Eksploatacija žena kućnim poslovima

1. Kuća/stan se ne zaprljavaju na dnevnom nivou u tolikoj meri da ti treba jebena čistačica 2-3x mesečno osim ako nisi tolko aljkav da te bole skurac, e onda svinjariš u svinjcu, prascu jedan i to dosta govori o tebi. Generalno pričam, ne mislim ni na koga
    Od prašine jbg, ne može da se pobegne i to je na nekom vikli bejzisu, isto kao i usisavanje, izdvojiš sat-2 i voila, nije ič problem
    A ovo za plaćenu spremačicu hrane mi je lol osim ako nemaš prefiks Hadži u prezimenu, a i tad brt zapali u restoran ako ti je ćef

2. evo stalker kaze kako jeste.

3. Nisam nista rekao za tvoju zenu celt, ti si se nadovezao na moj komentar jer si se našao uvrijeđen, ja to nisam rekao. Elem, hoćeš da kažeš da je za ženu normalno da ne zna da kuha i rasprema ili za muskarca da ne zna zamjeniti gumu ili sifon na lavabou ?

Meni to nije normalno koliko god da ste vi napredni evropljani a ja nazadni mudzahedin, žena radi svoj dio posla u kući, muškarac svoj dio posla u kući (kako god oni to da podjele i odluče), niko treći nije potreban. Kao sto nije trebao ni tvojoj majci ni babi ni prababi.

4. Različiti ljudi imaju različita shvatanja šta je normalno. Za svoje pare nek svi rade šta god hoće. Neki moji poznanici plaćaju čistačicu iz gambi razloga - ne žele čistiti, a mogu platiti pa im se jebe. Ima ih što jedu isključivo vani jer ne znaju kuhati a svira im jajo da uče, kad si mogu priuštiti restotran ili dostavu.

5. znaci aj sad jbt plidu za nesto sto si krenuo crno belo sad mi stavljas u usta da kazem da je normalno da ne znas da ocistis za sobom. pa jel si tolko blesav da mislis da bilo ko misli.

ali isto tako mislim da je sasvim normalno i ako nesto znas da popravis da pozoves majstora ako te mrzi da radis to, i da na to trosis vreme.

isto vazi i za sve ostalo. svaka tebi cast, osamostalio si se, umes da povezes sijalicu, ili uzivas u ribanju kupatila, lepo, nisam nista rekao da je to pogresno ili lose, i treba da se prodje kroz to, ali tvoj stav da ako neko to nekome drugom daje da je odmah nesposoban je u najmanju ruku naivan.

6. Slažem se kameni, okej je i da žena ne želi da radi ništa u kući ali da se to jasno kaže odmah

Ali sve je okej ako si ti druže zadovoljan sa tom ženom super brate uzivajte u bracnim pogodnostima koje drugi nemaju jer jbg ne stizu od kuhanja i spremanja samo nemojte da pricate da se ne stize a majka stigne da skuha i tebi i njoj i jos vam djecu cuva e to moze kod papucara

7. Jedno je kad znaš a nećeš da radiš a drugo je kad ne znaš uopšte, celt. Svi smo mi rasli u domovima u kojima nije bilo cistacica spremacica i niko nikog nije izrabljivao, nikome se roditelji nisu razveli zbog bračnih poslova i svi su dočekali unuke zadovoljni i sretni a to sto su moderni parovi nametnuli sebi da svaki vid bracnog zadatka shvataju kao teret i nesto sto mora da rjesava neko drugi, to je do njih i nek je njimq sretno dok se tako kotrlja, svakom njegovo

8. a to sto su moderni parovi nametnuli sebi da svaki vid bracnog zadatka shvataju kao teret i nesto sto mora da rjesava neko drugi, to je do njih

Mislim da si uboo suštinu, najdraži moj plimudžahedinu :)

9. To da. Da citiram isto poznanike, visokoobrazovano oboje:

- Ja nisam završila fakultet da bi sada prala i čistila.
    - Nisam ni ja ljubavi, ali neko mora.

