tebe, jebiga normalno da je zacarani krug svaki dan isto i tako 1001 dan ali uvek nesto novo vidis nesto novo ti se desi neka komedija se desi sto pamtis, kolektiv je jako bitan pa tek onda posao, meni se cesto cinilo da su svi govna a kad odem pa se setim posle par godina razmisljam joj sto su bili fini ljudi one moje kolege. Daj se malo u veru i dobrocinstvo. Ne znam. Budi otvoren, ne plasi se osude i odbijanja i gubljenja novaca i sta ce biti sutra sve je u sluzbi coveka pare dodju i prodju a covek ostaje onakav kakav je. Izvlaci snagu iz sebe ne iz drugih. Sam sebi budi sovoljan. Budi covek ako si covek onda si zadovoljan ako si zadovoljan zabole te za posao odradis i idemo dalje. Ako samo gledas da nista ne valja los si covek nije do zivotnih karata. Ne moze ni na prvom poslu da bude dobro opet kazem, odradis vise govnjivih dok ne dodjes do onog gde kliknes sa kolegama i budete sutra kumovi. Znaci isplati se nekad. A bitno je i da je taj sef vlasnik direktor normalan cesto ako je on normalan onda je i cela atmosfera i kolektiv. Trazi manje firme do 20 zaposlenih. Sve je za ljude, svako ima pravo da je nezadovoljan i nesrecan, ali ne non stop, pusti to nezadovoljstvo slobodno i budi nezadovoljan da se obradi to i procesuira i na kraju prihvati i nema zime dolazi i zadovoljstvo. Ako ne radis nista ni u kom smeru nema nista novo ni pozitivno ni negativno.

Ma nemam pojma i ja nesto rasciscavam plidu xD
Definitivno sam se israo ali ko ga jebe nesto sam i ja hteo imam i ja emocije koje moram da izbacim nema veze samo jova sa tim
Bas sam se israo glava me boli

Jovo da te pita nešto drug, šta ti znaš da radiš uopšte i šta imaš od škole?

Znas li radit edelputz rigips, da ideš preko malo da zaradiš kakvu kintu, znaš li da kuhaš pa da vidiš u nekom restoranu lokalnom da počneš, mozes li da vozikas za glovo da raznosis dostave ili ako ti ide prodaja malo ko thilmo razvozis kulene i doguraš do neke solidno dobre plate, ili ako znas oko fizioterapije malo da masiraš raju svi su ukočeni od kancelarijski poslova, brate ako ne mozes da nadjes posla u tom svom Prnjavoru gdje već, idi u Banja Luku imaš više opcija za posao, pa i ovi sa Pala dolaze kod nas da rade svi jer šta će na Palama mogu samo u dragstoru da rade jbt moraš malo i promjeniti sredinu pa najveći egzodus stanovništva nam je iz nekih manjih mjesta jer tamo i nemaš prilika za posao kao u većim.

Svi odoše vani, realno posla nikad više nije bilo e sad koliko si spreman da mjenjaš sebe i okruženje i koliko si konformista, to je do tebe.

Tako je plidu pravo pitanje daj da pomognemo coveku nije mu lako nije debil ali se zalepio
Meni bilo glupo puno da se mesam pa nisam hteo puno da ispitujem a bas sam se umesao, do pojasa

ja sam sad u fazi kad hoću neke stvari da pokušam da naučim, nije mi frka da moram sutra odmah početi da radim. Inače znam raditi prodaju i administraciju, jedino s tim sam imao iskustva konkretnog. I znam engleski i italijanski. Zato sam i radio sa stranim klijentima uglavnim. Kontam nešto pokušati u smislu edukacije do proljeća ako ne uspijem, vjerovatno ću tražiti opet neki sličan posao, samo ću nastojati kao neko ko već ima 4 godine iskustva u tome da se izborim za bolje početne uslove. Jer u prošlu firmu sam zaista došao bez dana iskustva u prodaji, i zato mi je prve dve godine sve odgovaralo, ni za platu nisam imao pravo da izvoljevam jer sam tek kreno... i svaka čast ta firma mi je velika škola i što se tiče posla i što se tiče međuljudskih odnosa. Hvala im na tome.

