Prijava

JOVOR
Jeste provalili da ladna voda u razlicitim mestima nije isto hladna?
Pijem sad vodu sa cesme u Italiji sipam casu, popijem, mlaka. Ok, mislim mozda se zagrejala u cevi, otvorim cesmu, pustim vodu, cekam, ide voda u mlazu, pustinja se siri, savana vapi za kisom, afrikanci zedni, ide ide ide, reko ok sad je dobra, sipam, mocka. Nije hladna.
A ok je za pice, nije to, jednostavno je toplija.
U Nisu sa druge strane hladna voda ledena. U Svajcarskoj onako, hladna. Beograd neka sredina.
Zato nije svuda hladna voda ista? Odnosno nije neko pitanje, svi znamo ima tu milion razloga, nego cisto da otvorim temu da iznesem misljenje i onda ne procitam kad nesto napisete, nego iznesem jos neko novo svoje misljenje kad neko napise post, nevezano za taj post.

Sta vi mislite, zasto hladna voda nije uvek isto hladna?
ROVOJ

Hahahaha

Dobra je hladna voda, ali je hladno pivo još bolje. :D

Jeste pivo, ali zanimljivo je da recimo nije ovo do klime, imas i hladnija mesta sa toplom vodom, a i toplija sa hladnom.

Sa jedne strane je sranje da se pije voda sa cesme u mestima gde je topla, ali sa druge sigurno se trosi manje energije na zagrevanje vode. I to dosta manje.

E brate, dobar si... Podsjetio si me na ovo:

https://vukajlija.com/duga-i-dosadna-definicija/367518

Samo bi sad trebalo otvoriti temu i nazvati je "Glupa tema sa dugačkim uvodnim postom".

Slazem se sa tobom Jovore. Moja teorija je da to ima neke veze sa podzemnim vodama i sa koje dubine izlaze, jer je temperatura hladne vode manje vise ista i zimi i leti, tako da definitivno nije do spoljne temperature.

Pitanje je samo jel ova sto je toplija ustvari neispravnija za pice, jer je skroz takav osecaj kad je pijes?

Moje neko mišljenje je da je pijenje vode zapravo zavera. Zamisli, piješ vodonik i kiseonik, to ne može biti zdravo nikako. Treba to istražiti.

a tek so... hej hlor u njega meću... :)

a inače mislim da ova tema nikud neće otići ako ne definišemo mjernu jedinicu za hladnoću vode. Jer temperatura ipak, prvenstveno mjeri toplotu, a ne hladnoću. Kontam za hladnoću možda da smislimo jedinicu 1 Pingvin, što je jednako onoj hladnoći vode u kojoj možeš izdržati sat vremena.

H=1/t
H - hladnoća
znači pola sata, to je dva pingvina itd...

Jeste kamenofile, ima tu vodonika i kiseonika, ali nesto se mislim, u pojedinim mestima na svetu stavljaju i fluor u vodu za pice i to je onda velika hrana teoreticarima zavere da se to namerno radi kako bi nam gusteri suknuli kurac.

Iako mislim da je verovatno nepotrebno, mislim da se doslo do toga u americi posto su primetili da mesta koja prirodno imaju puno fluora u vodi imaju manji procenat ljudi sa karijesom na zubima, pa onda resili da to rade.

Paradoks je da u tim mestima voda ima ponekad previse fluora, mnogo vise nego sto se dodaje u drugim, pa onda kad neko hoce da ode "off the grid", iskopa bunar da pije prirodno itditd, zavrsi sa vodom koja ima mnogo vecu koncentraciju fluora od ove koja je mineralizovana.

U principu, verovatno nepotrebni proces - ali kakvo je vase misljenje o tome.

neđe meću fluor, a negdje i litijum. Litijum kao smanjuje stopu samoubistava, a teoretičari zavjere kažu da on ustvari samo otupljuje emocije, zombira ljude i čini ih poslušnijim.

Meni nije jasno zašto na primer ovde iza sporckog centra ima jedna česma i tu je bukvalno led ledena voda ko da je piješ sa izvora na vrhu stare planine a onda 50 metra odatle na terenčetu za fudbal ima česma gde je voda uvek jebeno mlaka nebitno kolko si je pustio da isteče i kojim intenzitetom. Šta kurac ova jedna se nalazi iznad glečera a ova druga iznad vulkana.

e sad me ovo ozbiljno zanima smokljo.

nisu povezane na isti vodovod sta? jel neka sa nekog tu lokalnog bunara?

Brate od malena mi je to misterija jebem li ga. Možda namerno greju tu vodu kod terenčeta, ili ima neke veze što je ona bliža bazenu pa možda vode u tim cevkama u tom delu mora uvek da budu toplije. Ili je jednostavno to što si reko, tu negde prestaje jedna vodovodna mreža a počinje druga, neam si pojma.

Ja kad kavurmu kuvam, voda ne ključa uvijek isto. A sve drobove handžarom iskasapio nasitno. Zna li iko do čega li je to?!

U Italiji je voda za piće toplija zato što je manje hladna. Da nije manje hladna, bila bi manje topla i bila bi joj niža temperatura. Doduše nije manje topla već je više topla i zbog toga je manje hladna i temperatura joj je viša, jer je topla, a nije hladna. Da nije topla, bila bi hladna, ali jeste topla i zato nije hladna. Zato što je topla. Ne hladna. U Nišu je voda hladna zato što nije topla. Nije topla zato što je hladna. Kad bi bila topla, ne bi bila hladna, ali nije topla već je hladna. Hladna je zato što joj je temperatura niža, ne viša. Da joj je temperatura viša, bila bi toplija i manje hladna. Ali temperatura joj nije viša, već je niža. Zato je hladna, a ne topla. Zbog niske, a ne visoke temperature.

To je zato što se u Italiji molekuli vode kreću brže nego u Nišu. Đe Evropa, đe smo mi. Tamo sve brže pa i molekuli vode.

vrši se proces jovorizacije nad vodom ovde.

Ja kad kavurmu kuvam, voda ne ključa uvijek isto. A sve drobove handžarom iskasapio nasitno. Zna li iko do čega li je to?!

Skini šinjel, on se koristi samo za veganska jela. Obuci mundir kad praviš kavurmu, takozvani

KAVUNDIR
A
V
U
N
D
I
R

i biće sve u redu.

Moje neko mišljenje je da je pijenje vode zapravo zavera. Zamisli, piješ vodonik i kiseonik, to ne može biti zdravo nikako. Treba to istražiti.

Sad šalu na stranu, malo sam se zamislio oko ovog. Zamislite svi molekuli se sastoje od atoma, a svi atomi od jednih te istih subatomskih čestica.

Znači jeo ti kavijar ili pomije, jedeš iste protone, neutrone, elektrone itd...

A pošto je sve sem elektrona sakriveno duboko u jezgru atoma, u suštini samo s elektronima dolazimo u neki kontakt. Šta god stavio u usta osjetićeš ukus elektrona... tačnije elektronskog oblaka vjerovatnoće...

Dakle, Jovore, tehnički jedeš govna. Drago mi je što si i sam došao do istog zaključka.

ako su sva govna subatomske čestice to ne znači da su sve subatomske čestice govna