Dobro, njih dvoje su krajnost, ali suština ostaje.

10. Svi smo mi rasli gdegod plidu ali to nije razlog da se ne trudimo da ako nesto mozemo da uradimo da zivot bude laksi to je radimo.

Recimo meni je to dubinsko ciscenje totalno lose provedeno vreme od kog imam na kraju samo to sto mi cista kuca. Nikakav kvalitet provedenog vremena samo rezultat bitan. Bukvalno bi radije ovde se sa tobom prepucavao jer nesto cu nauciti a ovo drugo vidim kao cisto izgubljeno vreme, koje znam da mora da se radi al vala ako ne moram ja bolje je

11. Upravo spremam veceru detetu i ne vidim hajp oko ovoga da budem iskren

12. Evo ja bas na nekoj temi okacio neki klip o nekom biznismenu koji kaze da ne treba samo kukati kako je sve sranje dosli studenti iz unutrasnjisti i nece van kruga dvojke a ima stanova i za 150e- parafraza yt shortsa
    I dole u komentaru drolja kaze nije to sve tako crno belo sto kaze ovaj oz klipa sarlatan bla bla ja zasluzujem krug dvojke bla bla sve drugo je divljina bez kanalizacije
    E takva luda (ili ludan, nije vezano za pol) ce da kaze sto kaze kameni da je ona gospodja da bi kuvala a u stvari je samo budala
    Postoje sto kazu jake zene koje su posvecene poslovnom zivotu i takva je pametna i vredna nevezano da li se njen zivotni stil svidjao nekom ili ne i takva ne mora da kuva. Ne mora ni jedna da kuva al je bogougodno ako to radi. A ako ne radi nista pa za cega je onda namenjena da je napunim spermom?

13. Posteno. Uglavnom, to bi bilo to, nemam više šta da kažem na ovu temu. Oprosti ako misliš da sam uvrijedio tvoju ženu ili tebe, celt.

Baci novu temu za koji dan Jovo, da se pošibamo opet

14. Ok nesto sto moras hoces da spremis zdravu balansiranu ishranu kurac palac, ali bitan je iskljucivo rezultat, ne proces

15. https://vukajlija.com/forum/teme/76254-eksploatacija-zena-kucnim-poslovima?strana=7#post_4137157
    Slazem se
    Samo ne znam zasto ovo sve isto sto sam rekao u jedom od prethodbih poslova nije isto tacno posto sam rekao skoro sve isto

16. Ok nesto sto moras hoces da spremis zdravu balansiranu ishranu kurac palac, ali bitan je iskljucivo rezultat, ne proces

Ako hoćeš da i proces bude lijep, nasnimaš sebi na telefon nekoliko albuma koje si oduvijek želio preslušati, ubaciš neke bežične sluške i lagano.
    Ja sam jedno vrijeme uvijek slušao muziku tako dok perem suđe.
    Sad me mrzi, a i nemam adekvatnih sluški.

Samo pazi, jer kad si sa slušalicama, gluv si za sve ostalo. Djeca krenu vrištat, nešto se dešava, ti gluv ko top. Možda kad si sam, kad nema djece, onda...

17. Oftopik

a to sto su moderni parovi nametnuli sebi da svaki vid bracnog zadatka shvataju kao teret i nesto sto mora da rjesava neko drugi, to je do njih