Al vidio sam da je teško napraviti neki iskorak u odnosu na startnu poziciju i neke stvari su počele da mi smetaju već duže vrijeme i eto, u junu sam prekino.

Sad bi neko rekao da sam lud što sam prekino prije nego što sam našao nešto drugo, ili da glumim velikog gospodina... možda i jest tako. Al hoću da ipak nešto pokušam da si dam fore još par mjeseci... posao neće nikud pobjeć.

Da imam klince, ne bi si mogao priuštiti ovaj sadašnji luksuz.

Pošteno, ako je u svrhu unapređivanja, podržavam i sretno :)

Samo napred Jovo(ili nemoj molim te)

Ko da cita ove romane od rasprave?

Hahaah taman sam mislio da si debil izvukao te ovaj skec u zadnji momenat

Inace Jovo dobro je tako razmisljati
Ako nisi u situaciji da moras a nisi jedini niti te to treba ooterecivati jer svako ima svoju kozu onda je bolje da se posvetis dugorocnijem resenju, poenta je da budes zadovoljan koliko toliko tj da upravljas a ne da tobom upravlja, da uredis svoj zivot kako zamisljas. Cak je i najlakse nekad samo uleteti u neki posao kao bivo i to je to. Odvazi se i odradi to sto hoces. Ako nesto odlucis zavrsices to, to ti je sigurno, samo je pitanje da li ces i dalje biti zadovoljan. To sam ja govorio, nema granice veruj mi, ako bas nisi sposoban ili akk si lenj onda neces moci, ne mozes sad da krenes da treniras tenis i da budes djokovic. Ali ako zadas sebi neki realan cilj i ne ostvaris ti si kriv, nema izgovora. Ne treba izgubiti vreme u trazenju ako ne ide ne ide radi sta moras smanji kriterijume i uzivaj. Ako uspe to sto zelis super, nece ni to biti resenje svih problema ali ce biti jedna stepenica. Ne moze odma na prvi sprat iz raskoraka nego ide jedna po jedna stepenica. Trudi se da ne budes lenj i los covek i naravno to sta god si zamislio. Ja sam i dalje ubedjen da je lenjost veci problem "nase" generacije. Nesocijalizovanost, sistem skolovanja i svega zivog, odgoj, razmazenost, gradski zivot, razni neki individualni faktori itd ne gledam ja crno belo nego poentiram crno belo, poenta je da je rad jedino resenje, ponekad. Ne rad istovar utovar nego ubijanje lenjosti da se covek non stop krece i bori.

Čestitke vukajliji dobila je svog džordana pitersona za sirotinju

Naravno da ima i do ljenosti... I kad gledaš na individualnom nivou, svakog čovjeka posebno, najvažniji su faktori na koje čovjek može da utiče u šta spada i ljenost.

Tako da tvoja priča skroz pije vodu, ako je usmjerena na pojedince.

Ono što sam ti juče oponirao je zbog toga, što ta ista priča kad se primjeni na nivo društva, može da opravda sve društvene nepravde i nejednakosti, može da 100% legalizuje status kvo, i da kaže da su sve razlike zasnovane na tome koliko se ko trudi i koliko je ko sposoban. A može nekad i čovjeka da ubije u pojam, ako za sve okrivljuje samo sebe.

Treba poći od sebe, to je ono na šta možemo uticati i to je najvažniji korak, al ne treba biti slijep ni za tu širu priču.

Nažalost mi možemo mijenjati samo ovo što je do nas, i tom dijelu priče si ti 100% u pravu. Preuzeti odgovornost i uraditi što je do čovjka.

Evo bas citam sad Vesnu sta kaze eto ona je primer debila
Inace skroz mi slucajno sad ovo iskocilo ne znam lika samo sam odgledao ovaj sorc
Kaze vesna beograd.nije elitizam u njemu se zivi lose zamisli lude zene kao da je otkrila toplu vodu i kaze da nece tamo gde nema kanalizacije i ukratko njoj je zivot sranje a ona je iznad zivota ona je do jaja oce da malo radi a da zivi u centru i da putuje da ima onako lepu prostranu kuhinju od medijapana to je osnov i minimum za normalan zivot gospode boze. Nije cilj insinuiranje prema jovi nego samo skrecem paznju sta je los stav glupe a sig i lude zene