Bas sam pricao o ovome isto indirektno da su ljudi mnogi jebena lenja govna i da je rad osnova svega u diskusiji sa jovom. Ljudi su nadmeni umisljeni svako gleda svoje dupe takva vremena. Pre svega, ne znam da li sam napisao, ne moze se u danasnje vreme ici u trazenje bracnog druga sa preduslovom da kuva i svako ko to zamislja se zajebao jer su druga vremena i sada oni stariji to ne mogu da pojme da jedan ili vise zadataka oko kuce pomogne i muski supruznik kao sto to radi npr kamenofil kao primer. To je sada realnost i jedina opcija, mislim naravni da nije jedina ali uglavnom jeste, takodje ima i pametnih zena koje rado kuvaju ima i glupih koje ne kuvaju sa planine. Nista nije crno belo to moram za celta da stavim napomenu jer u suprotnom ne moze da procesuira(skec). Ljudi su lenja govna oce samo korist uzitak i sve najbolje a nece rad i trud pa na kraju rezultat. Ona oce medijapan kuhinju sudomasinu aspirator a nema dva razreda niti vredi u bilo kom smislu sem sto ima picku. Ovaj oce brzu lovu skupa kola, da je vidjen po glavnim mestima da jebe sve sto hoda i da smrce kokain i takve dve osobe normalno da su osudjene na propast. Sve sto se gradi uz muku i trud ima vrednost porodica ili umetnicko delo ili bilo sta drugo a danas svi oce sve na brzinu i da uzivaju. Zato ja kritikujem sve polove, naravno samo tu grupu koja to zasluzuje. Jer se palim posto imam jednog brata npr on oce da mu zena kuva i tu nema price tradicionalne vrednosti blabla sve teorija a on studira 10 godina lenjo govedo mislim ok lik nego ono u nekom svom svetu. Isto tako znam jednu devojku feministkinju (nije student radi)pola zivota je provela u raspravljanju oko musko zenskih odnosa. I sad imas njega imas nju niko tu nista ne jebe niti zivi i kako ti to da gledas sa strane i cutis. A onda dodje gambi i kaze kako ima pomocnicu i filter vazduha a ima sigurno onda i dron i trotinet i ajfon i onda gledas ga i razmisljas jel on srbin ili amer. Mislim nista lose u izboru bele tehnike i ostalog ali covek ne razume nikog drugog ko ne zivi kao on. I to su sve neke krajnosti i meni se sere od toga pa sam se sad israo i ispricao nesto skroz levo ali moram da izbacim jer me nerviiraju neke bliske osobe a ne mogu da im pomognem.

18. Ma lepo vi tu filozofirate, al mi je zanimljivo kako sebi objasnjavate da cete pobeci od toga da budete “moderni” par?
    Jel mislite da ste vi pametniji, znate nesto sto drugi ne znaju?

Ocete na selo?

Kako planirate da pobegnete od talasa vremena?

Uglavnom, parovi koji su najvise potencirali da su posebni ispadnu najmoderniji u vasem smislu. Samo se svadjaju oko drugacijih stvari

19. Imaš ti tako, što ti kažeš, relativno ljudi koji nisu ni u vanjskom svijetu nešto posebno postigli, a ovamo filozofiraju oko kućnih poslova, i neće da rade.

Postoji još jedan arhetip, koji ovdje nije pomenut, e sad, da li je pozitivan ili negativan to ne znam. Spolja svakako djeluje pozitivno, a kako je njoj, kako se osjeća, i da li će od toga jedan dan da sagori to je drugo pitanje. To je arhetip super žene. Tipa, karijera, fakultet, pozicija na poslu, i onda dođe kući i nastavlja u istom ritmu, sabi se od posla.

I Ameri o tom pisali.

https://www.inspirethemind.org/blog/why-the-superwoman-archetype-is-damaging-for-women

20. Jedna moja kolegica s posla bivšeg je baš u tom fazonu, mi je iz sprdnje zvali arbajtli hanuma, zato što mnogo radi. I mislim da taj arhetip uopšte nije rijedak.

Žene imaju mnogo veći pritisak da rade u kući nego muškarci.

A ako je zaposlena regularno, gazda takođe često pritišće više žene od muškaraca, jer su žene sklonije da rade i šute i ne filozofiraju i ne traže često povišicu, za razliku od muških kolega.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.